Den rekorderliga bloggaren har vaknat.

Här går man upp lite lagom sent, fixar kaffe och går tillbaka till sängen. Hoppas på en massa oläst kul i bloggen som jag kan avnjuta till kaffet. Som en nyttigare och intellektuellare kaka liksom. Men vad? Inte ett ord. Vad gör ni? Jobbar?

Så jäkla orekko.

Jag lyssnar på
BRITNEYS nya singel. Fan va bra.

/Marita.


Dagens äckliga ord.

Geggväck.

Sug på den Steve.

//Svågern

Ps Syns ikväll, nu blir det hemgång.

Slackigt.

Vad nice det är att vara hemma dagtid. Har just ätit, halvliggandes i soffan, samtidigt som jag slötittade på  Emmerdale och Back to Aidensfield. Det ultimata vore ju om jag kunde fortsätta resten av dagen i samma slackiga stil (gärna avrundat med sköners häng), men tyvärr kallar plikten.

Rewind på MTV nu. Fan va bra, gammal Offspringvideo. Och nu, porrvideo med Puffy/P Diddi/whatever.

Lyssnade på De Luxe igår. Inte mitt favoritprogram på radio men det var kul just då. En parodi på Mange Schmidt/Petter-låten (tror jag, eller var det glassigt?). Pinigt hette den iaf och handlade om en person som inte kunde hålla tätt. Tror jag har hört en annan glassigtparodi som hette Taskigt, också på De Luxe. Det jag är ute efter är iaf att jag blev lite inspirerad till en egen variant. Den skulle isf heta Sloigt, och texten skulle bland annat innehålla foppatofflor och öb-kassar. Vad mer? Räknar kallt med att ni är på den här idén.

/Marita


Dagen so far

Dagen har varit alldeles utmärkt so far. Inledde med sovmorgon till halv 8, vilket jag seriöst kallar sovmorgon efter att ha klivit upp halv  sex i ett antal dagar i rad. Strax är det dags för käk. Sämre än igår kan det knappast bli, så j ag ser fram emot det.

Är det nån som är på någon aktivitet ikväll??? Jag har bland annat spontanköpt en höstjacka som jag skulle behöva utlåtande på innan jag bestämmer om jag ska behålla den. Jag är typ 98% säker, men det finns nackdel med jackan som jag inte vet om jag kan komma över. Ni får höra mer ikväll... :-)

/steve (För dagen iklädd snygga och snart bekväma Pointers....)


Rop på hjälp te Svåger'n

Har du ngn av följade filmer??? Skulle du kunna fixa dem (mot betalning såklart?)

Sanningenom Rödluvan
Brokeback Mountain
Indiana Jones-fim
Napoleon Dynamite
Avsnitt ur Sex and the city
Simpsonavsnitt
Monte Python

/JåA

I had it comming.

Ja då har det hänt.

Jag har blivit attackerad i Sloköping.

Igår när jag åkte hem så hände något märkligt. När jag närmade mig Mellsta-rondellen, helt plötsligt smällde det till i rutan, innan jag ens fattade vad som hänt var den trasig.
Ett märke som ser ut som en ros och större än en femkrona.
Det var ingen bil framför mig och jag mötte en bil, men den bilen var minst 50 meter framför mig körandes emot mig. Det kan således inte vara ett stenskott, det är bortom allt rimligt tvivel.

Antingen blev jag beskjuten eller så kastade någon något på mig.
Jag blev så klart inte beskjuten av gevär eller pistol men något mindre, kanske ett mindre luftgevär eller något annat, soft airgun?

Kan faktiskt inte svara på om det var bilen jag mötte eller om någon låg ute i skogen.

Jaja, det var ju inte oväntat, va fan kan man annars förvänta sig om man flyttar till sloköping..

Så nu är det bara att byta ruta och hoppas ingen är ute efter att mörda mig.

//Svågern





TREDJE NOVEMBER!

Vilken dag det än är.

Pengabrollan kommer till en stad mycket nära mig. Min stad faktiskt.

Frukost nu.

/Marita.

Dagens lunch

Dagens lunch: Road-kill med ris. Det råder fortfarande stora diskussioner bland personal och elever om vad vi egentligen har ätit. Jag tyckte mig se en morot i grytan, men det kan ha varit ett barnfinger oxå. I övrigt en lugn dag eftersom jag slutade för en timme sedan och snart ska åka hem. Efter att ha druckit kaffe givetvis!

Marita, jag är säker på att din frisyr är grym! Tomas skulle aldrig ge dig en opassande frisyr och är man så snygg av naturen som du är så är det ingen risk. Jag garanterar!

Svågern, hur går det med sommarjobbaren (den lata)? Är han kvar? >Fick han jobbet? Och hur går det med golvet?

Systrarna: Var har ni tagit vägen? Gått i ide redan?

/steve

Men hallå där...

http://blogg.expressen.se/timo/

Åh - min älskade Bert.

Läs och njut. Vote Bert for president!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article654834.ab

Bilen han poserar framför har jag på min stalker-video.

Mmmm - vill klä av mig naken.

//Svågern

Ps, bara skoja om det där med att näcka :)


Förresten.

image60

Tack Svågern för påminnelse om P3 live i kväll! (Antony & the Johnssons från Dalhalla!)

Nyss i morgonpasset: Fugees - Killing me softly. En annan liten sång jag tänkrer på när jag hör den är Fools Garden - Lemontree. Den hörde jag igår på Mix Megapol.

Frisyrångest å det grövsta nu. Känns ändå som s slöseri att göra en Britney redan nu.

/Marita.

Vem är jag? Var är Marita?

Not so blonde anymore. Så här i efterhand kan jag tycka att min tillit till frisören har tagit för stora proportioner. Vill jag verkligen se ut på det här viset? Var är min identitet som blondin?

Någon som gillar halstabletter? Jag gör det inte. Men i min brevlåda igår fanns ett paket med 12 påsar halstabletter från Extra. Ingår i någon slags testpanel vars uppgift är att sprida ordet om produkter som skickas hem till mig (händer extremt sällan) och nu är det alltså diverse halstabletter. Någon sm känner att det vore uppfriskande med ett par påsar eller mer? Något att suga på? Finns i tre smaker, typ menthol, menthol och menthol-citron.

KALLT ute idag. Som vinter nästan. Fast ändå inte, för om man klär sig efter hur kallt det är på morgonen kan man vara säker på att svettas ihjäl framåt eftermiddagen. Det här vädret kräver eftertanke. + det är AUGUSTI så nog fasen kan man ha shorts på sig (om man skulle vilja). Är det dags att ge sig ut på vinterjackejakt nu? Har sett en ganska najs på MQ som jag funderar på att iaf prova. .

I lunchlådan idag: tvms superstroganoff. Vad har ni?

/Marita.

PF?

Är det PF att köpa en brandsläckare och en brandfilt? Har nämligen gjort det.

image59

//Svågern

De fulaste plastkassarna:

Utan inbördes ordning.

Citygross
Rusta
Hemköps röda kassar som finns i Falun
Skohuset
ÖB

Vilka tycker ni? Eller om ni skulle rangordna dessa...?

/Marita.

Mycket nu.

Go vänner!

I eftermiddag har jag klipptid. Så här i sista minuten, har ni några heta tips angående detta? OM jag har bokat tid för färgning så funderar jag som vanligt på att göra mig av med den här porrblonda nyansenn och i stället köra på en mer "naturligt" blond färg. Vad tror ni?

Annars så har jag bokstavligen lite mycket på mitt (skriv)bord just nu. Jobb, men även skräp och en odiskad kaffemugg.

Till lunch: Äpple och nyponfil. Inte alls lika smarrigt som kokosyoghurten. Nä, snarare tyckte jag att filen smakade öl (inte ul, det vet jag inget om).

Ur högtalarna: Mount Pleasure... släpps TIMOS platta i dagarna eller? Jo minsann, det tror jag. Yey.

/Marita.


Planering inför nästa höst.

Dala-Expo. Skriv redan nu in det i era 2008-kalendrar. Då ska vi dit och njuta av folkvimlet.

/Marita.

Lär ej vidare om ni inte orkar läsa ordet präktig

Jorå, det var som så att det var BV som gett mig skivan. Det hade han skrivit på mejlen, en mejl som jag inte kollat sedan onsdagen på morgonen. Nu satt jag alltså i massvis med timmar på le Hat med honom i lördags utan att så mkt som knysta ngt som liknade ett tack. Han bör ju förstått att jag inte kollat mejlen eftersom jag inte svarat men ändå, pinsamtpinsamtpinsamt. jag har bett om förlåtelse tio ggr om nu, och han verkar inte bry sig alls. Bara glad att jag älskar skivan.

Nåja, ska ses igen och då har jag hintat övernattning, i helgen iaf.

hehehehe, Marita har gått i samma klass som BV, på låg och mellan va? Inte pratat med honom en enda gång. Världen är liten. Fast är den så liten så borde man ju kanske prata med varandra.

Annars är jag smått besatt av kokosyoghurt till frulle. Så god, men eftersom den är extremt mkt fetare än den vanliga yoghurten som jag saftar till frulle så är jag över mig given mätt fortfarande. Bra där. Färre toabesök och mättnad längre. Synd att den bara är säsongsbetonad.

Ovan nämnda frukost köptes igår på rekorderliga Maxi i Sloköping. Jag inhandlade lunchlådematerial för hela veckan. Det kan tyckas präktigt i överkant men då vill jag bara säga: Det var inte jag som hade KUNDVAGN, SCANNER, ICA-KORT och INKÖPSLISTA. Nä, det stod andra delar av bloggen för.

Själv kände jag mig så präktig att jag på stört lovade mig en präktig fylla på krogen snart, att aldrigaldrigaldrig köpa jeans på Lindex, aldrig gå på Rhapsody in Rock och aldrig gå/anordna parmiddag(bara ordet ger mig rysningar och präktig ångest). Kan tyckas självklart dethäringa men stegen mot ett tvättäkta präkto går med små steg. Tänk på mig som bara på jobbet är så präkta man kan bli, besitter ju det präktigaste yrket av dem alla.

/Jessicaåandreas (för dagen väger upp präktigheten med tonårsslyngelostädat hem)

Dödsångest.

En bild säger mer än tusen ord

image58

//Svågern

Valpar.









//Svågern

Epilog

Galen dag. Kul som bara den men. Galen. Har ju känt mig amputerad eftersom mobilen legat i annan väska hela dagen. Hemma. Inte på jobbet. På jobbet har dessutom nätverket strulat hela dagen. Till allas frustration. Allmänt liv i luckan men då trivs jag.

Nåja. första gången jag satt ner på hela dagen, typ, var vid 19.30.

Grämer mig över missat rekko sällskap och mousse i den lite mer rekorderliga staden men, att ta sig ToR var oöverstigligt ikväll. Särskilt som jag sagt hela veckan att jag inte tänker umgås fredagkväll.

Istället är jag sjukt uppdaterad på förnedrande kändisbilder och bloggar samt fått mig en dos engelsk deckare. Är ju Morse.

Det bästa av allt: das skiva. Ska somna till den nu och drömma om en snar lika underbar företeelse:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=683596

Bagis är jag på, måsta flagga för ev dejt men hurvarnär vet jag inte än.

nattinatt

/JåA

MMS

Är det någon som kan te emot mms av er?

//Svågern

Mat ikväll!

Tjena!

Jag, frk Aussi, Marita och TVm har pratat om att träffas å äta ikväll hemma hos nån. Jag har gjort mousse dessutom. Finns intresse från Sloköping?

/Steve

Brunnäsa

Jag för min del kanske kan tycka att Tvm:s betyg på bloggen var väl insmickrande och kanske rent av falsk. Om svaret på universums och alltets mening är 42 (Det är ju frågan som är felställd), så kanske inte vår blogg är värd 41? Det kan till och med jag erkänna.

På tal om hybris så stod  jag på Maxi igår och läste på dvd:n med Allrams bästa tv-ögonblick. Låt mig citera baksidestexten:  "Mannen som uppfann julen, teveunderhållningen, kroppshållningen och som vann Wimbledon, kungars gunst och folkslags respekt. En fantastisk överman som ändå är som vem som helst, måhända mer modest, berest och beläst."

Ja, nu kan jag inte ändra tillbaka till det vanliga typsnittet, så jag lägger väl ner här. Vill bara säga att jag med stolthet kan säga att jag känner igen vissa bloggmedlemmar i citatet. Way to go!

/Steve

Favvosajten.

Dum fråga igen kanske. Men vilka har gift sig på den här bilden?

http://www.family.se/vi/1009771.htm?ca=6_a


/m

Svar.

På tidigare inlägg där undertecknad spekulerade i huruvida le blogg får oss att framstå som idioter.

tvm säger:
som svar på ett hyggligt aktuellt inlägg. absolut inga idioter, jag skulle säga att den officiella bloggintroduktionen får betyget 42. eller vänta nu. 41. för att inte blanda ihop betyget med meningen med livet, universum och allting. det hade ju kanske varit att ta i en smula för mycket.
marita säger:
jo, absolut. det skulle ge oss ännu mer hybris.
tvm säger:
inte bra i så fall. 41, som sagt.

Nu hoppas vi att tvm förgyller vår tillvaro med smarta tillrop och roliga länkar i kommentarerna.

/M

Dagens frukost...

...här på jobbet blev lagomt rolig.

Mina fyra bordsgrannar fick för sig att prata om sårsekret, blåsor, bölder och var.

NICE, bra där, sköners.

//Le Kräksvåger

PS, Välkommer TVM, trevligt, ja visst.

Porrfälla???

image52

Hittade den här bilden i arkivet. Vem har lagt upp den och varför?

Bloggen och tvm är introducerade för varandra OFFICIELLT nu. Hur introduktionen avlöpte? Ingen aning. Tvm får själv svara på om han tycker att le blogg är ett gäng idioter eller inte efter att ha sett våra innersta tankar i skrift. Nå?

Precis i tagen att betala kvartalets kuligaste räkning. Kul för mig. Blge å köpa jeans sen kanske.

/Marita

Dagens ord

Tjena!

Dagens ord är: Hysteriskt! Eleverna är tillbaka och allt är allmänt kaos vad gäller deras individuella val, deras scheman, busskort, vad de ska göra idag etc etc etc etc etc etc etc. Kul detalt är att jag blivit kallad "stekar'n" tre gånger hittils idag. Frågan är om jag är ovanligt snygg idag eller om eleverna som har sagt det är ovanligt sloiga, så sloiga så att de tycker att ett par perfekt sittande jeans är stekigt...

Blir nog inte så mkt bloggande idag, men är det nån som är på spontant och opretto häng ikväll???

/steve

Tillbaka

http://www.schulmangruppen.se/schulmania/

Vackra ord...

...finns det en del av.

Ett väldigt fint ord är dekapitering.

Ta det i munnen, sug på det ett tag och låt det elegant rulla ut ur munnen, över tungan och ner på golvet.

Dekapitering.

Åh jag ryser av välbehag.

Vad har ni för favoriter?

//Svågern

I'm a slave 4 u

God morgon! Vilket väder!  Radion spelar Britney!

Min morgon började lite abrupt med att katten kräktes på golvet. Känner fortfarnde hur min mage vill vända sig ut och in vid blotta tanken av ljudet. 

Ganska bra Midsomer i går va?

Någon som vet om vädret ska hålla i sig? Kan det tänkas bli badväder eller ska man bita i det sura äpplet och hänga in bikinin i garderoben i väntan på nästa sommar (har haft den e strategiskt placerad - bara att rycka åt sig in case of bad-emegency). Nä, efter peppande samtal med kollega har jag nu bestämt mig för att oavsett väder ta mig ett dopp vid le brygga  i skogen. Så det så.

Vad har ni i lunchlåddorna?

/Marita.

Misär

Nu kan jag inte längre läsa bloggen på jobbet tydligen. Sidan har blivit blockerad av den fittinstans jag jobbar på. Nu har de alltså tagit ifrån mig det enda glädjeämnet jag har om dagarna. Tack! Tack så jävla mycket, säger jag bara.

/Helen den Bittra

Kulturelit

Hörde just intressant inlägg om varför begreppet kulturelit provocerar så mycket. Den vältalige var Daniel Sjölin, programledare för Babel. Det är inte alls meningen att jag ska halka in i någon redogörelse för varför detta var så intressant, i stället ska jag delge er en idé jag fick under tiden jag reflekterade över vilket kulturellt kapital boken som låg framför mig innehar, eller kanske snarare inte har. Minns ni Jessikaåandreas rekorderliga idé om att starta litteraturcirkel? Varför inte ge denna cirkel ett tema, ett högst opretentöst sådant?

Boken jag just börjat på är Pamela Andersons Star. Och de självutlämnande blondinerna tar förstås inte slut där: Linda Rosings bok, Gynnings Ego Girl, jag slår vad om att Dolly Parton har gett ut minst en biografi, Blonde av Joyce Carol Oates, Kickis Glassiker (Kicki Danielsson tipsar om 20 goda glassrecept), osv osv (eller varför inte spännande biografier helt enkelt, är även sugen på att läsa Carl Larssons Jag). Hoppas ni förstår att jag söker en anledning att köpa (och läsa) Linda Rosing-pocketen.

Är hemskt förtjust i texten på kuvertet från H&M club idag "Till en person med mycket god smak". Jag förstår att även de allra sloigaste medlemmarna i H&M-klubben också fått samma text på kuvertet i dag men känner mig ändå träffad. Och hoppas att ni också gör det, om ni är medlemmar. Hybris kan man inte ha för mycket av i sådana här lägen.

/Marita.


I väntan på sotar'n...

Varför kan kopparstaden aldrig säga en bestämd tid för när saker ska ske? Har fått en lapp om att det ska komma någon och sota här idag mellan 07.15 och 15.00... Självklart har ingen dykt upp och jag går runt och vankar och vill gå in i duschen, men törs inte för naturligtvis kommer han att komma just då....

Fick en katalog från Medborgarskolan med dagens FK. ... Blev glatt överraskad över det rekorderliga utbudet och anser att alla på bloggen borde anmäla sig till nåt (åtminstone i ett rent antropologiskt syfte)!! Vad sägs om "Sy till hunden" 15 lektioner? (undrar om man måste ha en egen hund....) eller "Smörgåstårta för alla smaker"? Hittade även en kurs för mamma med rubriken "Data för skräckslagna" som utlovar ett MYCKET lugnt tempo... Vi kanske kollektivt borde gå "Sy din egen folkdräkt" bara för att kunna stoltsera nästa sommar i Vikarbyn?

Fast vid närmare eftertanke... Syslöjden i skolan var ett mörkt kapitel i mitt liv. Stickade ett mumintroll som mina föräldrar idag använder som dörrstopp!! Förnedring... I lördags när jag skulle laga mina jeans inför kräftskivan så sydde jag fast ena benet i grenen av misstag... Tur att det gick att sprätta... Nä, det är nog säkrast att satsa på smörgåstårtan!!

Ingen sotarjävel än.... 

Peace
/Svettdampan



Om någon undrar..

varför frkn Aussi är så tyst här på bloggen så är det för att hon blev till aska och förödmjukelse överbevisad om sylt å princesstårta i söndags. Ni får använda wikipedia så mkt ni vill. Jag och Marita har ändå sett sanningen i vitögat. Live! Därmed kanske denna diskussion kan vara över. Jag tycker att kontentan är att systrarna hade fel, fel, fel!

/steve (för dagen iklädd för liten brun hatt)

Förlåt...

...att jag är är så jävla präktfittig och äckligt besserwissig men jag hittade en liten sak.

Kolla in den här länken och se vad wiki säger om sylt i en prinsess tårta.

Sedan kan vi ju så klart ta ett snack om wiki är 100% trovärdig eller inte. Men det får i så fall bli senare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Prinsesst%C3%A5rta

Nike Blazers på fötterna.

På tal om att inte ta gift (se JåAs kommentar i tidigare inlägg) så är åtminstone Dampan/frk Aussie överbevisad i frågan om sylt eller inte sylt i princesstårtor. Det tog ett ganska pinsamt besök på Princess hand om. HdB återstår. Men, jag vill påpeka att jag faktiskt har sett princesstårtor som saknat sylt. Inte alls lika gott.

Vad har hänt med Pop Non Stop? Thank god (eller sveriges radio/teknikens utveckling) för att man kan lyssna i efterhand på måndagens program av P3 pop.

Inget kaffe i dag. Det är MISÄR ska ni veta.   

Häng någon dag i veckan eller? Inte idag, moi ska städa trappen och se på Midsomer.

43 minuter till lunch... Korv stroganoff med grön tagliatelle. Vad ska ni äta?

/Marita


Carhartt och Odd Mylly men en dos Fred

Nu kunde detta bli ett in i absurdum beskäftigt inlägg om hur jag hoppetossade te jobbet med ett leende på läpparna, hur jobbet innersta mening har uppenbarats idag, nu när raringarna är tebaks, hur otroligt fit jag kände mig på beachen idag osv. Tänker jag inte göra.

Nöjer mig med följande:

Såg VV idag, när jag åt. Hade nästan hoppats på konfrontation. Bidde det inget med. Han verkade undivka mig. Kan bli en kul/intressant höst det här.

Sloigt: foppisar på kondismaskin på beachen.

Härlig och välförtjänt creddad för genomtänkt (eh) outfit idag av raringarna. Gumman hänger med ännu.

Nu blir det te att fara te Avesta. japp, I läste rätt goa vänner. Nu är det så att vi får ta en tur te rumpmasland. BÅDE SH och Moneybrother kommer dig i höst. Enligt 02 iaf.

/JåA

Men fy fan i helvete!!! (På dalmål)

Alltså nu får det fan vara nån måtta. :) :) :)

Antingen är detta ett skämt eller så kommer family.se snart bli stalker.net

http://www.family.se/vi/1008224.htm?ca=6_a

//Svågern

Reklam?

Är det inte rätt sunkigt med reklam?

Finansierar reklam nästa Minttu-flaska?

//Svågern

Maritas lista

Svårt att lista sommarens fem höjdpunkter. Borde vara lätt egentligen med taneke på att jag inte direkt varit den mest aktiva. Men som sagt, det är det inte.

Men ändå, utan inbördes ordning (såklart):

* det färdiga badrummet
* fikorna på le bagis (inkl sönderbrända armar) + upptäckten av kokostosca
* midsommar
* The Arks avslutning på P&L
* mosterskapet (vad för slags människa vore jag om jag utelämnade detta?)

Annat bra är förstås tvm, cruisingen, inflyttningsfesten hos Hdb&Svågern, och säkert en massa mer saker om jag i min måndagströtthet inte k ommer ihåg.

/Marita.

Svågerns topp 5

Utan inbördes ordning.

- Vår nya lägenhet.
- Det faktum att jag nu bor i en stad. Närheten till allt.
- Nya vänner, ni fanns ju iofs innan sommaren men ni bör ändå nämnas.
- Bagarstugan, hade inte vädret varit så jävla pissigt hade jag varit där varje vecka.
- Crocs eller så kallade foppisar, trots att jag hatar dom så har det varit roligt att stalka folk, mohaha.

Ni då?

//Le Svougör

Sommarsummering

De fem enskilt bästa momentsen i sommar för min del (utan inbördes ordning):

- Höra Timo riva av Fear no darkness promise child på P&L
- Upptäcka att de har en speciell brödservitör på Gundel
- Vetskapen att Steve saftat i sig tre bålmuggar på tio minuter
- Se Vermeertavlan i Dublin
- Spider pig, säger bara spider pig

Ni då?

/JåA


Det röda guldet.

God morgon blogg-älskare.

Tack för en rekordelig kräftskiva.

På återhörande :)

//Svågern

STRESS.

Marita här.  Stressad. Ska svänga ihop en västerbottenpaj nu tänkte jag. Innan 90-årskalaset. Åker om en å en halv timme. Tror ni det går? Kanske om jag slutar blogga nu.

Tvm följer med ikväll. Han vet om sitt kodnamn men inte varför. Jag skyllde valet av namn på Hdb, det blir du som får ta smällen, han tycker nämligen att det var ett lite tråkigt namn. Har inte berättat om bloggen? Kanske gör det sen, känn er iaf inte tvingade att inte nämna den... det blir nog bra ändå.

Mitt största dilemma? Hur tar man sig till festen? Jag har ingen aning om var den är och misstänker att det är långt.

Är hemma igen efter kl 17.

/m

Angående helgens happening...

Känns som att denna kräftskiva blir mer rekorderlig för var dag som går!

Här är lite allmän info, nedskriven i all hast bör tilläggas...

Tiden för lördag är satt till klockan sju. Alla tar med kräftor, det man vill dricka och nån form av snacks. Mon ami och Dalen kommer att göra en stor sallad. Jag och mr Aussie tar med ost och kex samt flädersnaps. Det var tidigare på förslag att Steve skulle göra sin rekorderliga chokladmousse, men när jag pratade med honom så var han trött på den och ERBJÖD SIG att baka en kladdkaka istället (vilket han sedan igår omvandlat till att han har ansvar för hela efterrätten!!!) Martyra säger jag bara... Vad jag kan komma på är det smör, ägg och rostebröd som saknas på menyn. Kan J&A, HdB, Marita och Svågern åta sig att fixa det? Alla tillägg utöver detta är naturligtvis också varmt välkomna!!!!

Mon ami hälsar att det är bra att ta med varma kläder, eftersom altanen endast är nytakad och inte isolerad åt andra håll...

Det var allt jag kan komma på för tillfället!!

Poss
/ Dampan


Hundjävel.

När jag gick ifrån matstället jag åt lunch på så möte jag en kärring och hennes extremt feta flåttiga promenadlimpa som såg mest död ut. Men den var allt annat än livlös för när vi har passerat varandra så känner jag någonting på min häl samtidigt som hunden låter jävligt mysko och en sekund efter det skriker kärringen.

Hundjäveln högg efter mig och enda anledningen till att den faktiskt inte lyckades var nog en hel del omständigheter som jag inte råder över, hade jag varit en sekund senare så hade den förmodligen lyckats hugga sig fast. Jag tänkte faktiskt gå i tofflorna, jag vet sloigt men det var iaf inte foppisar, men gjorde inte det och  tur var väl det.

Enda anledningen till att jag inte stampade hundjävlen var att jag hade mitt passerkort till jobbet väl synligt.

När jag var liten hade min faster en hund som skulle valla mig. Det var ju en fårhund så den trodde väl jag skulle smita ut ur flocken eftersom jag var annorlunda.

Kul och inte ett dugg snasigt.

//Svågern, chaufför och nykterist.

Kräftskiveförberedelser

Fullt upp inför kräftisen? Jag har köpt västerbottenost och det har tydligen fått på min lott att göra efterrätt till 12(!) personer. Jag funderra på ett paket glass å chokladsås...

The Ark ska jag ju se ikväll. Hittade billiga tågbiljetter å så, men jag hade ändå hellre varit hemma. Är allt bra med er andra då? Jag har själv kommit i ordning i mitt kontor och jag har aldrig känt mig så välplanerad som i år. Allt runt omkring är kaos, men mitt kontor är som sagt i ordning så jag håller mig lite undan här, jag. Kaffe nu!!!!!!!!!!!!!!!!

/Steve (som inte ser ett par crocks så långt ögat når)

Så gick det. Jag mår illa...

...känns som jag ätit en stor hink bea efter att ha läst detta.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article577298.ab

//Svågern

Ahh... ljuva nostalgi...

Rekorderligt förslag J&A!! Länge leve präktf***igheten!! Här har ni tösen vars föräldrar ingått i ett matlag med två andra familjer under större delen av uppväxten. Mycket trevliga barndomsminnen må jag säga... Oftast duellerade papporna mot mammorna i att göra den godaste varmrätten respektive efterrätten, vilket resulterade i baguettefäktning i köket mm... Hör definitivt till barndomens topp tio!

På tal om präktf***ighet förresten.... Gissa vem som ska till banken idag och diskutera sitt pensionssparande? Är det vuxenpoäng eller vad?!

Har konstaterat för sjuttioelvte gången i ordningen att jag och vädergudarna inte är på god fot med varandra... Varför regnar det oavbrutet just idag när jag verkligen måste gå på stan? Suck.... Kanske bör offra en get eller nåt?

Regnet öser ner.... tiddelipom.... allt mer och mer.... tiddelipom...

Fridens!
/ Dampan


Så ska en vedklyv dras

Föredömligt det häringa!

Vet itne om det hinns Kupolen idag, rätt möe att göra på le job nu.

Bra att veta hur mkt man kan påverka sina kids. Ska ju påpekas att jag har spelat Suede på lektionstid. Allt i folkbildningsandans namn. Har sesutom bildat nagellacksmode här på torpet. Skönt om kidsen här alla talar slingande slättamål ist för dalmålet.

Kantareller? Nu kommer ju Svågern bli tokigt avis, nu när du uppenbarligen ska softa i skogen med Bert.

/Jessicaåandreas

Hej hej bloggen.

När jag gick i sjuan, för länge sen alltså, hade vi en finlandssvensk svenskalärare. Han läste väldigt mycket för klassen, och det har satt sin prägel på mitt liv. När jag tänker på hur Bert inleder sina inlägg i sin dagbok (hej hej dagboken typ) så hör jag det i mitt huvud på finlandssvenska. Samma sak med Bombi Bitt och jag. Finlandssvenska. Till de delar av bloggen som valt undervisandets bana så vill jag bara påpeka vilka otroliga möjligheter ni har att för alltid påverka era elevers liv.

Nu ska jag åka till Kupolen och hänga med syrran (+det ständiga bihanget). Heldag vad det verkar. Frk Kanel kanske ansluter senare. Om någon har vägarna förbi så äre bara att säga till, lider som bekant av lite abstinens efter erat sällskap.

Kanske det sista ni hör av mig fram till lördag. I morgon ska jag plocka gula kantareller hela dagen.
/Marita

JåA

Detta inlägg blir lite svar på tal, äsch hur det där låter då.

Istället för att kommentera så lägger jag in lite istället.

Mycket rekko ide om matdag.
Jag har nog inte fått någon matmuffe.

Igår var det verkligen ett himla liv på torget utanför slottet.
Det började med att  jag hängde tvätt, precis när jag tog i en stållina på torkställningen så plingar det till som en gitarr, vad i helvete tänkte jag. Går det att spela på torkställningen? Så tar jag och hänger upp en socka till och det plingar till, jag ryggar tillbaka och funderar på om slutet är nära nu. Men så tyckte jag faktiskt att det lät utifrån och då inser jag att dom byggt en scen och ska soundchecka.

Sen så bryter helvetet lös, det låter som karaoke för utvecklingsstörda. Musiken var rätt okey, sången var för jävlig.

På sätt och vis kändes det som att återfå sitt gamla hem, där fanns ju en hel del raggare och sånt.
Vi såg på film som sagt och det var nätt och jämt det gick att höra vad de sa på filmen.

Brödgratängen bör funka till kräftor, ser ingen anledning till varför det skulle skita sig, den passar iaf jävligt bra till grillat. Kanske ska käka kräftor grillat och bg. Gott som fan.

matcirkel skulle vara väldigt trevligt, jag är på.

En kille på jobbet tycker jag ska bli nätpimp och tjäna pengar, jag vet inte.

//Svågern

Jag ställer bara frågan

om brödgratäng månne passar te en krätskiva? Som sagt, undrar bara. Tanken på denna rätt har liksom inte velat släppa riktigt. Vi har jag expertis på nära håll menar jag.

Eller, kanske matiga muffins passar. Denna rätt som HdB lite otippat är en virtous på. Du har la bjudit karln på't hoppas jag?

Svågern dissar visst vår bokcirkel. Inget tvång där. Jag har ett präktf***igt förslag dock och det är följande: att träffas ibland, the whole funky bunch, för att laga mat (japp, ni hörde rätt). Inte fel att bara laga efterrätt heller iofs. TYp en helg, kanske söndagar ibland, denna orekko dag. Tänker mig trerätters från recept vi hittat på präktiga sajter på nätet. Om vi nu inte ska investera i kulig riktig kokbok. Spinner vidare på dels Svågerns hederliga initiativ om frossardag, dels vår kokboksslumpmiddag i teorin förra veckan i Dampas trädgård.

Annars har jag ätit trerätters med kollegiet idag. JåA har, hör och häpna, stekt firre. Efterrätten var kaka gjord på strutsägg med parfait gjort på samma ägg, smaksatt med saffran och likören som jag inte kan stava till nu men som börjar på C.

Undrar vicken filmro HdB och Svåger'n har ikväll. Raggarträff på torget med tillhörande musik. Kanske gillar ni läget och byter foppisarna mot träskor, Elvinejacka mot Eddie M-tischa och jeans mot skinnbrallor, snygga kroppar mot hängbuk, peston mot körv mä mos, den mörka chokladen mot ett bloss och mjölken mot smuggelöl?

Gäller ju att ta seden dit den kommer menar jag.

/JåA

Vilket förfall...

...läs här och kommentera.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article576283.ab

//Svågern

Länktips.

Kära vänner, vad surfar ni för sidor?

Behöver lite nytt skit att hålla koll på.

Själv kollar jag Le Blogg.
Familjens Schulmans bloggar.
Aftonbladet och Expressen
E24.se och DinaPengar.se
DVDforum.nu
ibland bestofblocket.se

Så vad kollar ni?

//Svågern


WOOP.

Intressant kulturdel idag i tidningen. Hellt inne på Svågerns linje om ett visst modefenomen. Lästips!

Gäsp. Sitter framför min skärm och hinkar i mig kaffe. Starkt. Stora mängder. Måste säga att den här morgonen inte har just något gemensamt med den rekorderliga tisdagsmorgonen.

Och vad är det med vädret??? Min bedömning av väderläget vid tidpunkten då det var dags att välja dagens outfit stämmer inte alls överrens med det väder som är nu. Sitter nämligen här i jeans, svart linne, adidasjacka (svart) samt långa svarta strumpor. Och skor (har underkläder också men det förstår ni väl?). Känner mig lätt off season. När jag minst anar det kommer det antagligen en kollega och frågar om jag fryser. Tydligen är det normalt här att anmärka på andras klädval när de är lite udda. (halsduk och kortärmat är en kombination som ständigt ifrågasätts).

/Marita.

Egen firma

Är det någon här på Le blogg som har egen firma eller erfarenheter av det?

Jag ska nog starta en enskild firma så jag kan ta an mig uppdragen jag blir erbjuden.

Förslag på företagsnamn?

Ska syssla med webbproduktion och reklam.

//Svågern

Boktipset i regnbågsfärgad soffa.

Ja, jag är då på det här!

Ninaninananana (eller hur nu melodin gick).

/JåA

ingen depressa här inte

Härligt Marita!

Samma här faktiskt, gick med lätta steg till jobbet och kom på mig själv med att känna äckligt tillfreds med livet. Kunde liksom inte vara bärre, trots jobb och tidig morgon. Oftast är det ju ngn liten del som man är missnöjd med men just då var det nada. Så här vill jag ha det resten av livet. Typ. Inga barn, resor på G, snajsigt jobb, smågodis till middag och grymma sneakers.

Istf hemma frulle i Sthlm, varför inte brunch med en Blody Mary Marita?

Ha även bokmässan i Gbg i tankarna vänner. Jag är tokpå att åka dig, måste bara kolla upp datum och grejor.

Bokcirkelsupptagning? Någon? Då har vi åtminstone en dag som vi vet att vi ses, nu när mörkret kommer att falla och jobbet går på helfart.

Nä goa vänner, nu är det nog kaffe som står på schemat. Som sagt, dä sa vi gött å leva.

Fullt förståeligt om frågan "Vem är du och vad har du gjort med JåA?" ställs i en och annan hjärnhalva...

/JåA

Cola Zero...

Bortsett från att jag befinner mig på jobbet, har åkt två mil i skrotfärdiga bilen för att komma hit, möts av samma ogjorda arbetsuppgifter som i går och att dagen pågår i minst 17 timmar till, så måste jag säga att morgonen hittills varit ganska mycket life as it should be. Dvs: vakna till p3, bra sällskap, (+katt) bredvid i sängen, komma ut från duschen och mötas av nyss nämnda sällskap och dessutom frukostbord.... Jag klagar INTE.

/Marita.

Ambitiösa!

Jag noterar till min stora förvåning att jag har en egenhändigt gjord lasagne som står i ugnen. Jag har stekt köttfärs, gjort sös och varvat plattor för att få denna kulinariska läckerhet i ordning. Vilken är min drivkraft? Pja, dels hunger ,men nästan mer beror det på att jag är tvingad att ha matlåda med mig denna veckan. Så extremt drygt! Idag åt jag en upptinad laxpasta från Findus som var rent äcklig. Därav matlagning.

I övrigt måste jag meddela att det var en pissig dag. Sov dåligt och vaknade med feber. Masade mig till jobbet en timme för tidigt för att mötas av en extremt kvav grannstad, där busspriserna (jag har haft cykeln inlåst på jobbet över sommaren) höjts till 25 spänn för en enkelresa! På jobbet möttes vi av ett bombnedslag eftersom byggjobbarna (Surprice!) inte var färdiga på långa vägar. Inte såg de ut att ha någon större brådska heller eftersom de drällde in vid 12-snåret. Konkade skrivbord och möbler med feber och kvavhet för att flytta in i det nya kontoret. Var allmänt sur, muttrig, svettig och äcklig när jag nåddes av beskedet att en av mina tidigare elever som jag gillade skarpt hängde sig den 25:e juli. Hade också träffat hennes föräldrar flera gånger så dagen var lite tung.

Nu ska jag muntra upp mig med min lasagne. :-)

Gärna häng imorrn förrrsten!

/Steve


Avdelningen jag tillhör...

...består av tre personer. Dels jag, en tjej och en kille som för tillfället är sommarvikarie.

Ser mig omkring och inser att mellan samtalen så läser hon Stieg Larsson, han ser på Vänner på medhavd bärbar dator.

Jag kollar på min skärm och inser att det jag gör mellan samtalen är att läsa årsredovisningen för det företaget jag jobbar på.

Jag är så äckligt ambitiös, synd att ingen annan fattar det och ger mig mer ansvar än navelludden som finns i....eh....naveln.

Steve: jag har lokaliserat din före detta gunstling. Har konstaterat att han finns här, bakom några väggar, kanske bara 25 meter bort. Funderar på att göra ett närmande, men jag är osäker på vad jag ska mötas av. Blir så kissnödig av tanken att jag måste göra något annat, jag dricker lite jolt-cola. Det var dumt för snart sipprar det lite.

//Svågern.

Rätten

Sådär. Då har man vittnat då. Pirr i magen som fan. Ville verkligen inte men var ju tvungen då man är så dum och säger att man va hemma när det hände. Fick vänta i en och en halv timme extra innan jag kom in och blev utfrågad av åklagare i fyra minuter totalt. Kändes helt onödigt. Och man undrar ju om det handlade om att åklagaren skulle ha så många vittnen som möjligt.
Men ska man se det positivt så fick jag träffa åklagaren innan (när de hade paus) och hon berättade hur det skulle gå till. Och jag fick se hur det funkar. En annan positiv sak va ju den söta ?pojken? som satt vid ordföranden. Han måste ha varit nån form av nämndeman eller nåt sånt.

/Frk lkpg

Ångest ångest är min arvedel...

Trodde att jag var frisk vid det här laget.... Ack vad jag bedrog mig!!! Lagom till det beskäftiga bröllopet blommade mina utslag igen, fast i armhålorna, på höfterna och på bröstet denna gång... Omväxling förnöjer, liksom... :( Idag har det spridit sig vidare till ryggen, axlarna och låren. Har mest av allt lust att klia mig med ett sandpapper för tillfället... Enligt sjukvårdsupplysningen har jag förmodligen ett barnvirus som heter femte sjukan, som innebär att man får utslag och feber lite när som helst i några veckor. Det finns inget man kan göra förutom att ta det lugnt och låta bli att stressa... Och det som jag är så bra på....!

Känns som att bloggen bör träffas snarast (förslagsvis imöra) och uppdatera vad som hänt under helgen!!! Vill höra alla detaljer om giganternas möte samt kaninungarnas progress!! Helgens bröllop gick i den traditionella, uberreligiösa stilen med guds rika välsignelse till höger och vänster samt (så vitt vi förstår) blodiga lakan på bröllopsnatta...! Yeesus! Dampa med sällskap kände sig aningen malplacée... En MYCKET rekorderlig mjölkchokladmoussepyramid från Rådhuskällaren och diverse mystiska släktoriginal gjorde dock det hela uthärdligt... Mer detaljer utlovas!!

Vad det gäller kräftskivan så har mon Ami meilleur lovat att husera tillställningen i sitt hus med nytakad altan!! Rekko som tusan med andra ord!! :-) Det är ungefär det jag vet so far. Resten får vi väl planera i veckan...

Nu ska jag stressa av med Stieg, te och ettans sandpapper...

Fridens!
/ Dampan



Le helg?

Berätta gärna mer om kräftskiveplanerna.  Jag har, som jag redan flaggat för, en 90-årsfest att gå på i helgen...  hindrar väl inte aktiviteter efteråt, men kan inte säga när det kommer vara avslutat i Bjurs, där festligheterna hålls.

/Marita

Marita...

...hur går det med tvm?

En uppdatering kanske?
Vilka kommer på kräftskiva?

//Svågern?

God morgon.

.Då var jag dels tillbaka i Dalarna och dels tillbaka på jobbet.

Resan till och från Schlätta gick bra, väl där nere så insåg jag ganska snart att den ömma modern verkligen var en ömm moder, mycket trevig och rekordelig. Även mormor och morfar var mycket trevliga. Ebba var verkligen så gosig.

De andra bloggarna får väl återge detaljerna.

Tillbaka på jobbet är jag också, det började med att jag fick återställa mitt skrivbord eftersom sommarvikarien tydligen gillade mitt skrivbord mer än sitt eget. det var kaos, fast nu ser det bra ut igen.

Tack till HdB, Steve och JåA för en trevlig resa.

Hoppas vi ger oss ut på vägarna snart igen, kanske med någon av er andra som följeslagare.

Bilder finns, kanske kan de visas över en kräfta i helgen.

//Svågern

I chock.

Eeeeh. Morgonens chock: Jude Law har tre barn??? Ett är 10 år?? Hur har jag missat detta???

/Marita.

Äntlich montag.

God morgon!

Hur har ni haft det? Moi - besökt den konstnärliga gården i Sundborn igen, Carl och hans fru alltså. DÄR kan v i snacka bonnromantik. Nu vet inte jag hur välbevandrade ni är hemma hos Calle, men för mig som varit där två gånger inom två månader så kan jag berätta att det ä varit en ny upplevelse varje gång, allt efter vilken guide man har turen att få. I lördags var det e himla gullig dam, gången innan var det en äldre dam som jag tyvärr måste benämna som "störig".  Fikade på Staberg också. Sällsskapet för dagen var gammal kombo från de två lärdomsstäderna i norr resp. söder (om dalarna alltså) s i vilka undertecknad har tagit ett ansenligt antal högskolepoäng. Det kulturintresserade sällskapet går i giftastankar, vilket innebär att undertecknad kommer få bevista minst ett bröllop nästa sommar, samt konsultera i frågor rörande till exempel val av papper till inbjudningskort! Woho!

Har även ätit på rekorderliga salladsbaren Kalamata, vilken jag starkt rekommenderar.

Utöver detta: jobb. Nu sitter jag här och är helt överhopad med grejer att ta tag i men väljer istället en stunds kvalitetsbloggande. Det andra ligger väl kvar. Värre är med mina tankar, de kan lätt försvinna ut i tomma intet.

Så, nog om mig. Berätta lite om Schlätta nu. T

/Marita.

Sommaren sista...

...slo? Nja knappast men det är ett ärkeslo likväl.

Efter några dagar på slojakt tänkte jag att jag skulle se vad olika kvarter har att erbjuda.



Ja då vet ni var jag åt lunch med.

//Svågern

Calle Schulman...

...lite väck verkar han faktiskt vara, typ som om han sniffat lim i hela lågstadiet.
Men nog om det.

Han gjorde bort sig iaf på nyhetsmorgon, fast det var jävligt underhållande.

Vi här gillar ju att morbidturista, eller är det kanske bara jag.

Hur som helst här kan ni se klippet. Dock måste ni se 11-12 minuter innan detta kommer.

http://tv4.se/visa/klipp/?klipp=154491

//Svågern

Extraknäck!

Riktar detta lite speciellt till den mer fotografibenägna delen av le blogg: varför inte satsa stenhårt på att vinna månadens läsarbild i lokalblaskan!? Eller ännu hellre nu när ni ska på tour, kvällsisarna! Kan ju dra in en rejäl slant till rackabajsarkassan om inte annat.

/Marita

Dalarnas bästa blogg säger god morgon.

Jasså, det är i dag det bär av till Schlätta för en stor del av bloggen. Kan man vänta sig bildreportage från hela resan? Helst hade jag förstås sett att ni filmar allt, som en dokumentär över första mötet med svärmor för Svågern, första gången HdB visar upp nye sambon för mammsen, hela tiden kantat av kommentarer av JåA. Lite som en sportkommentator. Tänker mig detta i bästa The Office-stil. Då vet ni vad ni har att jobba mot. Kör hårt!

Dödsföraktande gav jag mig ut på två hjul i går. Fan va läskigt det var. Innan (och efter) kupolenrondellen var jag redo att kliva av och ställa mig i vägrenen och kräkas. Det som hindrade mig från detta tilltag var förstås den offentliga förnedringen. Den höll mig kvar på hojen även genom den där största rondellen och därefter hela vägen till ett mycket rekorderligt fik i Ornäs. Nybakta Wienerbröd med blåbär på som intogs vid vattnet. Rekommenderas varmt! Många foppisar fanns det där, vilket gjorde att jag inte kunde låta bli att berätta om Svågerns mycket roliga bildreportage om de rosa foppisarna. Är rädd att jag inte gjorde det rättvisa och nu är jag nästan benägen att berätta adressen för jag anser att fler borde få ta del av denna samhällsnyttiga journalistik.

Lider av abstinens efter ER bloggers nu!! Nästa vecka? Måndag? Torsdag? Fredag? Lördag? Söndag?

/Marita.

jobb

Överlevde första dagen på jobbet som jag ändå bävat lite för iom byte av arbetsrum osv. Det gick helt smärtfritt faktiskt. Träffade en ny kollega som jag ska samarbeta rätt nära med och hon va väl rätt okej ändå =) Blir nog bättre. Detta var ju hennes första dag på nytt ställe.
Dock är jag jättetrött idag, tröttare än igår då jag ändå sov färre timmar.
De nya glasögonen är hämtade och har blivit använda några dagar nu. Är lite sur över att det blev dyrare än vad jag väntat mig men...det va ändå billigt i jämförelse.

Dags för dag nummer två.
/Frk Lkpg

Slida.

*censur*

PF'or

//Britta

Åter från Falun.

Jag åkte till för att besöka CURB.



Hittade inget, antingen var det fult eller inihelvete dyrt.
Men på vägen hem gick det åt helvete.
Jag åkte ju så klart promillevägar eftersom jag tagit en spritlunch.
Åker genom någon jävla håla när jag upptäcker att det är poliskontroll.



Vänder om och hoppas polisen inte ser det, men så klart...blåljus och ett jävla liv blir det.
Jag gasar som en galning och hoppas kunna åka ifrån polisen men dom måste ha trimmat sina sketna volvos, för hur jag än gör blir jag inte av med dom.



En gammal snutbil prejjar mig av vägen så nu ser min bil ut så här.



Helvetes skit, dom haffar mig och på väg in i stan så stannar dom vid ett rödljus då hoppar jag ur bilen. Hur orutinerat är det inte att glömma låsa dörren bak :)

Tänker att jag ska springa till Slobodan och Amir och gömma mig men jag hittar inte, däremot ser jag ett slo som är i full färd med att stjäla en bilradio. Eftersom jag lyckades raffsa med mig min stereo ur bilen efter kraschen säljer jag den till slo't för en billig penning.



Tog pengarna för stereon och köpte tågbiljetter så nu är vi åter på väg till scccchläääätta.

These stunts are performed by an idiot, please try this at home.
Only a few animal was hurt during the making of this shit.

DON'T DRINK AND DRIVE*

*Unless you are a pro.

Blir nog en ganska lugn dag idag.

Håller på med diverse saker.

Lunchen blev en tallrik med välsmakande färska potatisar och sill i tomatsås och senapssås + lite kaninmat.
Inte att förglömma det viktigaste, nubben.



Tre rejäla nubbar senare är jag mätt och belåten.



Nu ska jag nog slappa lite, ska ta bilen till Falun och kolla in den där surf/skatebutiken.
Vill ju inte se ut som ett jävla slo när jag möter den ömma (???) svärmodern.

//SVågern

 

Shout out loud

Frk Lnkpg, jag jobbade ju inte på kvällen, dock läste jag HP. Om det gills som jobb? Hade bara inte ändrat.

Steve, hur går det med hotellplanerna? Är det IKEA på G idag förresten. Den frågan kanske snarast ska ställas till, en isf mäkta uppspelt (förmodar jag) Dampa ist?

Marita, här har du ena som verkligen förstår PRESENTATIONSångesten. Till fullo. Ingen ursäkt nödvändig där inte.

Svåger'n, du får gärna ha som projekt att undresöka vidare gällande min stalker. Tydligen är han skriven i Furudal. Av alla ställen.

HdB, ge fän i att sprida lögner och förtal om mig till ömma modern. Tar ungefär 20 minuter av ett telefonsamtal att intyga att jag äter. Mycket. SLUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annars då? Uppe med tuppen trots att jag kom i säng seners igår, allt pga/tack vare HP. Svåger'n, det är bra många fler än två som dör i sista boken. Det lär jag kunna säga utan att föstöra läsupplevelse för Steve.

Sedan är jag fullkomligen övertygad om att det är ngn av er som har reggat användere på SD och mejlar mig. För rekko och witty för att vara några andra.

Nu jobb? Nja, hämta utskrift i kopiatorn iaf.

/Jessicaåandreas

Normala dagar?

Fan, vart har jag hamnat nånstans? Kan saker och ting bara inte vara som de ska. Idag hade en karl ramlat över min cykel som stod parkerad vid affärn, inte ivägen utan rekoderligt i cykelstället. Folkmassan var stor och han låg där bara och log. Verkade inte alls ha ont. Och kunde inte ett ord svenska. Vaddå, skaffa sig uppmärksamhet?! Men lämna min cykel utanför, för i helvete!

/Frk Lkpg (med dagens ledmotiv: Tokio Hotel-Monsoon ;))

Tommy Körberg...

...vem fan är det? HAHA

Det enda han är känd för är väl för fan för att vara med i en Uggla-låt.

Jävla puder-kärring.

Här är
källan till min ondska.



//Svågern


Om J

Svåger'n. Läs kommentarer längre ner.

När&Fjärran och Vigor, släng er i väggen. Vi har Svåger'n.

/JåA

Red Bull ger dig viiiingar...

...jag var nyss ute på ett ärende då jag inser att det finns en Thai-butik här i stan. Stannar till, går in och inser till min stora förtjusning att dom har äkta Thai Red Bull.

Ta 6 stycken och betala endast för 5.
ThaiRB är inte på burk och inte heller plastflaska utan mörk brun glasflaska. MYCKET REKORDELIGT.

Har prceis dragit i mig tre stycken i ett enda svep, heeeelvete vilken trip.
Fy fan om jag överlever det här så klarar jag vad som helst, undrar hur fan jag ska kliva av den här trippen helskinnad.

Funderar på att streaka på torget...



//Svågern

Ett litet tillägg...

...till min historia på ungdomsmottagningen.

Förstår nu varför syrran vek lappen hon skrev nummret på, tydligen ville hon inte jag skulle skämmas och gå omkring med en lapp med reklam för p-piller :)

Här är länk till
FASS



//Svågern

Jahapp, det bidde inget....

...lite besviken kommer jag hem ifrån ungdomsmottagningen. Det mesta gick åt helvete.

Jag hade ställt in min mobil på ljudlöst, jag hade tom kommit på att om jag filmar hela skiten kan jag ta bilder ur filmen utan att det verkar så suspekt om jag fipplar lite med mobilen.

Jag börjar filma redan när jag kliver ur bilen, men redan där tar det slut för jag måste ha kommit åt STOPP.
Fast jag vet inte om det spelar så stor roll så här i efterhand.med tanke på att hela ungdomsmottagningen var tom, inte en käft, inte ett enda litet slo med underlivsklåda. bara jag och en trevlig sköterska, jävligt trevlig. Såg ut som en gammal tant man håller i handen när det blåser kalla vindar.

Jag satt mig ner och började prata lite med henne, men jag insåg att det ändå inte skulle bli något pissa i en mugg för min del.

För det första måste det gå två veckor efter "Da intercourse", redan där sprack det eftersom mina besvär började efter den extremt skabbiga toan på Kupolen.
Sedan skulle jag även inte ha pissat på två timmar, det sket sig där med.

Men framför allt gick det åt fanders för att jag tydligen inte är ungdom längre utan snarare gammal gubbe som får besöka Falu lasarett. Tänk om tönten på SAGA fattade att jag var över 18 med...

Det gick ju som sagt åt helvete med filmningen så ni får nöja er med en stillbild på lappen syrran skrev, om ni behöver kolla upp om  ni är friska ringer ni hit, för det var 19 år för tjejer och 23 för killar. Så den enda som får besöka ungdomsmottagningen i BLG är väl sötnos, mohahaha.



Roger över roger ut.

//Le Svågerhelvete, nu på väg att göra något mer spännande. kanske blir det ett häng på systemet


pk

Go Svågern!

Här på det lite mindre politiskt korrekta företaget har vi just utsett  snyggaste bruden som visar pattarna i en hyfssat omodern kalender (dock från i år). Eller vi och vi, det var avdelningens för veckan ende man som hade lite svårt att skiljas från kalendern (nu är den förhoppningsvis på väg till sopcontainern) och  tyckte det kunde vara värt att utstå spott och spe för denna sista  titt (med det högre syftet att just mottaga spott och spe från det feministiska hörnet i lokalen dvs moi).  Det känns fint att vara en del av detta. Synd att ni inte får se bilder på kalenderflickorna.

/M

Har rekognoserat...

...lite nu, har precis pratat med barnmorskan på ungdomsmottagningen, för på kartan så det ut som jag ska pissa i en kopp på kupolen, men tydligen var det på El-gigantens bakomlager.

Känns bra.

Beger mig av nu

//Svågern

ps. Det är Marita som sagt att jag ska testa mig för dryparn.

BF.

Största anledningen till varför jag är på riktigt sur/bitterfittigt humör idag är denna oändliga arbetsdag jag har framför mig. Jo jag vet, fel inställning att sura över det redan nu när det gått en timme. Och dessutom - det är  självförvållat.
Vill ändå dra mitt strå till stacken bidra med något positivt till le blogg:

image38

Visst är det fint?
/Marita.

Mest till S&M det här inlägget.

Och var var tvm igår (ja, du också Marita)? Här hade en annan karetat till den lite bättre kommun för att grundligt inspektera exemplaret. Nåja, fick ju glass och trevligt sällis ändå.

Svåger'n, jag känner ett uns av kässt samvete. Du behöver inte alls vara nervo inför mötet med den ömma modern i helgen. Hallå! Hur skulle jag och HdB kunnat bli sådana rekorderliga fruntimmer om vi inte hade att brås på. Den ev SF:igheten som vi kan uppvisa är sådnat vi helt och hållet lärt oss på egen hand.

Ställer en öppen fråga: Vem kan inte annat än tycka om le Svåger'n? Bara undrar....

Skulle vara spännande att se hur det ser ut i Idkerberget? Egentligen. Bara förslag på aktivitet.

Svågern, igen, vet du ngn Johnny från Rättvik? Eller är det månne du?

/Jessicaåandreas

Det kan ha gatt at helvete pa riktigt nu...

Calvadosen hjalpte inte riktigt sa jag fick lov att ga pa biblioteket och lana en bok, informatoren hade javligt svart att forsta vad jag skulle ha, hon sa att jag sluddrade. Till slut fick jag boken jag letade efter.



Men eftersom ingen hade lanat boken trodde jag inte den kunde hjalpa mig sa jag gick.



Men med mitt javla lokalsinne sa gick jag sjalvklart fel, vilket skulle visa sig vara valdigt bra.
Ute pa balkongen sa ser jag tva trevliga killar visar det sig. Jag tog en bild for de sag sa snalla ut och da blev dom forbannade sa inihelvete, de hotade mig med niiiiven. de skulle precis ge mig ett javla kokstryk nar Slobodan (tv pa bilden) fragar om jag druckit calvados. Jag nickar i ren panik och han ser forbannat nojd ut, han ber mig satta sig ner och prata lite. Jag forklarar att jag har sa fittigt ont i fotterna. Den andra killen heter Amir och Slobodan berattar att han ager ett hotell dar man kan fa diverse former av massage.



Jag far beskrivningen och nar jag kommer fram ska jag fraga efter fillipinskan, tydligen heter hon Sho-Min.
Tydligen ska jag bara saga: Massage, ten dooooollars och peka nedat . Da ska hon tydligen farsta att jag har ont i fotterna.

Nar jag antligen narmar mig stallet gar det at helvete.



Jag fragar en kille i huvtroja om det dar ar stallet man far massage pa och da tar det hus i helvete han visar nagaon slags bricka och skriker Poooolizzzzzaaayyyy. Innan jag vet ordet av det star jag med sarade ben inne i ett kalt och kallt rum och bakom mig star en kille med vita plasthandskar. Men helt plotslogt gar ett larm och alla springer som fan, in i rummet kommer efter ett par minuter Slobodan och Amir. De galningarna hade tydligen bombhotat nat stalla sa alla poliser stack, de raddade mig som tur va. Beror nog pa calvadosen tror jag.

Sa vid stack sa fort vi kunde i deras bil, sa nu sitter jag och trycker i en etta uppe pa Tjarna angar. Tydligen haller Amirs fru pa med ett langkok, nagot som liknar kallops. 14 timmar ska det tydligen puttra, snart ar det klart, jag ar hungrig.

Om ni undrar varfor jag inte skriver a och o med prickar ar det for att jag skriver detta inlagg med min mobil.

Helvete nagon knackar pa dorren, maste sluta.

//Svagern

Aj aj aj aj aj...

...efter bara max 150 meter med dom här jävla skitfoppisarna är jag helt förstörd i fötterna, jag kommer inte kunna gå på flera minuter.

Marita: Så här umgås jag numera med foppisarna.



Har så jävla ont så jag måste ta en fullt dricksglas med Calvados

La Chaim

//Svågern med trasiga fötter.


Jag ger mig ut och försöker...

...smälta in i omgivningen, iklädd skinnbrallor, rosa linne och för små rosa foppisar.

Jag går ut på balkongen och inser att folk solar på parkeringen, finns väl ingen sol där dom bor.



Funderar på om jag ska ta bilen och köra över dom, två slon mindre gör nog inget, väljer istället att gå på min stalkingrunda. Jag måste ju helt klart prova om det verkligen är så skönt med foppisar.

Hinner inte så långt utan hittar direkt två slon på det välrenommerade cafet strax intill slottet.
Jag går in och köper en Cappucino och ett choklad-winderbröd för att smälta in.
Är det något som smälter in så är det dock chokladen, gud vad gott.



Sitter en stund och lyssnar på hur dessa tösabitar sitter och ojar sig över deras misserabla kompis med diverse underlivsbesvär, rätt omgående så ringer deras telefon och de får instruktioner om att ta sig till systembolaget, det ante mig.

Så här ser de ut.



Sen gick jag hem

//Svågern

Secret Service

Stalkern har nu ringt mig på jobbet och undertecknad har visat hur SF:ig hon verligen kan vara, lite av naturbegåvning när det kommer till att tillintetgöra karlar faktiskt. I detta fall en talang jag är oerhört tacksam för.

Sedan messade han och frågade om jag kunde vara ärlig och tala om orsaken till varför jag inte ville ses. Kunde junte säga att det är för att Marita sagt att han är blekfet (smal men dallrig) och allmänt ohotisch. Äh, inte anledningen egentligen utan att han är för på, desperation är inte hottisch. Det messade jag och då var han av åsikten att han bara hört av sig ett par ggr! Eh, stalkingvarning indeed på honom skulle jag vilja säga. Har ju typ fyllt min maxkvot på både sms och mejl.

Nu gör vi samstämmigt ett stort losertecken ok?

L (i pannan)

Annars är det här projekten så otroligt roliga.

Mätt. Ursäkta men jag försstår inte vad ryktet att jag inte är en skillad kock  kommer ifrån? åt en helt underbar lunch bestående av fullkornspenne, två tomater och tonfiskgegga (tonfisk, VV-créme fraiche, majs och hinkvis med sambal). Så otroligt gött. Inte Gundelklass, det erkänner jag men annars. Var bara en lite sussilullare som fattades. Och pralin.

/Jessicaåandreas (snart med livvak)

En dag på stan.

Jag åker till stället där jag tror det finns mycket av det jag vill ha.
Bilresan går bra.



Jag närmare mig och hittar en parkeringsplats precis bredvid nödutgången, känns väldigt bra. Jag smyger med stor förväntan mot entren.



Går omrking hur länge som helst känns det utan att hitta något som kan stilla min hunger. Helt plötsligt dyker det upp ett par, men som ni ser på bilden är den suddig det är bara för att en vaktjävel ser mig och blir sur som fan. Hinner dock ta en bild och sen kutar jag som fan. Vakten är efter mig.



Min räddning blir en fet kärring med dubbla kundvagnar och ett halvt dagis, jag ser i ögonvrån hur vakten kutar över en unge välter ena vagnen, det blir min räddning. Kärringen ger sig tydligen inte utan tvingar vakten plocka upp allt och köpa en glass till den lilla grinande saken. jag hinner in på dass, och gott folk, det är sannerligen första och sista gången jag går på en toa på Kupolen. ÄCKLIGT.



Efter att ha suttit och tryckt på dass över en halvtimme ger jag mig ut, men gud vad jag stinker skit.
Jag springer runt väldigt nervöst ifall vakten skulle se mig och då skymtar jag något som faktiskt kan vara det jag letar efter.



Springer in och rafsar åt mig ett examplar som ligger vid entren, springer vidare mot provhytterna och av misstag får jag med mig ett par gröna bikinibrallor. FAN!!!



Marita ville ju se hur provningen av mina skinnbrallor gick, här får du dom in action så att säga.



Jag trivs i "vad-det-nu-jag-har-på-mig". jag står och beundrar färgen länge, det matchar mina ögronbryn.



Efter att ha provat denna underbara kreation så kommer jag på att jag har ju ett par bikinibrallor att prova.
Som ni ser på skylten så måste jag behålla trosorna på men eftersom jag inte har några så blir jag svettig och nervös över hur jag ska göra så jag näckar,.jag näckar helt, inte ens strumporna har ja på mig. Vad jag INTE ångrar detta beslut, syntet smeker så underbart, jag måsta ha mer syntet i min garderob.
Helt plötsligt knackar det på provrumshytten och en sur kärring frågar om jag verkligen måste vara kvar där inne i 45 minuter. jag väser lite elakt och ber henne slå in detta, för detta ska jag ha.
Kommer till kassan och ger fram mitt VISA, 1195 spänn ska haggan ha och då var det tom halva priset. Ja ja jag betalar och ser glad ut, tänker att detta drar jag ifrån HdB's hushållskassa :)

Jag beger mig nu ut och då ser vaktfan mig, jag tar en rulltrappa upp och hamnar mitt i något orgasmliknande tillstånd, bilden talar nog för sig själv.



Jag köper ett par för att inte dra onödiga blickar åt mig. Beger mig ut och som en avlöning försvinner jag ut genom nödutgången. tar bilen och åker hem.



Nu sitter jag här hemma i bikinibyxor och funderar vad jag ska göra med mina nya Foppisar.

Brinner dom jävlarna tror ni?

Borde testa.

//Le Stalker aka Le Pervo aka Le Svågern

Är så jävla upphetsad...

...så jag kräks.

Kvällens grillning kräver vissa förberedelser, så jag har varit och shoppat mat.

Min numera viktigaste ägodel är min cybershot-mobil.

Det hela började med att jag hitta ett par ROSA skor på golvet, vems det var har jag ingen aning om.
Observera att det inte var Foppa-tofflor eller crocs som dom egentligen heter.



Kolla in denna bild, mor och dotter helt i matchande kläder till sina ROSA Foppisar. De matchar även varandra SÅ KLART, skön där.



Sedan följer några spontana bilder på andra människor. Dock även de i ROSA Foppisar.







Mina vänner, det är en ROSA dag.

Förmodligen kommer jag komma hem en dag blåslagen för den äkta maken lär väl dyka upp snart och då får vi hoppas att han inte har niiiiiiven med sig.

Nu har jag inte tid att sitta här mer för jag ska till Dalarnas största köpcenter och kolla om jag hittar en rosa skjorta till mina skinnbyxor och så klart fixa fler bilder, åååååh jag börjar bli bra på detta.

Så long my PINK ladies.

//Le svågerfan

Brottsförebyggande åtgärder...

Inte för att på något sätt förringa Svågerns oro. Men... "i en by utanför Borlänge" innebär ju inte mitt i centrala Borlänge. Håll dig bara borta från Idkerberget så ska det nog gå bra ett tag till. Men visst, skyddskläder skader ju inte. Hoppas du beställer ett kit till HdB också.

Ligger en lime i kylen här. Jag bara undrar - var är morgan?
/Marita

Jag är glad att jag lever - än så länge

...vaknar upp till en fin dag, måste stilla mitt internetbehov. Kollar in de vanliga sidorna bla Aftonbladet och finner detta, fan då inser jag att jag kommer faktiskt dö snart.

När ni sedan skriver hylllningsinlägg på Le Blogg om mig ( JA DET SKA NI!!! :) ) vill jag att ni har denna rubrik "He had it comin' "

Har suttit hela morgonen och sökt på olika chattforum, har faktiskt fått kontakt med en John "The Cleansweaper" Johnson tidigare SWAT-kille, han har hjälpt mig hitta en sak som ska skydda mig, nu bifogar jag en bild på sådan men den sergeant Johnson har är en begagnad från ebay.

Helvete helvete jag kommer dööööööö.



Ps, Nu ska jag ut och fota slo'n Ds
Ps 2 Steve får ärva min bil, HdB resten, hon lär säkert ändå inte vilja ha bilen Ds2

Survivor

Hahaha-kul på morgonpasset i dag. Om någon råkade missa att lyssna kring kl 06.58 i morse så återger jag det roliga här: Önskelåten: Bohemian Rhapsody med Queen.. Mycket snack innan om att den ständigt röstas fram till världens bästa låt. Efter säger Olle Garp "Det har kommit en ny grupp som ska ta över efter Queen, det ä låter så här:" Och sedan spelas Tokio Hotel - Monson. Det är stor humor det.

Vilka grillade? Vad grillades?

Som ni märker överlevde jag gårdagen. Fick glömda prylen (som jag faktiskt letat efter i fyra år) och kände mig duktig som klarade av att föra en ganska trevlig konversation. Ursäktade mig sedan och sprang till Make Up Store och shoppade bort minnet av detta trauma. Solpudret (äntligen!) och ljusblå glitterögonskugga (äntligen!).

Överhörde ett härligt telefonsamtal på Hm s barnavdelning. En kvinna som mycket nöjt berättade för någon att hn minsann köpt foppatofflor till någon annan. I sann Stevesk anda kunde jag inte slita blicken från denna totalt omedvetna människa. Sloig, vad trodde ni?

/Marita.

Jag har två hittils.

Hur många har ni?

Ett ifrån Ica maxi och ett ifrån Bilmetro






//Svågern

Årets ångestdag - uppföljningen.

Det gick åt helvete - troligen en trasig lambdasond som ger för höga värden av bla CO.
Behöver ni ha något ihjälgasat hör av er till mig.



//Svågern

Strålande tider!

Underbart väder att ligga ute i solen och läsa i, vill jag bara påpeka. Grill ikväll? Hos Jörgen och Helene givetvis. :-)

/Steve

Årets ångestdag - speed-edition

Jag måste verkligen vara dum i huvudet för nu har jag precis bokat tid på bilprovningen trots att jag har fram till sista november på mig.

Återkommer med resultat - eller så återkommer jag inte alls.



//Svågern som glömmer

Jag håller på att få sinnesjukdom.

Marita: Ska ni träffas och fika eller bara utbyta en pryl? Hur länge sedan var ni tillsammans och hur länge var ni ett par?

Gårdagen var sannorligen rekorderlig, skön där. Började med en sovmorgon efter en trevlig lördagskväll. Frukost och sedan begav vi oss till Leksand och lite kultur. En guidad tur på engelska på Hildasholm. Efter det så åt vi en bit mat på Skutan, japp det är en båt. Åter till Sloköping och Simpsonsfilmen på bio, filmen var precis så bra som vi förväntat oss, det tror jag vi alla var överrens om. En intressant detalj var att se att jag ,JåA och HdB var de enda som var skillade nog att se HELA filmen, dyngstacken gick så fort en antydan till eftertext kunde skönjas.

Senare såg vi När mörkret faller för napoleon Dynamite var inte tillgänglig. MYCKET BRA film. Kände hela tiden att jag ville hoppa in i filmen och knäppa en del jävlar på näsan.

Nu vette fan vad som är fel, nu håller telefonen på att ringa, tre gånger har det varit anonymt nummer och sedan när jag svarat har det bara varit en truddilutt och sedan klick, borta. SUCK

Dessutom är det något så ligger och låter någonstans, låter typ som en brandvarnare som kippar efter luft. Skönviks nästa?

Till er alla bifogar jag en bild och en
hyperlänk som får mig att nästan hyperventilera och fundera på om jag ska kastrera mig. Alltså det är länken som gör att jag vill kastrera mig, inte bilden ;)



PS. Precis när jag skulle klicka på musen så hör jag ett jävla tassande utanför min dörr, notera att jag nyss klivit upp och enbart sitter i mina tjusiga Björn Borg Mens short shorts. Hur som helst börjar jag leta efter något att försvara mig med. Svetten börjar lacka, känner hur hjärtat går i 180 och jag börjar bli extremt kissnödig. Det enda jag hör om och om igen är Steve's ramsor om brottsstatistik och hur många som egentligen dör i Sloköping. Eller dör, det är MÖRDAS jag menar. Helt omtöcknad inser jag hur jag helt plötsligt börjar, med darrande händer, håller på att fippla med dörrvredet och är på väg och låsa upp dörren. Min hjärna skriker i panik att det där ger du fan i din dumma jävel. Tror du handen lyssnar?`Inte det minsta, jag har råkat ut av värsta sortens Alien-hand syndrom. Jag hackar tänder och benen darrar, jag är så jävla rädd att jag när som helst kan kräkas. Min hand är i full fart att öppna dörren och vips är det gjort. Utanför står en kille som är på sin höjd en tvärhand hög, taning som fan är han också. han ser väldigt förrvirrad ut, han stirrar lite konstigt på namnskylten och väser lite ondsint "Scharlssssssååååån". jag inser då att han på något vis är ute efter snasan. I detta virrvarr av konsitga känslor och dödsångest vet jag nu inte om detta är en varelse ifrån helvetet som krälat sig upp ur kä'llaren här på slottet, va fan skulle jag där nere och smyga iförra veckan, eller om detta är den berömda iraniern som bjuder snasan på snask och liknande. Va fan har han börjat med hembesök också nu? Inser dock ganska snart att detta inte kan vara iraniern, för han kan ju ingen svenska alls. Visserligen är detta påstående jag precis sagt lite motsägelsefullt, men "Da Hitman - iraniern" bör kunna scenska om ni tänker efter.

Hur som helst så sträcker denna utmärglade varelse fram ett papper till mig. jag tar försiktigt emot detta och lyckas att då och då se vad som faktiskt står på papperet, för i mitt hubud så blixtrar bilderna hur jag dels läser detta papper och dels hur jag ligger i en blodpöl med honom över mig. Ser två ord och det är Carlsson och migrationsnånting, mer klarar jag för tillfället inte. Jag står och fipplar med pappret och börjar dra några omsammanhängande fraser på svenska och han där ser ut som ett frågetecken. jag börjar mumla lite på engelska och då börjar han åtminstone förstå vad jag säger. min hjärna klarnar till lite mer och jag inser att detta papper jag krampaktigt håller i har varit vikt två gånger, jag kollar den andra delen av papperet och inser att det där står två namn, det är typ "Dansken & Tysken"- fiman som endast är en trappa upp här på slottet.

När jag sedan svag och livrädd stänger dörren så ger jag mig tillbaka hit till datorn för att publicera detta inlägg inser jag att jag i stridens hetta valde min mobiltelefon som tillhygga, kan ska inte mitt klokaste val hittils, hur som helst så måste jag av misstag ha tagit ett kort på denna helvetesvarelse.

Så jag bifogar en bild så ni tror mig.




//Svågern

Drop it like it's hot

Droppa det i en lagon nochig ton tycker jag.

"Mmmm..kan inte ses idag. Ska liksom träffa ngn"

"Jaha?!"

"Mmmm..kan bli sent det" *sucka lite*

"Vem är det då"

"Naaa...."

"...ok...."

"Äh, gammalt ex bara"

"..ok..."

"Mmm...han ville ses"

"...jaha..."

"japp, men vi hörst sen! Har det bra. Pöss"

Tebaks på jobbet. Mycket snack, lite verkstad och noll foppatofflor.

/Jessicaåandreas


Omvärldsbevakning.

1. Mycket sloig upptäckt utanför Maxi: på en lyktstolpe sitter en askkopp med tillhörande skylt "fimpa här, inomhus råder rökförbud". BEHÖVER man upplysa om det verkligen? 2007?

2. Har ni varit med om att plötsligt börja anklaga er själva för att lukta gubbsvett? Ni upptäckte plötsligt att det luktar gubbsvett och börjar lokalisera doftkällan. Automatiskt börjar man med sig själv. Oro uppstår. Sedan noterar man två tjocka farbröder som står bakom i kassakön. Lättnad.

3. Rådhusgården. Rekko kväll igår! Extra plus till JåA som har ägnat förmiddagen åt att kolla upp om vi hade rätt eller fel i vissa antaganden. Fel, visade det sig. Jag tänker ändå tro att de vid närmaste bordet var på en dejt à la ensamstående småbarnsföräldrar.

Nu är det dags för lunch, sen jobb. Tröööök!

/Marita.

Nostalgius Trippus

Ohoj!

Befinner mig i mälastaden och har FF under eftermiddagen. Härliga tider! Då ska jag passa på att göra allt det där som jag annars inte tar mig tid att göra. Tex ligga på soffan och glo på tv. Det har iof hittills gått så där, eftersom jag istället spenderat två timmar framför msn och Youtube.

Jag tog en riktig nostalgitripp på Youtube, och i varje fall cc kommer att känna igen detta
klipp.

Stor tragik denna vecka när Cheers i stort sett brann upp. När ska vi ha vår rosceremoni där? Skulle det inte passa bäst i skymningen? Jag tror att det var Cheers favoritstund på dagen. Själv så ska jag läsa några väl valda ord. Jag tänker mig Funeral Poem eller något lika dystert. Tur i oturen är att Ging (gong) Thai snart öppnar igen.

Scrubsboxarna har enligt ganska säkra källor kommit nu så jag tänker mig ett scrubsmaraton snarast. Kan tänka mig att Sötnos är intresserad av det oxå :-)

/steve

Argh!

Sussilullan, fasen vilket härligt sloigt ord för att vara på pickalurven (lika sloigt), som jag genom JåAs användande har listat ut att det kan betyda.

Den uppmärksamme läsaren har noterat att jag har haft projekt tvättstuga den här veckan. Det är härmed avslutat och återupptas i början av nästa vecka. Tog mig över till det andra huset för att boka tid i går. I dörren mötte jag Börje och Lillian (typ, eller andra pensionärsnamn) som hade bokat tvättstugan hela gårdagen. Passade på att skrämma upp dem angående vad som komma ska för deras del, de blir strax utsatta för renoveringen nämligen. Jag måste ha gett ett högst osympatiskt intryck för idag sitter det en stor lapp på tvättstugedörren:

AVSTÄNGT
Pga stopp i avloppet är tvättstugan avstängd t.o.m månd 6/8

Självklart är det Bernst-Gunnar och Ingalill (typ) som har orsakat detta stopp för att spela mind games med mig. De kände säkert på sig i vilket skick alla mina kläder befinner sig och hur desperat jag är och knölade därför ner gamla strumpor i avloppet.

Nu ska jag strax cykla ner på stan och köpa nya kläder. Vad händer i kväll nu då? Bra att veta så jag får rätt saker med mig hem. Aftonklänning anser jag vara överklätt oavsett hur vi väljer att umgås.

/Marita.

sussilullan

För tött för att att ge riktigt rapport. Orka liksom.

Kan ju bara säga att ni kan vara trygga i er förvissning om att Steve och jag rest med den äran. Skillade resenärer är ju den totala underdriften. Bland alla foppatofflorslon har vi stått ut. tydligt visat hur lätt det är att skilja axarna från vetet, slona från de skillande, katterna från hermelinerna. Bordrar bland de sista, uttrycker högt och tydligt vad vi anser om slon som tränger sig, känner oss som hemma i LV-butiken på paradski gatski, lunchar vid samma bord som franske ambasadören, bott på konsthotell.

Annars har vi intagit alkohol (främst champange min vän) som andra dricker vatten efter fem dagar i Sahara. Dricka lunch är underskattat.

Ett stort tack till ferenc, bratten som visade sig vara en tokrekko guide.

Har stalkat bögpar.

har fått slag av käterhet på kille på carhartt, slutade med att jag (jacka + jeans)och steve (jeans och skulle slått te på skor men det bidde inte så, storlektsmisär)shoppade upp butiken, besökte den MINST tre ggr. Jag fick tunghäfta, säger la allt som detta ex av ungersk skejtarperfektion de luxe. Övelag var ungrarna snajsingar. Lite mörka i dragen sådär. Inte öststatsglåmiga.

Har ätit DE bästa måltiderna ever. 3rätters lunch...Säger bara:
http://www.gundel.hu/etterem/index.php?lang=hu&mid=197

Näpp, häng i möra? Steve är i V-ås men jag är påers.

Mög att uppdatera sig på alla bloggar. men det måste göras.

Sedan är det natta.

/Jessicaåandreas



Gruppaktiviteter.

En aktivitet som är förvånansvärt bortglömd är Den kollektiva Ikeakatalogsläsningen. Fan vet varför, de borde vara en folksport (roligare än boule!).  Anyhow, den går - som namnet antyder - ut på att läsa Katalogen i grupp. Vad som krävs är en Ikeakatalog per deltagare, samt att dessa har en seriös inställning till läsandet. Bläddra, läs och utropa med jämna mellanrum något som är extra värt att titta på, tex "KRAMFORS! sidan 38!"  Varpå övriga deltagare måste släppa sidan den befinner sig på och bläddra till nyss nämnda sida och titta på det utvalda objektet. Kommentera. Fundera över färgval. Hur man kan möblera kring denna möbel. Osv. Därefter, gå vidare i katalogen tills proceduren upprepas. Så länge man orkar. Vad säger ni, ska vi samlas med våra kataloger i Svågern och Hdbs Tomelillor som en uppvärmning innan den kollektiva resan till det stora templet - the real thing - Ikea. Ska vi chartra en stor buss?

P3s nyheter. Allvarligt, vad var det för fel på ekonyheterna? För svåra för P3-lyssnarna? Värt besväret dock att höra på mongonyheter när TIMO spelas direkt efter.

Kaninungarna har fått ögon nu!! Eller det hade de väl innan också men de har öppnat dem. Har ännu inte hunnit ut  för att se de ulliga underverken men förutsätter att jag kommer smälta totalt vid åsynen. Någon förresten som skulle vilja ha ett par kycklingar? Har framkommit att det kanske är lite övertaligt i gårdarna. Hdb, Svågern, tänk Chandler och Joey nu. The duck and the chick. Finns nämligen ankor också.

Borde vi lägga rosor utanför Cheers?
/Marita.

Fy fan....

Ja, jag vet... Inte världens mest charmanta öppning på mitt första inlägg, men det är det enda som passar för tillfället. Har legat däckad i nån skum migränaktig huvudvärk i över två dygn och känner mig allmänt bitterfittig... Som om inte det var nog vaknade jag idag med knottrig panna och öron som kliar något fruktansvärt!!!? Antar att det är nån form av allergisk reaktion... Men mot VAD? Om man dessutom lägger till att större delen av bloggen har varit eller är bortresta och att Cheers har gått upp i rök, så är det ett rent under att jag inte har skurit mig i handlederna för länge sen!!!

Som tur är finns det vissa ljusglimtar i mitt miserabla liv... Jag kan meddela att man får IKEA-katalogen en dag tidigare än alla andra när man har en lillebror som sommarjobbar på posten. Mycket rekorderligt!! Föreslår att vi snarast företar en pilgrimsresa till allas vårt mekka och vandrar ett par varv runt Kramfors och Tomelilla!!

En annan glad nyhet är att jag och hr Aussie (ge gärna förslag på bättre alias...) har föräldrafritt nästa vecka, vilket innebär att bloggen har tillgång till trädgård med exceptionella grillmöjligheter i dagarna sju!! Mi casa e su casa!! Om man har riktig tur kanske det bjuds på ett och annat toscapäron också... ;)

För att återgå till min mystiska åkomma... Har någon av er upplevt nåt liknande? Har ni något tips på lindring? Sitter just nu med en påse frysta haricot vert på huvudet och är öppen för förslag...

/Den spetälska aka frk Aussie

Ps. Fick just en idè... Jag är nog allergisk mot mitt jobb!!

Katalog, robot och grillning.

Först måste jag bara säga till Marita: Visst är den underbar, jag ska äntligen ta och lägga mig ner på soffan (Tomelilla 3-sits) och läsa bibeln dvs IKEA-katalogen.

Idag har jag städat en del och brännt ut en massa ifrån datorn. Jag har dessutom programmerat min multifjärr som kan styra hela våran hemmabio, den kan till och med styra HdB, men säg inget om det till henne för då slänger hon väl den :) Vid tillfälle ska jag kolla om den kan styra brödrosten.
Jag har fått så mycket strålning på mig så jag nästan blixtrar, bifogar en bild på mig och HdB.

Ikväll ska vi till sommarvillan i Dalarnas Beverly Hills och grilla med familjen. Om ni har vägarna förbi så stanna så bjuder vi på en bratwurst och ett glas Ickholms-sangria ;)

Roger över Roger ut.

//Svågern


Besatt av en katalog.

Det händer så mycket i bloggen att jag knappt hinner med. Kul! Speciellt kul med bilder från verkligheten. Kanske vi skulle göra till en vana. Om jag hade varit en anings mer teknika och vetat hur man får bilderna från muggig vga-mobiltelefonkamera till datorn (jo, det är väl någon slags sladd som saknas) så hade jag genast slängt upp en bild på den röda cabriolet i vilken jag och min sis i sakta mak cruisade förbi bondens hus två gånger i går kväll. Våra frisyrer fladdrade i vinden (nästa gång sportar vi liten schalett+stora solglasögon) och vi konstaterade mycket besviket att gården var helt folktom. Inte en enda bil. Inte en enda människa. Vilket antagligen betydde att bonden var på någon slags dejt med någon av damerna. Enligt rykten på byn är det två tjejer kvar nu. Inspelningen verkar alltså gå mycket fortare än vad som märktes i förra säsongen.

Ja, frk Lkpg, vi borde åka bort i höst! Synd att du väl bara är ledig på höstlovet och då har ju även nuvarande globetrotters möjlighet att resa med oss. Nääääärå, det menade jag såklart inte. The more the merrier, vi har ju redan bestämt någon slags resa då! Hörde igår talas om att det finns tortyrmuseum OCH sexhjälpmedelsmuseum i Prag så nu är jag ännu mer på en tripp till den staden. Är dessa kulturella inrättningar något ni har besökt under era tidigare resor dit?


Är annars besatt av Ikeakatalogen. Desperat efter att åka dit och prov(sitta)ligga soffan
Kramfors. Det är den eller budgetvarianten klippan som just nu slåss om titeln Maritas framtida soffa.

Dags att kareta till det andra huset och lägga vantarna på en tvättid nu. Nästa vecka börjar stambytet där och sen vet man inte när det ges tillfälle att tvätta kläder mer. Ännu en anledning att köpa på sig ett stort lager underbyxor, förutom den lite mer ytliga anledningen som ni säkert förstår, för tidigt för högstadietrosor (i ärlighetens namn har jag inga högstadietrosor kvar, dessa skulle i sådana fall vara äver 15 år gamla - vilket skulle tyda på bra kvalitet - men 2001 finns det i alla fall rester kvar ifrån. Hemma hos sis hittade jag dock ett par gamla favoriter med minst elva år på nacken, det värsta med dem är att de var mina från början men att hon har övertagit dem... japp, thats weird).

Inte så mkt nytt om stackars Cheers. Vad tror ni, anlagt?

/Marita.

Rapporta Budapesta

Vackert vader. Mott himmelriket pü Gundel. Blas i nacken. Fatta, chokladflarn te kaffet. Basta maltiden ever, kan bara overtraffas av den lunch som ska intagas dar imora. Hehehehehehehe suckers!

Na....annars a de la mest drinkar och campange som galler har.

Nu sa vi ut och gora stan.

Kul att Svagarn borjat blogga, valkommen min van.

Japp, VV var var fan varre i sangen an ni antagligen tror.....Hehehehehe...

Vi tar en, vi tar tva, vi tar tre, fyra fem....

Tangentbordet ar fittigt.

Foppatofflor aven har....

Ferenc (Steve)och Tibor(JaA)

Händelser

OJ! Det händer saker. Både i bloggen och i den finare staden. Jobbigt med brand. För mina tankar till min barndom då det brann i huset jag växte upp i. Ett jäkla år det.
Såsom mina förra vecka. En jäkla vecka. En del har ju stått i bloggen. Dock har denna vecka inte levt upp till mina förväntningar om en bättre vecka. Visserligen fika med S som äntligen kommit hem från sin utlandsvistelse (ja, marita, jag är också avundsjuk på alla som åker iväg. ska vi åka nånstans bara du och jag i höst?) men annars har det inte hänt något utöver det vanliga. Kanske är mina förväntningar för höga. Det visar sig.

/Frk Lkpg

Poolen i vilken det rådde total anarki.

Detta är mitt och helen den bittras semesterhak.
Här slogs vi med galna barn och nazifarsor.

Utförligare info kommer på lördagsgatheringen.




//Svågern

Tillbaka i tryggheten.

Nu har jag dels varit och handlat och dels har jag varit en sväng till Falun. Båda sakerna tåls att nämnas.

Jag åkte till Falun i förhoppningen att redan på motorvägen se en rökpelare, denna uteblev till min stora besvikelse.
Väl inne i Falun hade jag förväntat mig eldslågor, även dessa uteblev. Jag glider omkring i bilen, eller snarare cruisar jag lite sakta. Den någorlunda tjocka röken gör dock att jag väljar att inte veva ner rutan och hänga ut armen. Lite jobbigt dock eftersom jag är Rättvikare och då vet man innerst inne hur man cruisar, det finns liksom i modersmjölken.
Det var en hel del avspärrningar och ganska mycket folk. När jag närmar mig platsen så inser jag att det överhugudtaget inte är någon öppen eld, det verkar dock finnas en hel del glöd, dock verkar denna ganska riskabelt att nå så jag packar ner mina grillkorvar och fisljumna colaburk i min plastkasse och beger mig till bilen som står på en bakgård någonstans. Efter att ha lyssnat på The Doors och Light my fire i bilen en sisådär 10-12 gånger och emmellanåt tokhulkat av den uteblivna korvgrillningen så bestämmer jag mig för att återvända till Sloköping.

Väl där så svänger jag in på Ica och därinne bestämmer jag mig för att äntligen bli självscanningskund. jag fyller i en blankett med för och efternamn och inser att det inte gick så bra, för jag heter ju inte "Svågern" i efternamn och viceversa, efter att ha blivit utskrattad av kassörskan beger jag mig förväntningsfull till scanningsenheterna. Väl där inser jag återigen att det måste vara jag som är begåvningsreserven i denna by. jag drar mitt kort och och apparaten ber mig ta en scanningsenhet i den högra delen, jag börjar rycka som en galning i varenda jävla dosa och inser att dom sitter som gjutet, efter att ha typ dragit mitt kort 13 gånger så ser jag till min förvåning att en enhet lyser jag rycker tag i den med så våldsam kraft att jag nästan trillar bakåt. ÄNTLIGEN utropar jag och hör applåder, bakom mig står typ tre kurdiska kvinnor och applåderarm, jag muttrar några illa valda ord och beger mig in på stormarknaden, det börjar med att jag ska "skjuta" på en kasse, det piper och säger att den inte finns. jha tänkte jag. Det är ju meningen att man ska packa ner varorna i kassen direkt, detta glömmer jag varje gång och till nästa gång har jag bestämmt mig att ta med ett elektriskt halsband så kanska jag lär mig a'la Pavlos hundar.

Jag behövde tydligen inte bli kontrollerad i kassan vilket jag hade räknat med, och det var väl tur som fan om man säger så för när jag packar upp kassen hemma inser jag att det ligger 9 paket torkat fryst renskav i påsen, ingen aning om hur de kom ner där.

Nu ska jag iaf gå och sätta mig naken på balkongen och äta renskav och dricka fisljummen cola.

Bifogar förhoppningsvis två bilder, den som lyckas se på kvittot vad det blir för middag på Slottet idag är välkommen ditt 16.21. Inte en jävla minut efter det är det insläpp :)image1image2

Buäääääh!

Snyft, hulk, gråt....har aldrig velat ha en oxfilépasta så mycket som nu.

Och allt är det där jävla slostället Engelbrekts fel:(  Jäkligt synd på ett annars fint hus. Tur att man bor i Sloköping och slipper alla bränder. Jag föreslår att både Steve och Marita genast tar sitt pick och pack och flyttar hit omedelbart! Det står inte på förrän era hus också står i lågor...

/Helen den Bittra




Jag är sjuk...

...nu ska jag åka och handla mat på ICA och risken är att jag inte svänger in direkt utan fortsätter till Falun för att se på majbrasan och gråta.

Visst är det förbjudet att göra så här va? Usch jag kräks av skam.

//Svågern.

TRAGIK!

CHEERS! I LÅGOR!
Känner mig genast sugen på något flottigt och kanske lite friterat. Cheerspasta tex, eller varför inte en Quesadilla.
Fan.

Engelbrekt känner jag inte så mycket för däremot.

Menar en pizzeria typ vid soltorg, ser lite skabbig ut och tar inte kort. Men så jäkla gott! Rekommenderas.  Vad jag har förstått så har du, Hdb, haft dina bopålar nedsatta där i närheten någonstans förut?

Nu blev jag sugen på pizza. Vad roligt, för dagens matlåda är sjukt tråkig.

Uteserveringsväder, jovisst! Titta ut nu bara, bådar väl gott inför framtiden....

Fråga: finns det mer eller mindre fula foppatofflor, spelar det någon roll vilken färg det är eller är alla likvärdigt fula? ? Har sett vita med blommor på, till övrigt rekorderlig outfit. Skrämmande...


/Marita.