Gott Nytt År goa vänner!

Nu ska snart slottet intas! Ska bli änna rekorderligt.

Jäpp, jag är hemma i Sloköping igen. Rätt gött även om Slättavistelsen har varit förvånansvärt konfliktfri och lugn.

Det mest bisarra som har hänt under detta år som snart är slut kom i slutskedet: jag har blivit tillfrågad att vara fadder åt lille William. Jag?! Nu måste helvetet ha frusit till is. Dock är det en ära och uppenbarligen så att alla inte uppfattar mig som Hålet utan som en andlig vägledare.

Nu syns vi snart, stora delar av le blog.

Åldersångest? Näpp. Inte det minsta.

/JåA (snart ett år närmare pensionen och med rullatorn i fast grepp).

Sätt er ner och knip igen limptuggen...

...Svåggan ger er en sista självande rapport direkt ifrån AFTONBLADET.SE PLUS.

Och du, välkommen till slottet ikväll....




Vi flyttade ihop i julas!?

BUBBLANDE KÄRLEK. ?Här trivs jag?, säger Per-Inge och skålar med sin Susanne.
FICK SIN ?RAMBO?. Första gången Susanne såg Per-Inge tänkte hon: ?Han ska hem till gården.?
GOTT NYTT ÅR! Nyår firar Susanne och Per-Inge genom att mysa tillsammans.

Susanne fick sin drömkarl - äntligen kan de visa sina känslor öppet

Hästbonden Susanne Brännemo letade efter en ?Rambo-kille? i tv.

Sex månader senare skålar hon med snickaren Per-Inge Södervall i bubbelbadet. Han har sålt sin gård och flyttat in.

Landskapet runt Susanne Brännemos hästgård i Rättvik ser ut som i en vintersaga. Snön ligger tung på träden, hästarna pulsar i hagen och julbelysningen slingrar sig runt det röda huset. På altanen står en stor varmvattentunna och givetvis är det där vi hittar Susanne, 40, och Per-Inge, 37. De sitter tätt ihop och pussas medan ångorna stiger mot himlen.

- Vi är så kära! Det känns verkligen som om jag har hittat min kille, säger Susanne och ler med hela ansiktet.

Fick våndas i 14 dagar

Det senaste året har varit omtumlande för hästbonden. Men utan tvekan har det gått i kärlekens tecken. Det var Susannes kompis Carina som anmälde henne till ?Bonde söker fru?.

- Första gången jag såg Per-Inge tänkte jag: den mannen ska hem till gården. Jag kände direkt att det var något speciellt med honom, säger Susanne.

- Jaså, säger han och lägger en blöt arm om henne i badet. Tänk om jag hade fått veta det då? I stället fick jag våndas i 14 dagar ...

Per-Inge berättar att han var så nervös för att vara med i tv att han höll på att vända och köra hem första dagen.

- Jag var 200 meter från slottet, där vi skulle ha speed-dejterna, och det kändes bara så skruvat. Men jag körde på, och nu kan jag inte fatta vilken tur jag har haft. Allt runt omkring, det var värt det!

Blev du inte svartsjuk på de andra killarna som uppvaktade Susanne?

- Nej, hon visade ju inte känslor för någon. Inte när kamerorna var på, i alla fall ...

Men när de slutat filma för dagen, då?

- Då smet vi i väg och stal lite tid, skrattar Susanne. Vi gick långa nattpromenader med hundarna. Vi pratade och upptäckte att vi har massor gemensamt, och visst, det blev några pussar.

Efter doppet sveper paret in sig i handdukar och skyndar in i husvärmen. Susanne tittar ner på sin mix av bikini, nyårssmink och gummistövlar och skrattar. Per-Inge ger henne en kram.

- De ser väldigt sexig ut i det där, älskling, säger han.

Båda tycker att det är skönt att äntligen kunna visa och berätta om sina känslor för varandra.

- Vi har inte fått säga något på hela hösten. Morsan och farsan fick knappt veta. Det var skitjobbigt, säger Per-Inge.

Susanne har också fått känna på för- och nackdelar med att plötsligt vara superkändis i Sverige.

?Inte dejtat Fadde?

- Det är helt okej att folk vill ha autografer eller ta bilder. På Globen Horse Show fick jag skriva hundratals autografer. Men jag har råkat ut för att vissa tidningar har skrivit helt galna saker.

Som att du skulle ha varit ihop med Linda Rosings Fadde?

- Precis. Han växte upp i Haninge precis som jag och vi umgicks i samma kretsar. Min kompis var ihop med hans bror. Men jag har absolut inte dejtat Fadde.

Efter att Susanne och Per-Inge hittat varandra har det gått fort. Först veckopendlade han från sin gård utanför Lindesberg, med sina två hundar. Men i julhelgen såldes gården och Per-Inge har nu ?byggt bo? tillsammans med sin hästbonde i Rättvik.

Vad händer nu?

- Nu ska vi ta det lugnt och lära känna varandra utan kameror och uppståndelse. På nyårsafton (läs: i morgon) ska vi äta god mat, ta ett dopp i varmvattentunnan och mysa i långkalsonger, säger Susanne.

- Ja, så har vi ju hennes 23 hästar som ska utfodras, skrattar Per-Inge.

Och när får vi höra bröllopsklockorna ringa i Rättvik?

- (Skratt) Man ska aldrig säga aldrig! Men först och främst vill vi hitta vardagen tillsammans. Det ska bli enormt skönt, säger Susanne Brännem















Här kommer vi att gifta oss?
KLINGA MINA KLOCKOR. Från Anders föräldragårds altan har man en fantastisk utsikt över Husby kyrka, där bröllopsklockorna kommer att klinga för bondeparet.
SMACK! Isabel vann högsta vinsten i ?Bonde söker fru? - Anders.
VÄLKOMMEN HIT! Anders föräldragård, Husby kungsgård, har anor från 1700-talet.
Anders och Isabel slöt en hemlig kärlekspakt under tv-inspelningarna

Bonden Anders Jönsson, 29, anade inte att ett tv-äventyr kunde leda till riktig kärlek.

- Vi kommer att gifta oss i Husby kyrka, säger flickvännen Isabel Ornby, 24.

?Välkommen till Anders och Isabel? står det på en handmålad skylt utanför Anders Jönssons gård i Husby i Dalarna. Paret som fann varandra på bästa sändningstid har inte flyttat ihop ännu, men det är helt klart på gång. Det förklarar Isabel, som öppnar dörren och överraskar oss med en nybakad sockerkaka.
?Känns skithäftigt?

- Absolut, jag kommer att flytta hit så snart som möjligt. Det känns skithäftigt, nästan overkligt, eftersom det klickade så snabbt mellan oss, säger hon och puffar på Anders.

- Nu får du berätta också! skojar hon.

- Ja, jo, det är vi nu, intygar han.

Medan Isabel får en makeover av Söndags stylist går vi husesyn med Anders. Renoveringsarbetet är i full gång i huset på den stora gården.

Men det är inte längre bara Anders mamma som tycker till om inredningen.

- Det här är mitt första stadiga förhållande. Tidigare var det mor som hjälpte mig med gardiner och prydnadssaker, men nu är det Isabel. Mor har haft svårt att släppa det, nu när vi är två.

När insåg du att Isabel var den rätta?

- Jag hade ju tjejerna på gården i en vecka. Den andra dagen var jag ganska säker på Isabel. Den tredje dagen var det definitivt. Tv-teamet sa åt mig att jag skulle visa känslor, så jag gick undan med tjejerna en och en.

- Och då frågade han mig om jag var här för att satsa seriöst, berättar Isabel. Absolut, sa jag. Så slöt vi en pakt.
Smälter in väldigt bra

Nu bor Isabel Ornby i Karlskrona och läser till sjuksköterska. Men det är inte bara inom vården hon vill jobba i framtiden - hon vill satsa på djurhållning. Vi följer med paret ut i stallet, och passerar öppna hagar och bräkande ulliga lammungar. Sedan visar Isabel grisen, som hon och Anders pappa Göran (som är veterinär) opererade för pungbråck i går.

- Jag älskar djur och gårdslivet. Så det känns som om jag smälter in väldigt bra. Jag gillar att hänga med Anders pappa när han jobbar.

Vi går vidare upp till Anders föräldragård, Husby kungsgård, en 700 kvadratmeter stor herrgård från 1700-talet. Där sprakar en brasa i kakelugnen, kristallkronan hänger i taket och från terrassen har man en fantastisk utsikt över vattnet och kyrkan.

Om Anders skulle fria i dag, vad säger du då Isabel?

- Jag säger ja! skrattar hon. Och jag vill gifta mig i den kyrkan. (Hon pekar mot Husby kyrka.)

De avslöjar att förlovningen kommer att ske på hennes födelsedag, den 2 januari.

- Men, är det inte tradition att man ska gifta sig i brudens hemort? skojar Anders.

- Nej, här får det bli, bestämmer Isabel.
?Vi ska bara mysa?

Anders och Isabel vill ha ?minst sju barn? och hoppas att kunna fortsätta driva hans föräldrars herrgård. Mycket att längta till, menar Isabel.

- Nu ses vi varannan helg, för det är ju så långt att åka! Men vi snackar i telefon, en till två timmar per dag, säger hon.

Hur firade ni jul?

- Tillsammans! Vi tog hand om varandra och bara myste, säger Anders.








Hemkommen

Så där ja... hemkommen ifrån midnattsmässan. En trevlig jultradition som halva staden har upptäckt eftersom hela domkyrkan var mer än välfylld.

Dagen har avlöpt lugnt, men med en ovanlig kväll. Fram till klckan tre firades den ömma moderns namnsdag med glam, glamour och fruktsallad. Vid tretiden tog vi en välbehövlig promenad och glömde medvetet bort Kalle Anka. Det är ju samma varje år och inte blir det bättre år från år. Hur som helst. Kvällen bjöd på en glad överraskning vid presentöppningen eftersom jag och min bror fick varsinn leksakshelikopter som vi har lekt med resten av kvällen. 

För första gången har jag samlat familjen och sett Carl Bertil Jonssons julafton. Det var väl lite söt och väldigt julkristen, även om jag ställer mig skeptisk till dunderklumpsestetíken. 

Min telefon har under kvällen levt sitt eget liv i min ficka och låst sig så pass att jag behöver den långa koden som jag inte har. Kontentan är att jag inte kan starta min mobil och är mer eller mindre isolerad. Förhoppningsvis löser det sig redan om ett par dagar när butikerna öppnas igen. Tills dess nås jag bäst via bloggen. 

Jag visste ju sedan länge vilken present Dampan ska få och ser fram emot det. Stora delar av bloggens medlemmar SKA följa med...

Ha en fortsatt fridsam jul!

   /Steve 

Nu är julen kommmen, nu är julen här...

Nu har julfirandet officiellt startat i den dampska familjen!! Pappan, H och ex-man samt bröder och syster... Mr Aussie ej att förglömma! Låter en aning norenskt kanske, men så var icke fallet! Hälften av klapparna är öppnade och kalkonen har avnjutits under fröjd och gamman. Nu ska vi traditionsenligt titta på senaste Harry Potter och äta pyramidbröd med julskinka.

Imorgon väntar julbord och Karl Bertil. Två år sen sist! Det blir inte jul för Dampan utan julskinka och en glöggfryntlig Tyko. Så är det bara.

Bästa julklappen hittills är definitivt biljetten till herrarnas fria i konståknings-VM! Så rekko att man nästan vill krama ihjäl en viss mr Aussie :-) Har dessutom fått höra av välinitierade källor att delar av bloggen skall med!! Frågan är om det kan bli bättre?!!

Vill passa på att önska er alla En riktigt god jul!!

Stora kramar med röda snören från en glöggfryntlig Dampa


Svoggie-boggie ger er...

...min jul i bildform. Så här kvällen innan dopparedagen så spelar hela släkten Guitarr Hero 3
Svågerns moder och fader.

Håll till godo

image100


//Svågga

Ja må hon leva...

Congrats Helen den Bittra!

Hörrni, Hdb och Jåa! Om jag köper 84 födelsedagsljus, ska vi göra en jävligt stor gemensam födelsedagstårta/etc till nyår?

Har just nästan slagit in alla julklappar. Fy vilket slitgöra. Nästa år ska jag helt klart be om att få allt inslaget i butikerna. Borde ha gjort det redan i år, insåg när jag kollade på högen av klappar att jag kommer förstöra alla bilder från bebisens första jul. Ni vet sådana där bilder där bebisen leker med papper, sitter i en hög med papper osv. Mina paket är i estetikens namn svarta i år. Svarta med röda snören/svarta med vita snören. Hade tänkt vita med vita snören men hittade inget blankt vitt omslagspapper. Så då blev det så här. Snyggt förstås, men det finns ett visst nazitycke i dessa svart-vit-röda paket. Ooups.

Om jag inte hinner återkomma till bloggen innan julafton, ha en riktigt GOD JUL!

/Marita.

Grattis HdB!

Nu drar jag och HdB sydvästliga nejder för att riktigt försäkra oss om en grön jul. HdB kommer tebaks i mellandagarna medan jag kommer nästa helg, förmodligen söndagen.

Nyårsfirandet och dess strukturering kan vi la ta per sms, framförallt va? Kan inte lova hur mkt bloggande det kommer att bli hemmavid...Nåja, jag har redan köpt alkoholen för mig, Svågga och HdB så jag är på. Achtung dock! Skumpabeståndet sinar redan i snabb takt på systemet.

Tid på slottet? Inte före 19.00 väl?

Om ngn vill får det gärna köpa melodifestivalsspelet och ta med sig...

GOD JUL på er goa vänner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/JåA

Bra och anus.

Tack för tokrekko häng i går! Fantastisk kladdkaka, grymt kaffe, goda ostar och suspekt must. Och underbart sällskap givetvis!  Men, ju mer jag tänker på bonde-uppföljningen desto mer besviken blir jag. Varför fick vi inte veta mer om hur det gått för Lena med kärleken? Och var var stackars darrhänte mannen? Läste förresten nyss att det gick åt skogen för den där rödhårige och hans donna, strax efter inspelningen av programmet faktiskt (tvivlar på sanningshalten i just det iofs eftersom det i artikeln stod oktober och vi såg väl alla att Linda Isaksson hade kortkort kjol och det såg somrigt ut).

Nåja. Här sitter jag och önskar att jag hade en varm filt att linda in mig i,satan vad kallt det är här inne. AC borde fan förbjudas!

/Marita

Ikväll?

Hur blir det ikväll? Kladdkaka finns...

/Steve


Saxat från Aftonbladet.se PLUS

Här är smittspridarna


- och huskurerna och produkterna du behöver för att skydda dig

God handhygien är avgörande för den som vill undvika att smittas av kräksjukan.

Dessutom finns en rad smittspridare att se upp med.

För att minimera risken för smitta är det viktigt med extremt god handhygien.

- Egentligen tvättar sig folk inte speciellt noga om händerna. Ringarna sitter där, och så tar de lite tvål, gnuggar lite och sköljer av - då har de inte tvättat mellan fingrarna, säger Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog vid smittskyddsinstitutet.

Tvätta gosedjuren

Man kan också försöka tvätta smittade ytor med klorprodukter och tvätta textilier i tvättmaskin. Handtvätta inte - inte ens barnens ömtåliga nalle.

- Handtvättar man gosedjuren kan virus stänka upp. Helst ska man nog se till att favoritgosedjuret är tvättbart i maskin - och gärna köpa den i ett par-tre exemplar också, haha!

För att få bort virus från händerna rekommenderas tvål och vatten, och därefter handdesinfektionsmedel (t ex alcogel). För att få bort virus från håda ytor - exempelvis golv och toaletter - rekommenderas klorprodukter - sprit anses inte räcka. För att rengöra textilier som utsatts för smitta: tvätta i tvättmaskin. Välj hellre 60 än 40 grader. Undvik handtvätt - virus kan stänka upp på dig.

Smittan yr upp

Var försiktig när du hanterar kuddar, mattor och andra porösa material som varit utsatta för smitta - virus kan yra upp. Hantera intorkat kräk med försiktighet - viruset kan fortfarande vara levande. Torkar du andras spyor? Underlätta rengöringen genom att ha kortärmad tröja och korta naglar. Ha inte ringar och klocka på dig.

Du kan använda munskydd när du torkar spyor - men använd det bara en kort tid och släng det omedelbart efteråt. Virus kan samlas i munskyddet och finns då farligt nära munnen.

Det viktigaste är att tvätta händerna ofta och noga - tvätta även mellan fingrarna. Komplettera gärna med handdesinfektionsmedel (t ex alcogel).

Stäng toalocket

Den som är sjuk bör stänga toalettlocket innan han/hon spolar för att undvika stänk. Använder du samma toalett som en smittad: undvik att röra vid kranen, spolknappen, lampknappen och andra ytor som den sjuke kan ha rört vid efter att du tvättat händerna.

Maria Wångersjö

Se upp med smittspridarna

Toaletten - speciellt om den stänker när du spolar

Spolknappen

Vattenkranen på toaletten

Lampknappen på toaletten

Dörrhandtaget till toaletten

Disktrasan - släng om du torkat kräk med den

Gosedjuren - tvätta i tvättmaskin! Handtvätta inte - virus och bakterier kan stänka på dig

Kudden - virus och bakterier kan yra upp när du bäddar

Nappar och andra leksaker som barn har i munnen

Glas och muggar som sjuka druckit ur

Tandborsten - står ofta i riskzonen för stänk från handtvätt

Maten - en magsjuk person ska aldrig laga mat till andra

Tre huskurer för att undvika smitta:

De har ingen vetenskapligt bevisad effekt för att hålla smittan borta, men är inte skadliga under en begränsad period om du vet att någon nära dig är sjuk.

Vitpeppar. 10 hela korn sväljes med vatten varje dag. En klassiker, flitigt använd av personal inom barnomsorgen.

Tranbärsjuice. Ett glas om dagen.

Whisky. En hutt om dagen. Ej till barn eller personer som dricker för mycket alkohol.

3 produkter mot kräk

Munskydd - när du måste torka andras spyor. Släng efter användning. 135 kr för 50 st på apoteket.

Alcogel - att använda efter tvätt med tvål och vatten. 33 kr för 150 ml på apoteket.

Klorin - att tvätta toaletten med. Effektivare än sprit. Ca 25 kr för 1,5 liter i livsmedelsbutik.

Kräkviruset - exakt så smittar det

Viruset finns i den smittades kräk och avföring. Det utsöndras inte via andningen eller vid nysningar och hostningar.

Viruset kan fastna på andra ytor när den smittade kräks eller bajsar, dels genom stänk och spill, dels genom att den smittade får virus på huden via egna kräkningar eller avföring och sedan inte tvättar sig tillräckligt noga. Lagar den smittade mat med otillräckligt rengjorda händer kan viruset hamna i maten.

Man smittas troligtvis enbart genom att få in virus i munnen. Det räcker med tio partiklar. I en kaskadkräkning finns miljarder partiklar.

Oftast kommer viruset till munnen via de egna händerna.

Vistas man i ett rum där en smittad har kräkts eller bajsat, så att virus yrt omkring i luften, kan det förmodligen räcka att andas in tillräckligt många virus - de kan då fastna på tungan och alltså komma in i munnen via andningen.

Från det att man utsatts för viruset första gången till dess att man blir sjuk (inkubationstiden) tar det 1-2 dygn. Under den tiden smittar man troligtvis inte andra - och gör man det är det enbart genom dålig handhygien efter toalettbesök.

Efter att man haft sista symtomen finns virus i avföringen under en tid framöver - minst ett par dagar, troligtvis mer. Det är alltså återigen enbart genom dålig handhygien efter toalettbesök man kan smitta andra.

Det är oklart hur länge viruset lever utanför kroppen. Minst några dagar klarar det sig på till exempel en toasits, en matta eller ett golv. Otillräckligt rengjorda eller vädrade rum kan alltså också föra smittan vidare till andra, trots att ingen som är sjuk vistas i lokalerna.

Viruset kan troligtvis leva längre utanför kroppen om det finns i en kräkflaga än om det är "ensamt".

Faktagranskat av Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet


Pillesnoppvägen då?

Rolig omröstning på Aftonbladet om roligaste gatunamnet. Ryckepungsvägen vann överlägset. Men är det så HIMLA kul egentligen? Bångevägen/gatan är ju roligare.

Jag bara undrar också var Pillesnoppvägen tog vägen i sammanhanget? FInns den inte på riktigt? Steve, du som är från trakterna där Ballefjongberga sägs ligga, är detta bara ett påhitt av Hassanredaktionen verkligen?

/Marita

Så många snasar

vi har sett i helgen. En del slo också naturligtvis, men ännu fler bara helt underliga personer. Hästfolk som hundfolk kanske. Flera innovativa foppisar har skådats också, till försäljning. Vad sägs om typ batik? Skuller rosa med fluff passa er bättre?

Shoppat nya sneakers i elfte timmen. Nike. Lite högre och lite tjockare. Bruna och guldfärgade.

HdB shoppade nada. Skillat eller bara apata?

Drinken White Lady kan rekommenderas. Mulata kan inte rekommenderas (HdB:s val i hotellobbyn).

Jensens Böfhus kan verkligen rekommenderas. Billigt, gött, bra service, kaffe inkuderat i dessertpriset och mjukglassbuffé!

Idag: julbord!

/JåA


Uppföljningen...

... av BSF, nästa onsdag, bör väl firas med en rejäl SMULPAJ? Speciellt eftersom den hängivna skara som faktiskt prioriterade finalen inte fick någon paj i onsdags, som det var tänkt, på grund av att bären inte fanns där alla trodde (i frysen på slottet). Bittert! Men, ny chans nästa vecka! Vad sägs?

/Marita.


Ny favorit!

Ärligt talat - vaför har TV4 inte visat mer av Jessica under den här säsongen??? Hon är ju en guldgruva till one-liners. Hon förgyllde hela tv-kvällen igår tycker jag. Eller vad sägs om: "Men seriöst - jag fattar inte ett skit" (Jessica när hon tittar i en meny där det säkert står på engelska, tyska och franska. Minst! Eller: "Jo men lite förstod man till slut. Man vet ju att fish betyder fisk, så jag tog en köttbit"

/steve (för dagen iklädd ett klädsamt hånleende)

Nu fan är det JUL!

1. Gamla goa 80-talet

2. Tårarna kommer som på beställning

3. Wo ist mein paket?!

4. Gemytligt och sorgligt på samma gång.

/JåA

Saxat från Aftonbladet.se PLUS

Hon flydde från gården
 
Bondekärlek Isabel Ornby och Anders Jönsson är fortfarande kära. 

 Isabel om krisen efter inspelningen: Jag ville bara hem
Anders valde Isabel - men blev lämnad efter sin kärleksförklaring.

När kamerorna slocknade i "Bonde söker fru" flydde hon från gården.

- TV 4 förstod ingenting, säger hon nu.

Valet är gjort - och lyckan total.

Eller?

När slut-texterna kom efter gårdagens "Bonde söker fru" verkade allt vara rosenrosa för turturduvorna Isabel Ornby, 24, och Anders Jönsson, 28. De kramades och kysstes framför kameran och såg varandra djupt in i ögonen.

Behövde komma iväg
Men när inspelningen väl var över var det inte TV 4-teamet som hade bråttom iväg från bondgården i Dalarna - utan Isabel.

Nu berättar Anders om paniken som drabbade hans utvalda efter att han förklarat sin kärlek.

- Det var så mycket känslor att hon mådde illa. Hon behövde komma iväg, säger han.

Så Isabel packade sina väskor och åkte - samtidigt som alla kameramänn-iskor som jobbat på gården under veckan. Något, som enligt paret, inte sågs med helt blida ögon av TV 4.

Ville smälta allt
- De förstod inte och trodde att jag inte var kär i honom på riktigt, men jag ville ju bara hem och smälta allting, berättar Isabel.

Isabel åkte till familjen i Karlskrona och tillbringade två dagar med att bara prata, prata och prata. Med både familj och vänner.

Sedan återförenades paret.

Kramades
- Då flög jag rakt i Anders famn på en gång. Det kändes skönt. Vi var så säkra på varandra.

Trots det var paret till en början blyga.

- Vi hade ju knappt hånglat innan vi blev ensamma, och skyndade verkligen långsamt. Jag menar ... första gången som jag såg Anders i bara badkläder var faktiskt på Island, säger hon.

Och skrattar.

- Han är väldigt fin utan kläder.



Så gick första natten
Fredrik Karlsson, 24, och Sofia Erlandsson, 23
- Vi pratade lite på kvällen, men hon hade sin syster med sig och sen åkte de hem.

Inget gullande?

- Nej, det blev bara så. Men hon hade ju sin syster där ... så det kanske påverkade allt lite.

Karl Petter Bergvall, 24, och Jessica Berlin, 21
- Jessica hade ju en bra bit att åka och ville komma hem, så hon åkte ungefär samtidigt som produktionsbolaget.

Inga pussar?

- Nej. Men vi hade ju pussats innan.

Så du blev ensam första kvällen?

- Ja. Men jag gick över till mamma och pappa och åt middag där.

Susanne Brännemo, 40, och Per-Inge Södervall, 37
- Vi somnade i soffan ... så romantiska var vi, ha ha, säger Susanne.

Paret vaknade dock till och bestämde sig för att det var dags att lägga sig - på riktigt.

- Fram tills dess hade jag ju sovit själv, och han var så snabb med tandborstningen att han redan låg i sängen när jag var färdig. Då blev jag blyg, kände mig som om jag var 14 år och tänkte "vad händer nu då, ska jag ta av mig kläderna eller inte".

Och?

- Ja, jag sov ju inte med kläder, ha ha.


Tråkköp.

Sådärja, vinter-kit till bilen inhandlat! Kanske nåt av det tråkigare man kan lägga pengar på....

Kan knappt vänta till ikväll kl 20 när man får se hur det gick på resorna...
/Marita


Värdighet...

Lucia i kyrkan var väldigt mysigt, förutom att jag satt å halvgömde mig för en före detta gemensam studiekamrat till mig och Jåa från de södra delarna av Sverige. Det fanns många kärringar att irriteras sig på också och jag kan stolt meddela att jag hade hittat ett hatobjekt redan en halvtimme innan det började.

Lite besviken är jag på bonde igår. Varför skulle alla tjejer ha så mycket värdighet? Alla tog emot nyheten med ett stoiskt lugn som jag tyckte var mycket tråkigt. Var var dramatiken, gråten, bitterheten??? Nä, låt Helen den bittra från förra året komma tillbaka och vara med varje år i fortsättningen. Vad sägs? Ska vi starta en kampanj?

Ikväll då? Häng? Jag tror att det finns hemmagjord pizza-planer i den mer rekordeliga staden. Jag ska dessutom klippa mig vid halv sju, så om det finns frisyrförslag så tar jag gärna emot dem. Kanske så här (bara frisyren - ingen jämnförelse i övrigt); image98,



image99.

/Steve (För dagen iklädd Ku klux klandräkt)


Men va?

Hmmm. Vad ska vi tro om detta?

Är det verkligen Fredrik som skickar flört-sms eller misstar hon Svåggans försök...?

Och vaddå "satsar på att hitta en ny man"???

/Marita

Kom igen nu Lena!

Vad är planerna ikväll då? Slottet? Vilka kommer? Vad ska jag ta med mig? Vi kan la ta lite av Blossaglöggen va (liten alkohalt ska observeras)? Kan jag ta med lite tvätt isf. Paniiiiiik!

Ska vi höra vad Lena har för planer på nyår?

/JåA

Värsta lokalsinnet!

Jodå, jag hittade tillbaka till min arbetsplats!

/Marita

Final countdown...

Hej baberiba!

Vad gör ni?

Tycker vi borde smida storslagna planer inför FINALEN.

/Marita

Oj oj oj!!!

Är så exalterad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Ramlar snart av stolen här. Tog i ren förvirring hissen till felvåning och reagerade inte över att jag klev rakt ut i en betongvägg istället för fikarummet. Har nämligen bara en sak i huvudet just nu, nämligen Bonde-Lena!

Som jag nämnde tidigare har jag gjort en del efterforskningar. Delgav Svåggan den framkomna informationen och tillsammans ägnade vi lunchen åt att fundera över vad vi skulle använda denna värdefulla info till. Resultatet blev att vi beslutade oss för att det allra bästa vore att medelst sms inbjuda den hyfsat närboende Bonde-Lena till Slottet på onsdag på Bonde söker fru-final med smulpaj. Sagt och gjort. Därefter följde några extremt nervösa minuter medan vi väntade på svar. Hade Svåggan skickat till rätt nummer? Skulle hon svara? VAD skulle hon svara? Om hon tackar ja, vad sjutton gör vi då? Kommer hon att polisanmäla de senaste dagarnas stalkande? Vad blir de rättsliga påföljderna?

Till slut kommer svaret.

Lena tackar nej. Motiveringen: Jobbe. (Svågga, fyll gärna i de EXAKTA frågorna och svaren!)

STOR BESVIKELSE!!!!! (men, nu har Swogie faktiskt ett riktigt SMS från BONDELENA i sin mobil!!!!)
Vi hade liksom gjort upp en bild för hur det skulle kunna bli. Lena som kommenterar det vi ser på tv. Fyller i sådant vi inte får veta i programmet. Små saker som de säger men som vi inte får höra. Planeringen hade till och med gått så långt att vi bestämt oss för att inte bjuda in Steve (av rädsla för att du inte skulle kunna låta bli att bara stirra på henne med öppen mun).

Nytt försök: en inbjudan till en middag, vi vill gärna hälsa henne välkommen till Dalarna. Inget svar han dyka upp innan det var dags att ta hissen ner till min plats...

HAR DET HÄNT NÅGOT NYTT????

/Marita.

Lika som bär.

http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00489/maj_489957w.jpg

http://www.sr.se/press/bildmapp/129910_130_170.jpg

//Svågern

Breaking news! breaking news!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article1433567.ab

//Svågern

Celebert på maxi

God morgon!
Marita här. Fortfarande i chock efter nyheten som Svåggan utförligt berättade i bilen på väg mot nordligare breddgrader. Hdb, JåA- nu vill jag höra era versioner om denna händelse!!!

/Marita.

Jag kommer aldrig mer...

...våga åka till kupolen...
Jag kommer bli dödad, jag är inte säker någonstans.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1423638.ab

Tack för igår...

//Svåggan

Dramatik i Sloköping?

Damn it, jag vill egentligen ha svar på detta NU, men verkar ha lämnat mobilen i bilen... 

JåA- vad är det som händer? Verkar inte vara allvarligt men någon slags dramatik har jag snappat upp att det har varit i dina trakter nu på kvällskvisten.

/Marita

Vad är det för fel?

Jag har sedan igår kväll ställt mig själv frågan ett flertal gånger: Vad är det för fel på mig? Frågan har inte sin utgångspunkt i att jag är mörbultad efter cykelolyckan. Inte heller har det sin utgångspunkt i att jag somnade på en lektion igår eller att jag särskrev ordet "särskrivining" omedvetet på tavlan igår. Inte ens det faktum att mitt förhållande trotsar guds ordning gör att jag ställer mig frågan.

Nä, det som gör att jag har börjat fundera är att jag spontangjorde knäck igår kväll! Klockan åtta på kvällen kände jag mig uttråkad och beslutade mig hastigt för att göra knäck med mandel. För att parafrasera JåA: Vem är jag och vad har hänt med mitt riktiga jag? Vem vet, om detta fortsätter kanske jag helt plötsligt kommer över med en spontant gjort brunch till er en söndagmorgon...

I övrigt: Grattis Mr. Aussie som fyller år idag!!!!

/Steve

Ren och skär j-vla tragedi.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1413893.ab

//Köttmästaren vid Siljan

Delar ju namnsdag

men självaste förlagan till Tomten ju Svåggan!

GRATTIS!

/JåA

Rapport inifrån.

Marita här. Rapporterar från pudelns kärna. Krigshärden? Sekten?
Här är som en helt annan värld jämfört med vad jag annars har varit van vid. Underbart! Vet nu massor om saker som vi tidigare bara fantiserat om. Fantastiskt!

Sitter lite illa till just nu, annars kunde jag kanske blogga lite oftare.

Lunchade med Svåggan, vi talade lite om att kanske ha en liten västerbottenspajsmiddag redan i helgen. Hdb ska dock tillfrågas först och ha första tjing på åsikter om detta. Skulle ni andra vara på isf? Vi talar alltså paj (+tillbehör givetvis) som huvudrätt, en efterrätt, en flaska glögg och en bag in box.

Drar mig hemåt snart, efter en dag som mest har kretsat kring kaffe.Det är ju fikapauser eller mat hela tiden! Underbart, som sagt. Om det inte vore för den långa vägen hem....

/Marita.

Svåggan!

När tänker du bege dig till den lite mer rekorderliga staden?! jan anpassar mig helt och träningen slutar ingen spec tid eftersom jag inte ska träna pass, om jag ska träna alls. Beror sig helt på mötet 15.30.

Svåggan, messa helst till mig.

/JåA

Middag

Tjena!

Ikväll står middag på schemat. Jag tänkte mig runt sju, men jag funderar på när JåA slutar sin träning så att hon kommer med i svåggas bil till den mer rekordeliga staden.

För övrigt så gjorde jag en JåA imorse, dvs jag ramlade på vägen till jobbet. Enda skillnaden var att jag ramlade med cykeln och kanade på mage över en bilväg innan jag i all förnedring lyckades ta mig upp igen och fortsätta den vådliga färden till jobbet. Eftersom det snöar i våra trakter så kanske ni frågar er varför jag inte cyklade försiktigt, men det är så att här så regnade det när jag kom hit i morse och då antog jag att det inte var halt.

Det viktigaste är att både jeans, jacka och väska med guds försyn verkar ha klarat sig från skador, vilket jag minns att jag tänkte på medans jag fortfarande låg och gled på gatan :-) När adrenalinet lugnade ner sig så märkte jag dock att lillfingret och knät verkar ha fått sig en rejäl smäll.

/Steve

Svea eller Göta, vad ska jag döpa om mig till?

Nu har jag bott i den här delen av Svea rike i sju och ett halv år. Jag borde vara van. Kanske till och med känna mig rätt hemma, att jag belongar här liksom. Iaf borde jag sedan länge ha förstått att jag bor här och ingen annan stans.

"Borde" är nyckelordet. Det finns faktorer som försvårar detta för mig.

1. När folk frågar varifrån jag kommer (när jag inte befinner mig i Dalom för då är det uppenbart att de undrar över slättadialekta). Säger jag Falun/Sloköping så är alla på mig direkt och säger att det kan jag ju inte vara. Det baserar de slättadialekta. Ergo: jag kommer aldrig vara från Dalom, om jag så bor här i 200 år.

2. Vädret på TV och på radio.

När väderkartan kommer upp på TV tittar jag fortfarande alltid först på slätta. Hör jag på radio att det kommer att vara milt i götaland och snöigt i svealand tänker jag: "Gött! Stackars de jäklarna i Svealand men de får ju skylla sig själva om de är så dumma att de bostätter sig där".

Tills jag kommer på att jag själv är en dum jäkel.

Jag börjar nu på allvar tvivla på att min mentala geografikiska karta någonsin kommer att ändras.

Hur känner ni? Ni har ju alla bott på andra ställen än fädernesbyggden.

/JåA

Godmorgon på er...

...önskar Svågern.

Godammit

vad änna rekko det här vore att gå på!

Vill ju ha rapport från Ulvshyttan men antar att det kan vara lite svårt att få nu när HdB är i Mobergtrakter. Svåggan kanske vet ngt om vidden av frosseri?

/JåA

JåA...

...tyckte du mitt sms var konstigt igår?

//Svåggen

Rubrikval...

Köttsoppa i jättekåta.

/Marita

Efter en kväll av slospaning

Så nu vänner, nu smäller det snart. Attan vad laddad jag är. Adventsfika!

/JåA

Tack för...

...igår. :)

//Svåggan