Huvudbry

Jaha, då var man tillbaka till den bistra verkligheten igen då.... efter en vecka fylld av sol, bad, hysteriska poolkids och foppatofflor. Allt va hur rekko som helst, bortsett från de två sistnämnda sakerna möjligtvis. (Upptäckte idag till min stora förskräckelse att en kollega till mig har inhandlat ett styck svarta foppatofflor under semestern). Den som kan ge mig en vettig förklaring till denna masskonsumtion av de fulaste skor som någonsin sett dagens ljus, är värd ett pris.

Marita, nu har jag gått i två hela dagar och funderat på vilken pizzeria du kan ha menat. Ångesten river i mig. Måste få veta! Har faktiskt ingen aning.  

Ser fram emot en gathering på lördag. Finns mycket att ta igen. Dock en aning naivt av Marita att tro på uteservering... Vet du ingenting om Sveriges klimat min vän..?

/Helen den Bittra

Gäsp...

God morgon? Nej, det skulle jag inte vilja påstå att det är.  Tillbaka från semestern, vilket känns helt overkligt.
Nu ska vi väl inte överdriva detta med semester heller, ni vet ju redan att det har jag inte haft någon. Försitter inte en chans att bittra mig angående detta här heller. "Näääe, jag har varit ledig i tre dagar och det längsta jag tagit mig är Säter, jaha, har ni varit typ i Danmark, KUL för er.".

Välkomna tillbaka till verklighetem, Svågern och Hdb!  Rapporterr om hur ni haft det vore reko! Sh
Andra rapporter som vore f kul är från Steve ang helgen. Vet redan att Simpsons the movie var lika bra som väntat och att chokladmoussen var grym (min åsikt iofs). 

Ska ägna veckan åt att tok-brunutansola mig, vill inte helst vara den blekaste  på lördag när det ska uteserveras med rosé. Tänker mig middag på typ  banken? Rådhusgården? Vinkaraff?

Åt Blges godaste pizza i helgen! Kanske med undantag för Ata såklart, men mkt bättre än många andra. Tänk filmpizza. Som på film alltså.  Tror Hdb kan ha koll på vilken pizzeria jag syftar på.

Blev det sågmyra? Vad kööptes isf? Vilka var med?  Ska nog dit i morgon kväll i sällskap av frk Kanel. Alla som ev vill är självklart välkomna att joina.

/Marita


Jag har sett Herman! Hur mår han efter kastreringen btw?

Imöra drar jag och Steve till Budapest och till värmen vad det verkar. Tidigare i veckan har det la varit i det närmaste värmerekord där neråt så här blir det te att sippa isiga drinkar ser I goa vänner.

Välkomna hem igen HdB och Svåger'n. Förväntar oss en utförlig rapport, gärna här på bloggen.´Har ju fått messande indikationer att ni har haft det kempegrejt och det är ni i högsta grad värda.

Bered er på att jag har lust att hänge en masse nästa helg, mkt att uppdateras på. Vaga planer på ngt påhitt även lördagkväll. Jag har iaf föreslagit idén för Marita. För visst kommer det vara snajsigt uteserveringsväder när vi återkommer. Räknar kallt med att ni styr upp det.

Kräftskiva är eventuellt planerad till helgen vecka 33, lite beroende på Maritas åtaganden på diverse födelsedagskalas som jag förstår det.

V 32 drar iaf jag till Slätta för att kulturella mig på Läckö. Ja, träffa la familia ingår la också i charterpaketet. Tvivlar dock på att det blir girsfest om nu inte Steve följer med och stämmer upp i nubbevisor förstås.

Mmmm...tror inte att jag är ute och cyklar om jag påpekar att det överlag är i Steves liv som det är fest just nu. Det får dock vår herre själv rapportera om om lusten finns. Det enda jag säger: Kanoners! Bra där!

I mitt liv kan jag bara säga: skrattretande dåligt käre VV. Många vet vad jag menar....

Intressantast är la dock att det börjar hända grejor gällande Bonde söker...Plakathysteri ute på landet. Ett studieobjekt för Streges fanbok nummer 2 månne? Litar på att Maritas blod meddelar så att Marita i sin tur får uppdatera oss.

Naaa...dags för skönhetssömnen så att ungrarna kommer att få njuta av sann skönhet.

/Jessicaåandreas

Antropologa

Till de delar av bloggen som inte befann sig i den lite mer rekorderliga staden i går kan jag bara säga: SYND FÖR ER! Det gavs nämligen tillfälle till så mkt antropologiska studier att det kändes helt overkligt. Osäkert vad som var bäst, att spana på dem som cruisade eller dem som stod vid sidan av och tittade på cruisarna. (ja, nu talar vi raggarbilscruising här och inte qx-community). Gjorde misstaget att berätta om denna härliga tillställning för tvm och fick stå till svars inför frågeställningen: vad gjorde jag + JåA själva där?

Nåväl. Vi sloade oss inte i fula raggarbilar och lyssnade på Dr Bombay iaf. En annan höjdpunkt var att helt som av en slump träffa på Steve med sällskap på pizzahaket.

Nu ska det sovas i det Maritska hemmet. Uppstigning alldeles för tidigt i morgon för att ägna förmiddagen innan jobbet åt att eskortera den ålderdomliga förfadern (modern) till en av de allra mest orekorderliga affärerna there is. Jysk.

/Marita.




Nya ögon

Hos optikern idag. Fått hem några glasögon på prov. Räknar kallt med smakråd.

Såg granne idag med plåster på läppen. Såg även blod i trapphuset. Äckligt.

/frk lkpg


Apropå grannar igen

Här har det varit aktivitet må jag säga. Inte nog med att det är väldigt lyhört när grannen går ut och in i sin lägenhet men när grannens "käraste" står och bankar, sparkar och ringer frenetiskt på hennes dörr kan ni tänka er att det hörs. Påverkad och användandes av ord som "hora" försöker vederbörande ta sig in i lghen. Jag var på väg att ringa polisen flera gånger men avvaktade. Sen upptrappades det hela gm att en tjej (förmodligen grannen) "ramlar" nerför trappen och det gör ont hörs det som. Efter en massa "hoolabaloo" kommer polisen hit och stannar i säkert en timme. Han får åka med dem och hon fick nog åka till sjukhuset.
Läskigt sådant. Man vet inte vad man som utomstående ska göra.

/Frk Lkpg (vars hjärta har lugnat ner sig nu)

Apatisk!

Två dagar i rad har jag varit drabbat av grym apati. Dagarna har mest spenderats framför datorn letandes hotell och sevärdheter i Budapest. Vi har hittat ett mycket rekordeligt hotell där för övrigt, så det kommer att bli totalt rekordeligt. :-)

Tackar JåA för en mycket rekordelig rapport. Jag tror inte jag kan lägga till så mycket tror jag.

Fan va detta inlägg blev meningslöst men.... :-) Falun imorrn!

/Steve


Grodor och grannar

För det första: tack för infon om resan, JåA. Snackade med Steve häromnatten men frågade faktiskt inte hur det va. Vi diskuterade mest om vykortet jag fick.

På förra stället jag bodde på var det varje vår, sommar och höst grodinvasion. Man såg grodor mest överallt på väg till affären. Här är det grodinvasion i källaren där alla förråd och tvättstugan finns. Eller ja, jag ska väl inte överdriva, har sett en levande och några döda grodor än så länge. Och de döda har varit inne i korridoren. Den levande precis utanför. Försökte få den levande att dra genom att sparka ut en av de uttorkade döda grodorna. Så att den fick ett tecken på att det inte alls är bra att komma innanför den där dörren. Idag var den inte där så jag tror att mitt budskap gick fram.

Grannar. Denna företeelse som man inte kan hjälpa. Otrevliga och rätt högljudda är vissa utav dem. Tack och lov märker man inte av dem så mycket. Men man kan ju va trevlig och hälsa på sin grannar i alla fall och inte vända bort huvudet. Lära sig lite allmän hyfs!

För övrigt är jag sjuuuuuuk. Tokförkyld så tyck synd om mig.

/Frk Lpkg (inte riktigt senil ännu).

Jet laggad

Noterar med fasa att det är vardag och att klockan närmar sig 7 pm. Emmerdaleabsinensen är därmed svår. Steve, hur hanterar du den?! Nu när det sloiga stycket Kelly är tebaks å allt?

Annars har den här dagen varit ganska apata. Sov som en bäbbe i 12 timmar inatt. Lyssnade lite mellan sömnintervallerna på MP, skönt med rutiner. På ngt sätt så känns det som jag har varit borta hur länge som helst och inte bara några dagar.

Produktiv måste dagen ändå anses vara eftersom jag och Steve har hittat ett tokrekko designerhotell till nästa resa. Bokat och klart redan 1 vecka i förväg.

Köpt förra HP-boken, lika bra att inhandla den själv nu när Mr Aussie inte hade den och Steve ska läsa sin egen först.

Tagit halva dagen att uppdatera mig på allsköns bloggar också. Calle, min Calle....(våra namn, mitt ordinaire asså, skulle vara fina tesammans juh).

Beachat idag, gött att vara tebaks där, känner mig så stabbig efter resan. Inget godis för mig den här veckan och en diet som går lite i GI-f****:gt tecken. Står jag kanske inte för te 100% men åtgärder krävs annars är mitt förfall lika bittert som Brittans (nu jämför jag mig INTE med hennes perfekta kropp anno 2001, det måste poängteras! Har alltid varit en cellulitslappa jag).

Men som sagt. Emmerdale. Var är Viv btw?

Odyssen/Ulysses

Japp, tema pretto i Dublin faktiskt. En smula iaf. Vi har sett Oscar Widestayn, James J, mfl. Dessutom har vi sannerligen utforskat museefiken så att varenda Inga-Lena kan vara stolt. Vi spenderade minst fyra timmar på the National Art gallery. En fantastisk byggnad rent arketektoniniskt. Mkt fin konst också även om mycket dränktes i renässansmåleri från medelhavsländer (japp, mer än ett Holy Mary-motiv med andra ord). Dock!!!!!!! Vermeer!!! Fatta det kära vänner, jag har fått se en ÄKTA Vermeer. Jag och Steve var nog rörda till tårar, först nu det börjar sjuka in.

Efter mil av karetande hittade vi dagen efter Dublins moderna museum. Det tyckte jag nästan överlag var roligare, äh, vet inte. En utställning tillägnad Lucien Freud så det var ju sketakul + en helt underbar staty(?) av Miró.

Det enda jag och Steve shoppade var dessutom den sista HP-boken som de släppte natten fre-lördag. Personer (inte få utklädda) köade hela dagen utanför Eason mitt inne i staden. Vi som är lite mer rutinerade gick in dagen efter och köpte ett ex. Jag har inte läste boken före så den inköptes idag.

På bio var vi också och fick därmed se det lilla mästerverket Shrek the tird på org. språk. Justin skötte sig finfint även om Antionio alltid kommer vara min absoluta favoritröst.

Eftersom vi ogärna vill vara la turista så besökte vi naturligtvis mer genuina pubar. Vi knöt vänskapens band med Angus (vi vill otroligt gärna att den fd bådingenjören med ett typisk irlänskd gubbansikte + kläder, säger rasbiologa hör, som gärna saftade i dig en Guiness eller två på kvällen) på puben Bachelors Inn. En annan kväll lyssnade vi på ett typiskt irländskt cover band lite utanför den absoulta stadskärnan, en kärna som kändes mer spansk/italiensk än irländsk efersom Irland fullkomligen svämmade över av språkstudenter från olivoljeländerna. Det roligaste på den puben var en kvenna som hade fått lite för mycket i sig. Hon förde en långdragen kamp med att komma upp på en barstol. Hon klarade biffen med hjälp av en lika fuller karl i piké (naaa...tyvärr inga riktiga slon vilket kanske gör det hela ännu roligare vid närmare eftertanke). "Den döve leder den blinde" eller hur nu Steve så på pricken uttrykte det.

Hammaren kunde kanske ha blivit arresterad, inte fick man dricka alkoholhaltiga drycker på gatan inte. Vår vän gick myckte rekko och läskade sig med en Bacardi Breezer orange, en smak som visst inte finns in la Suede, men då kom Garda (polisen heter så där, iriska we presume) och sa till att så där fick hon inte bära sig åt. All cred till Hammaren som då stötte i sig resten på några sekunder för att sedan slänga flaskan.

Ett av de stora projkten var annars att inhandla dessa BB, de hade ju så många smaker som inte finns här hemma, till Hammaren. Det gjordes till sist sista natten.

Hela resan fick smidigt, kanske lite för smidigt kan man tycka nu så här i retroperspektiv. Jag och Steve höll nämligen på att inte komma hem igen. Vi hade lämnat in våra pass i receptionen så att den rekorderliga och alltid pumpsprydda piffiga hotellägerskan kunde lägga dem på säkert ställe. Bra så (för att citera brattsen). På möra när vi skulle fara till flyplatsen (halv sju) så fick vi inte våra pass. Gubben, en totalt försupen gubbe (söt dock) visste inte alls var de kunde vara och han hade inte ngn nyckel som kunde gå til lådan under disken. Han var dessutom högst ovillig att ringa bossen. Inte blev det bättre av att domedagsprofeten till taxichaffis fittade sig och sa att minsann ALDRIG skulle hinna med flyget. Vi blev nog aldrig riktigt nervösa dock, jo lite blev jag när begåvningsreserven, som var helt nipprigt nervös stackar'n, hårdnackad vägrade att tinga. Då steg visserligen chaffisen in och i det närmaste tvingade honom. Då kändes allt lugnt igen, mkt tack vare att vi för en gångs skull var ute i mkt god tid. Den piffiga kom, lite generad, men mkt sminkad så hon hade ju varit uppe, och fixade fram passen på fem röda. Det visade sig att sonen hennes skulle till Portugal den möra men fortfarande var hemma eftersom han inte hittade passet.

Den försupne verkade lite rädd för henne, han är antagligen en go en som på senare år bättrat sig och 'är ett litet välgörenhetsprojekt från hotellägarnas sida, som verkar högst rekko. När vi fått passen slappnade han av och förtäljde historier, på den mest breda dialekten/sociolekten ni kan tänka er, om hur han ramlat i trappen på fredagskvällen. Riktigt intresserad blev han inte förrän Steve berättade att man här hemma inte kan få en riktigt tappad Guiness. Ren skräck i gubbens ögon, hit tänkte han då inte fara.

Hotellet var annars riktigt genuint, med en gubbe (inte begåvningsreserven) i receptionen som var så trevligt irländsk så man trodde att man kommit in i en karikatyr. Frullen blev serverad av en tanta som man nog inte ger sig i bråk med. Genuin frulle ala brittiska öarna med vitaste toasten, sylt, ägg, körv och bacon om man ville och kaffe så blaskigt så man sitter och funderar på om det är te man dricker. Härligt på sitt sätt.

Annars kan man äta finemangers på Luigi Malones och The Bad Ass café för att nämna ett par exempel.

Dubinborna är förvånansvärt bra klädda, jämfört med erfarenheterna jag fick i Limerick, men visst har vi sett otaliga exempel på Vickys irländska likar.

Utflykt på landet gjordes också. Först pendeltåget till en liten kuststad vid namn Bray. Irlands Brighton tydligen. En liten penionatsstad som taget ur en Agatha Christie-deckare. Bara väntade på att miss marple skulle dyka upp på standpromenaden. Från Bray tog bi bussen till den lilla pittoreska överklassbyn Enniskerry och satt och cappuccionoade oss i solen, den enda dagen solen visade sig. Jag var riktigt brun jämför med alla andra där. Känner mig dessutom inte lika kort eftersom irändare i genomsnitt är bra mkt kortare än svenskar.

Enda misären i detta land där alla är så briljant dejliga och hjälpsamma, mitt paraply blev negligt snott på restaurant.

Mja, en liten rapport iaf. Mer kanske kommer.

/Jessicaåandreas


Sommartorrt

Sommartorka i le blogg. Inte för att det säkert är en nyhet men jag kan meddela att sommartorkan har sitt grepp även om lite större redaktioner. Ett hårt och fast grepp som speciellt tar sin form på söndagar, vilket leder till allmän tandagnisslan. Nu är jag ledig i tre dagar, hurra hurra!

Kan man få en bloggrapport av de hemkomna utlandsfararna? Har förvisso fått kortfattad rapport av steve, men det vore så rekorderligt med en utförligare variant. Bred gärna ut orden, få den till Dalarna fastkedjade delen av bloggen att känna en språklig doft av den gröna ön.

Frk Lkpg, nu råkar jag ju veta att du var uppe och kollade på tv även i natt. Tv-shop månne?

Eeeeeh. Har verkligen inget att skriva om. Herregud vad tråkig jag är just nu. Ska skruva upp en lampa i hallen strax. Kanske åka ner på stan och handla trosor (är nästan inne på reservlagret nu och det är inte ok i det här läget). Sen en sväng till södra dalarna - bondeland. Har hört mig för och vet att brudarna inte har flyttat in hos the bonde ännu. Någon som minns om Red Bull-festen hos Andreas utspelade sig en mörk augustikväll?

/Marita




Marita den bittra.

Men det var då fan vad kallt det ska vara ute hela tiden. Kallt ute=kallt inne, om man glömmer bort att stänga fönstren innan man somnar till.

Maritas badrum, kanske sista delen: En bra sak, har fått toalettdörren ordentligt fastsatt på sin tidigare plats, dvs i dörröppningen. Detta kommer underlätta livet bra mycket. Det enda som nu återstår är att någon borde ta bort sitt hänglås från MITT förråd så jag kan bära ner all skit som borde stå i källaren men som nu täcker en ansenlig yta av mitt vardagsrum. Sen kan jag börja Ernsta på riktigt här. Inspirerad av dels tvms oklanderliga hem men framför allt: HdB och Svågerns!!! Idealboendet, som taget ur ett hemmahosreportage i Elle. Detta säger jag totalt utan ironi för när det kommer till stora ytor, höga fönster, ljusa väggar, mörkt trä och tunga möbler då är det på allvar. För att inte tala om rutigt golv... Åh.

Inte alls avundsjuk på bloggens globetrotters. Nänä.

Personligen ska jag nu ta en biltur till Dala Husby. Det är nog så långt jag kommer från Falun den här veckan. Bittert inlägg? Kanske en aning. Å andra sidan, kunskap är makt och jag lär mig mycket på jobbet. Till exempel vet jag nu vad säpochefen heter och hur han ser ut. Jag vet även en hel del om dansbandsveckan och det jag inte vet om den stora faran med mördarsniglar är förmodligen inte värt att veta. Undrar ni över hur man sänker kroppstemperaturen med ett par-tre grader? Då ska ni fråga mig.


/Marita



Packat & Klart

Nu är det tågfärd till V-ås som gäller för att sedan flyga mot den gröna ön sent ikväll tillsammans med Steve ( numera Seamus)och Hammaren. Härliga tider indeed.

De vise frågar sig dock hur det ska gå när JåA och HdB inte kommer att se varandra på c:a tre veckor. Jag ska säga er att så länge har nog aldrig söstra varit ifrån varandra, inte ens när moi gjorde en avstickare te Sveriges Juerusalem (har aldrig festat så intensivt som i den staden tror jag..).

Ha det gött allihopa på era respektive allsköns aktiviteter. Vi tre är tebaks på söndag så hav förtröstan!

Pössar te er alla!

Jessicaåandreas (för resten av veckan kallad Sinead, blekfet, som alla irländskor är enligt Seamus, och katolik)

Tv-shop

Jag har vänt på dygnet vilket då innebär att jag är vaken på nätterna men sover till ja, som bäst 12 eller som sämst 15. Inatt hade jag som vanligt tv-apparaten på och där visades ett universalmedel utan dess like. Urine gone. Ja, ni kan ju tänka er vad det gör. Det roliga var ju att man förutom den där jättefunktionella sprayen även fick med en lampa med UV-ljus så att man kunde kolla efter var sprejen behövdes. Men inte nog med det, man fick även med en handske med piggar på som man använder till att kamma hundar och katter, och denna skulle även fungera att ta bort hår på möbler. Detta var jag tvungen att pröva då jag hade en liknande handske hemma (som min katt inte gillar btw). Det funkade faktiskt rätt bra. Tog lite tid men jag sparar ju in på såna där rollers med klister på.

Måste även tillägga att jag vanligtvis inte kollar på Tv-shop på nätterna. Det finns faktiskt en hel del annat att se.

Ha det nu så trevligt på ön, Steve och JåA (och J såklart).

/Frk Lkpg (glömde såklart att skriva under

Minttu

Jag trodde också, liksom Svågern, att halva bloggen drog till Irland idag. Hur hinner man med träning då?

Vem är det som hade med sig en flaska Minttu till inflyttningsfesten? Hur som helst, den står i säkert förvar (dvs. ingen risk att nån av mig och Svågern dricker upp den...) i vårt kylskåp.

Har sällan/aldrig varit med om sånt mörker som råder utanför fönstret just nu...  Åskar dessutom. Lite mysigt nästan. Hoppas bara att jag inte dör av en stöt genom telefonen... Har det någonsin hänt nån på riktigt, eller är det bara en skröna?

/Helen den Bittra

Sur, nu igen.

Borde egentligen ställa dessa frågor till någon som kanske befinner sig i mitt hus. Men eftersom jag vägrar gå utanför dörren blir de riktade rakt ut i luften genom le blogg:

Var i helvete är mitt varmvatten? Och var det tvunget att försvinna precis när jag duschade?


Annars borde jag lägga på ett kol med min städning nu. Tvm på besök om ett tag....

Brainpool i morgonpasset nyss. Bandstarter. Så förbannat rekorderligt!

JåA, noterar din frånvaro på msn. Betyder detta beachning eller helt enkelt övernattning i den lite bättre staden?

/Marita

bakisblogg

Bakfyllesvettig, uttorkade läppar, lite darrig, svullen mage a la dagen efter. Här har ni fräschaste pinglan i staden minsann.

Den röttna söndagskroppen tar jag dock gärna med tanke på att gårdagen inflyttningsfest hos HdB och Svåger'n var tokrekko.

Bidde till och med utgång för mig, Marita och Kusin. Nittonårsgräns och knökafullt med det var gött att svänga sina lurviga.

Kul att vår ambition att supa Steve under bordet på välspetsad bål fungerade. Steve trodde att det typ var saft. Var det int, HdB, denna rekoderliga kvenna, hade nog i minst en och halv liter Kosken.

Ska bli högst intressant att få veta resultatet av att fylleskriva SD-meddelanden å Steves och Kusin vägnar. Hit eller miss?

Idag har det annars varit tema Harry Potter. Först förfest hos herr och frk Aussie där uppdatering av förra filmen tog plats, samt bakfyllekäk och kaffe av det svartare slaget som verkligen smakade kaka. Gjorde mänska av mig igen. Även om jag långt ifrån är den som varit mest bakis idag tror jag bestämt.

Att gå på bio idag var för mig rekko, även om andra visst nästan satt och somnade. det var dock så ini...varmt i salongen. Betänk att detta kommer från moi, då är det varmt. Filmen var helt ok men långt ifrån den bästa. den största behållningen är som alltid Snape som är ett föredöme som lärare. Nästan så man går igång. Eller nä, glöm det.

Mmmm...melon var gött nu.

Lysande utsikter med lunch, månne Bagis, imöra. Sedan är det packning och annat som man ska stå i. Ångest över passet är bara förnmanet. Skulle vinna en tävling där värsta hemska passbilen ska utses på stört. I vilken konkurrens som helst.

Inget nytt om VV, vilket jag kanske förtjänar.

/Jessicaåandreas

Frk Kanel, det var ett sant nöje att träffa dig.


Sover bättre i andras sängar

Sov inte i hemma inatt. Om jag säger så. Både förrätt och efterefterrätt. Om jag säger så.

Vinet föll nog den rekorderlige VV på läppen hoppas jag.

Fy tusan vad rekorderligt allt var. Faktiskt. Men, men...man ska inte ropa hej och peppar pappar ta i trä.

Nu måste jag skynda om jag ska hinna te HdB och Svåger'n i tid. Smakar guacan bra ikväll ska ni tack amig. Är den äcklig skyll på Bohemas och hennes kvarvarande ande.

Ses snart stora delar av le blogg!

/Jessicaåandreas


lördag

Befinner mig på le job. Det lite mer sommarstängda av de två. Efter en lätt försovning (pga mkt sent telefonande med tvm) hanns det inte med kaffe hemma, men vad gör väl det, för jag har en alldeles utomordentlig kaffebryggare här! Synd nog hade någon (undertecknad) glömt att slänga det gamla kaffefiltret innan semestern. Har ni någonsin sett ORANGE mögel?

Någon som förresten tycker det verkar trevligt att vistas ensam i sommarstängda industrilokaler? Tänk igen.

Rapporter från JåA! Way to go, säger jag om det!! Känner mig stolt över att känna en sådan föredömlig dejtare.
Föll vinet dejten i smaken?

Sportar idag knälånga shorts i kombination med orakade ben. Fan va läckert.  Lägg till osminkad och med sovfrisyr.

Ser fram emot kvällen! Det sista jag hörde av kusinen är att han hänger med. Svåger'n får nog hålla hårt i Malibun. Närå... tror nog lille kusin (nä, stackarn kommer aldrig bli betraktad som vuxen, så är det att vara minst i skaran) har egen sprit. Spännande att se vad det kan bli denna gång.

/marita


Tillräckligt slapp dag på jobbet för att hinna göra ett inlägg...

Japp, jag äger din lilla skruvmejseln Marita! Så vill du slippa förnedring på banken, är det bara att låna.

Jag har lite svårt att beräkna hur långt en Morgan räcker, men det borde väl räcka ganska långt.... Vi ska ju dricka annat också.... Nåja, är det nån som är extra tarv så köp med mer! Halv 7 är den tid vi sagt på lördag förresten.

/Helen den Bittra

Ambivalenta

Tack aftonbladet. Det är sådana här uppmaningar man vill ha. Nu kanske inte jag står i någon position att fullt ut anamma tipsen, kan tänka mig att de är riktade till femåriga slentrianförhållanden, men ändå. Följande citat hjälper inte direkt de läsare som är av det mer ambivalenta slaget. Such as moi.

"? Personligen tycker jag att det är alldeles för få som gör slut. Om man säger ja till någon som är fel så säger man ju automatiskt nej till den som kanske är rätt, säger Marie Hagberg."

Fullständig rapport går väl att ordna. Dock känns det redan lite gammalt och uttjatat. Personligen är jag bra mycket mer nyfiken på vad JåA kommer att ha för sig i afton.

Morgan inköpt alltså. Behövs det en flaska till? Hade tänkt köpa morgan idag när jag ändå måste göra ärenden på stan. Närmare bestämt gå till banken och få hjälp med att byta batteriet på bankdosan. Förnedrande, javisst, men det känns så jävla avlägset att köpa en pyttepytteliten skruvmejsel som har ETT användningsområde. Annars hade jag tänkt dricka rött. Vin alltså. Kan meddela att frk Kanel har en flaska av den andra favoritspriten i sin ägo. Aivy. Systembolaget borde tamejfanken ge mig rabatt så som jag promotar deras varor.

Noterar att  Svågern hittat till le blog. Kul! Börja skriva lite också?

Ses i morgon hörrni!! (När?? undertecknad ska tyvärr jobba lite på det lite mindre rekorderliga jobbet på dagen, annars hade frk Kanel den goda idén om att åka till Sågmyra. Någon som isf är sugen på att haka?)

/Marita






han kanske är dirigenten?

Sitter här min fysiska ensamhet (har massor av MSNsamtal igång) och skrattar högt och gråter, ont i magen också. Orkester!!!!! Rekko av pappsen annars, undrar om det grundar sig på självupplevd empiri?

Rosé inhandlat. Captain Morgan har HdB inhandlat också, lite speciellt till Steve för att kompensera Indianas frånvaro.

Hur blir det med övernattning ni icks-sloköpingsbor?

/Jessicaåandreas

Idéer till projektet

Ohoj!

Gårdagen spenderades på shoppingrunda i hufvudstaden, men inget specellt blev inhandlat. Det  var ganska spontant eftersom min bror skulle dit å då kunde jag ju honka på och få gratis skjuts. Strosade mest runt å tittade på folk. Tog ett bloss lite då och då. Allmänt gött i solen helt enkelt!

Idag har jag åter igen varit i hufvudstaden och till havs. Till sthlm var jag bara en kort sväng med pappsen eftersom han skulle lämna ngt till en bekant där. Det blev mest en tur fram å tillbaka, men med matstopp på Ikea. Allmänt drygt klientel med andra ord, men jag åt en riktigt god sallad med kokt lax. Det regnade så det var hur mkt folk som helst.

På vägen hem så fällde mina föräldar två hysteriska kommentarer som är värda att nämna på bloggen. För det första så fick mina päron se en punkare efter vägen inne i stan. Punkaren satt på trappen till ett gammalt kontorshus som pappa har jobbat i så han frågade sig vad den där slot satt där och hängde för. Mamma svarade då att kontorshuset var ombyggt till ungdomshus och att killen nog "spelade i en orkester som övade där inne." Två par helt oförstående blickar stirrade tomt på mig när jag påtalade att han nog ville att det skulle kallas "band" istället för "orkester". Det andra som hände vara att min far kom med tips till projekt hona.  Han fick se en tjej med långt blont hår i toffs som joggade efter vägen varpå han tittade på mig och sa att jag som är ute å springer mycket kanske skulle springa ifatt "en sån där" och rycka henne i tofsen så hon ramlade omkull. Sedan kunde jag hjälpa henne upp, säga att jag såg att hon fastande med håret i en gren och därmed plocka massor med gentlemannapoäng. Pja.. tänkte jag, varför inte prova?

hdb, berätta gärna mer om lägenheten. Marita och Jåa: Vi förväntar oss fullständig rapport på lördag!

/Steve

Briljant

Dejt på fredag i den lite mer rekorderlig grannkommun!!! Verkar bli mat, rekko, hemma hos honom. Vill ju inte skriva så mkt här men han är söt, välutbildad och rolig. Vet vem det är sedan innan så helt oskrivet kort är det ju inte. Har jobbat på samma ställe en gång i tiden och spenderat afterworktid tesammans. Lite smånervös tror jag...

/Jessicaåandreas

Händelserikt

Snabblogg idag, ett kort inlägg innan det är dags att kareta till le job.

Det rör på sig ordentligt bland bloggens medlemmar skulle jag vilja påstå! JåA, prata när du vill men jag är förstås idel öra närsomhelst, beklagar bittert att jag inte varit tillgänglig på msn och inte kommer vara det idag heller (ja, nyfiken är jag såklart). Vadå strandkasse med Elle? Ska man inte premieras för att man prenumererar? Tydligen inte. Orekko. Jag fick en pyttepåse godis som innehöll gelatin. Även i den rekorderliga staden är det action. HAR rinnande vatten, toa och strax även dusch. Yey.

Sorry Steve att jag inte svarade på mess igår. Lite upptagen. Liksom på söndag, men då av den lite mer orekko anledningen jobb. Men betyder detta att du kommer upp till helgen? REKO!

Finns kläder från Monki i Sågmyra... inte jätteutbud men ändå.

Nu ska här skäras grönsaker samt kanske inviga min nya toalett. Inte samtidigt även om det vore effektivt på ett stereotypt kvinnligt sätt.

/Marita.

Boktipsa

Tre limpmackor nu också. Har läst i Elle nu att det är trendigt att gå mot den ängsliga übertrendfåran. Vem hade trott att det skulle vara moderna att medvetet odla plufsmage och lovehandles va?

Surar fortfarande likt en småunge som inte får tablettask i affär'n över att Morden i M inte sändes igår. Friidrott ist. Tur att jag ändå är ganska snål med licenspengarna.

Nä, då blev det att kareta till Statoil ist och inhandla nya sommartunna Elle ist, innehållande strandkasse typ. Väl på macken upptäckte jag att det är det naturliga tillhållet för slospaning på kvällarna. Mycket mellis skulle inhandlas.

Har ju varit folkfest i Slolöåing i dagarna två. Har därför vaggats till sömn av kvalitetsmusik signerat band med namnet (typ) Gubbfläsk. Tyvärr närvarande inte Steve i skinnväst och jag i krullpermanent och blå mascara.

Håret btw, KORT. Har haft så här kort förut men det var allt ett bra tag sedan. Trivs som attan i det.

Verkade ju helrekko Marita. Visste inte riktigt om jag skulle komma fram eller inte men det gick ju bra. Rapport om dagen och shoppingen mottages gärna.

Frk Aussie, tackar tackar för finer em. Sådandäringa räksörja ska inhandlas. Funkar säkert på limpa också...Glad att jag kom till den mer rekorderliga staden överhuvudtaget eftersom busschaffisen inte kändes helt hundra + att bussen var tokförsenad. Hemresan gick fint tackar som frågar.

Kul med massinvasion på HP på söndag.

Ännu roligare med gamman på lördag. Nu har även jag bjudit in le Kusin. Hoppas ju på Indiana också. Ska uppdateras hur det gått med den inbjudningen idag då jag ska sammanstråla med HdB. Whitman is da man Stve men även Coleridge har ju diktat om sjöfareri, lite hemskare så vi hoppas att festandet håller sig amerikanens nivå på lördag. Är det utgång? Då behöver jag ny svid.

Steve och HdB, jag köper vår rosélåda.

Helt out of the blå, Professorn messade igår, frågade om boktips till semestern. Snäll som jag är bistod jag med hjälp. Han hade varit på ett toklerigt Roskilde.

Rör på sig här i livet, hehehehe, återkommer med mer info om det här...Gäller att smida...

Snart ska jag kareta till jobbet. Hm, ge lite böcker till ny förmåga. Känns ganska bra med ett uppdrag faktisk. Inte drygt alltså, förutom att ett bra Christer kan missas.

Till havs! Till storms!

Inget kamerateam hade tyvärr möjlighet att följa med ut på böljan den blå idag heller. Jag tog kontakt med samma team som spelade in En annan del av Köping. De hade nog tyckt att det var dålig underhållning eftersom allt gick som smort idag. Vi var ute å guppade från en plats till en annan i nästan två timmar. Det är alltså ganska långt mellan stället där vi sjösatte båten till platsen där båten ska ligga. Solen sken och det var nästan vindstilla! Nog om det.

Var det inte Whitman som skrev "Captain, oh Captain"? Detsamma säger jag inför lördagens bravader. Helen den bittra har faktiskt lovat mig att hon ska höra med jobbarkomisen om vad hon ska göra i helgen. Eftersom jag tror att Hdb är en snäll människa som vill mitt bästa så förutsätter jag att hon kommer att övertala den berörda donnan att komma.

Dagens positiva överraskning är att jag fått mitt lönebesked nu och pga semsterersättning så visade det på ca 6000 mer än normalt netto. Jag vet inte riktigt vad det där med semesterersättning är, men kan man inte få det varje månad?

Bio på söndag. Harry Potter! Jag skulle dock behöva se om den förra filmen först för jag kommer just inte ihåg vad som hände.


Kvällen har inneburit golfspelade och med andra ord mkt gående. Nu är jag verkligen toktrött! Sängen nu. Gäsp!


/Steve


Här sitter jag med tre limpmackor. Inte så GI

Kollektiv bloggmisär tydligen. Även jag har ett borrläta som låter fasligt nära mig. Misären består mest i att jag på detta sätt missar rekkoa låtar på PNS, just nu den helt fantastiska "I just call to say I love you" med S Wonder. Den är så jävulens fin att jag sitter helt översensibel med tårar i ögonen. Men som sagt, ackompanjerad av borrhelvete.

Annars började ju dagen på det mest upplivande sättet, jag vaknar av mig själv dryga sju och sträcker ut handenför att i lugnan ro lyssna på Martina (beachen öppnar inte förrän nio på tisdagar ser I). Vad börjas inte spela då om inte "Hej hej Monika"! Überrekko.

Steve, HdB vverkar inte vara så tarv på att bistå med hjälp till Projekt Hona på lördag, arbetskompisar ska inte få se henne på lyset. Trist men samtidigt vet vi HdB:s intentioner till lördagen och det bådar ju gött. jack Sparrow på dalmål månne?

Båtincidenten kunde ha antagit Norénska mått. Skulle vara kul med vissa Brechtska inslag också. En okänd sjöbuse som ibland karetar förbi med plakat i händerna, plakat som berättar vad som händer: "Nu går snart Steves pappa bärsärkargång, han är mycket röd i ansiktet. Steves mamma försöker blidka med att locka med termoskaffe och två extra suketter". Typ.

Snart är det klippning på g. Efter rekkoa hårråd av frk Lkng vet jag nu hur min frusyrvision ser ut. Berättar inget i förväg.

Sedan är det frk Aussie i den lite mer rekorderliga kommunen och förhoppningsvis ÖL te kvälla.

Kör hårt idag marita men kompromissa inte klädmässigt, här gäller det att visa var skåpet ska stå. Undvik dock JåA-syndromet: prestigesurfitteri.

/Jessicaåandreas

Undanhållande av info

Här går man runt och tror att man har koll på vad som händer i den svenska kändisvärlden. Men tydligen var det en felaktig uppfattning. Linda och Fadde är ihop igen. Linda har avbrutit arbetet i mjukporrbranschen. När hände detta? Är inte förvånad över att fröken Rosing inte fullföljde mobilporren men besviken på att kvällsisarna verkar ha undanhållit viktig information ett tag. Så jäkla orekko.

Doft av svett hemma hos mig. Det är inte jag som sprider odören utan någon som borrar och skruvar i badrummet. Kan detta vara en av de sista dagarna?

Steve, hade det varit för mycket begärt att la familia hade ett kamerateam med sig ombord? Låter som en alldeles förträfflig reality-båtkomedi det där. Hoppas du har tänkt på det till dagens försök och att det i sådana fall inte går alldeles smärtfritt. Det är förstås inte sjönöd jag önskar er utan lite vanligt familjedrama pga båttrassel, kanske i Bergmansk anda men med en humoristisk twist.

Nä, ett ryck med dammsugare och omflyttning av möbler nu. Igen. Det är inte på något sätt så att jag arbetar väldigt hårt med detta så att det tar lång tid för den sakens skull. Nej, fokus ligger för det mesta på msn och andra sätt att kommunicera, och det stoppar upp hushållsarbetet en aning.

Vill ha Justins skiva, NU!

Snart blir jag antagligen avrättad av betongborr, låter farligt nära mitt bakhuvud fast på andra sidan väggen.

/Marita.



Sjönöd

Ohoj seglarvänner!

Idag så var det det stora sjösättningsdagen. Den inleddes med att jag sov till halv elva istället för till nio som jag brukar. Efter lite allmänt putsande å fejande så kastade vi båten i sjön. Det gick hur fint som helst! Problemen kom när vi skulle åka med båten från sjösättningsstället ut till bryggan där den ska ligga. Efter att vi kommit några hundra meter ut på vattnet så stannade motorn och kokade. Det var inte så mycket annat att göra än att lägga sig ner på golvet och skruva på motorn för att leta efter felet, varför den inte kyldes ordentligt. Vi trodde kanske att vi hittat felet efter en timmes intensivt skruvande och fritt drivande på sjön. Vi kunde iaf starta mortorn och åka tillbaka till bryggan vi kom ifrån.

När vi kom hem så ringde pappsen till gubben vi köpt båten av och då passade han på att berätta att man på instrumentpanelen måste trycka på en knapp så att vattenpumpen hoppar igång. Det var alltså inget fel alls. Det var vi som gjorde fel. Jag tyckte gubben valde ett alldeles utmärkt kläcka den nyheten på. Eller kanske inte. Kanske blir det ett mord i natt, vad vet jag. Hur som helst så ska vi köra ut båten imorgon istället. Det är ju bara att trycka på rätt knapp. I övrigt funkade allt hur bra som helst. :-)


Funderar allvarligt på lördagen. Kanske det dyker upp nån potentiell till projektet? Eller? Om inte annat så vill jag komma i kontakt med den där Morgan som det snackas om så mkt.

/Steve

PS. Jo, orbi är värdo, Marita!

Billiga

Spenderade en del av eftermiddagen på IKEA. Skulle köpa tv-bänk och hittade den jag ville ha. Dock var den alldeles för tung att bära hem via buss så jag la ner det projektet ganska direkt. Sen blev jag osäker på om den verkligen var så tung, om det inte skulle kunna gå ändå. Kollade nämligen upp vad det skulle kosta att få den leverad hem, 500 spänn. Väldigt oreko då bänken endast kostade 99. Köpte lite klädhängare (jag har multum med garderober men ändå jättelite plats, hur går det ihop) samt en ny musmatta. Summan blev 16 kronor. Så lite har jag nog aldrig lagt ut på det varuhuset.
En lite konstig ovana, jag får en L.W-låt på hjärnan varje gång jag åker förbi en busshållsplats som nästan har samma efternamn som honom fast med T i början och som slutar med -sbadet. Mysko.

/Frk Lkpg

Parmesana

Idag har jag inte haft ngn fungerande uppkoppling. I-landsstressen har varit total. Fullkomligt. Specdiellt som dagen har varit som gjord för slösurfande.

Var först på beachen idag, personalaen var smått chockad när jag berättade att en annan minsann hade semester men ändå var uppe med träningstuppen. Sådan är hon, er JåA.

Återupptäckte ett slumrande intresse ïgår; tennis. Såg på Wimbeldonfinalen. Nadal mot Federer. Federer vann anturligtvis även om Nadal minsann gav F en riktig utmaning. Kanske lite otippat det häringa med mitt tennisintresse men det ska ni vete, här har ni en som har full koll på set, gem och servar. I teorin bara tyvärr. Spelar inte själv. Dock är inte spelarna lika hotta som de en gång var (nä, tänker inte på Edberg eller Willander nu utan Safin mfl.).

Det jag äter mest just nu: fullkorns spagetti med parmesan och mkt svartpeppar. Kan lätt få ngn "maträtt" på hjärnan. Tur att HdB hjälper mig med variationen av kosthållning och tar mig till fika på Kupolen.

Välkommen i gänget frk L! Du är varmt välkommen.

Ser grymt fram emot fest på lördag. Captain Morgan - here I come. Rosébagen inte att förglömma dock.

Klipptid imöra, inte en sekund för tidigt. Lärling dock så bered er på överraskande resultat.

/Jessicaåaandreas

Inbjudan

Ryktet verkar ha spridit sig... Inflyttningsfest på lördag! Om det är Ok för alla vill säga. Steve, varför kan inte du mösa dig hit för? En kväll kan du la offra!

Jorå, det går frammåt med inflyttning/inredning o.s.v. Nu är det bara datarummet som fortfarande är kaotiskt. Dock stopp i röret som går från tvättmaskinen:( Så ta inte med er nån tvätt på lördag.... Det kan ni ju spara till Steves invigningsfest.

/Helen den Bittra



Nu händer det grejer!

Välkommen till le Blogg, frk Lkpg! Är detta ditt alias förresten? Paragrafryttare som jag kan vara ibland så måste jag påpeka vikten av att underteckna sina inlägg med ett alias. Eller alias och alias, vafan vi ÄR ju våra alias.

Steve, nu måste jag poängtera att den här Orbitrecmaskinen inte alls är värdelös. Det är en väldigt allsidig och skonsam träningsform, och om du inte känner dig andfådd av den så betyder nog inte det att den är dålig. Tvärtom kanske? Hur som helst, själv har jag tröttnat på den maskinen. Tråkig kan jag hålla med om att den är.

Faaan, ska den här jävla festivalsjukan aldrig ta slut? Har just ätit en matsked hostmedicin med morfin i. Det är säkert bra att köra bil på den. Ska snart åka till syrran med lite grejer, för självklart kunde hon inte med att jag skulle slänga delar av möblemanget utan erbjöd sig villigt att göra plats för dem på vinden. Säg hej till familjen Hamster.

Kan bli många tillfällen till fest framöver! Hdb & Svågerns inflyttningsgalej, Steves tvättmaskinsinvigning, och själv har jag tidigare här i bloggen utlovat badrumsinvigning med pompa och ståt. Kul!

Den hittills intressantaste artikel jag hittat i kvällstidningarna handlar såklart om Britney. För er som inte har koll kan jag berätta att hon dejtar en 13 år äldre ex-alkolist, numera fastighetskung, vid namn John Sundahl (låter svenskt?). -Jag älskar att vara med henne. Hon är en rar, omtänksam flicka och en bra mamma. Och hon är bra med min 16-åriga hund Powder också. Det är viktigt, säger John Sundahl till National Enquirer.

On the radio: Agnes Cecilia som sommarlovsteater. Inte lika bra som Tordyveln flyger i skymningen (som radioteater sett alltså) men Maria Gripe är alltid rekorderlig. Helt acceptabelt med denna horribla radiokvart då.

Nu luktar det slöjdsal här. Undrar just vad hantverkaren har för sig.

/Marita

Friskismisär

Hej på er!

Ja, jag tycker gott att ni kan stanna upp era liv under ett par veckor nu så att jag inte missar så mycket. Jag tycker det var grymt att styra upp en inflyttningsfest när jag antagligen inte kan närvaro. Fast det är klart - det kanske var därför ni valde den dagen. Konspirationsfittor :-D

Besöket på friskis började bra men slutade i misär. Jag skulle ju dit för att trappa mig lite. När jag kom dit så var det allmänt kaos i lokalen så jag kunde smita förbi disken utan att betala. Detta gjorde att jag kände mig farlig och upprymd. Men deras gym... De hade massa maskiner, men knappt några för att öva kondtition. Ingen trappmasin så långt ögat nådde. Istället hade de satsat alla sina pengar på Orbitrec, såna däringa skidmaskiner där man samtidigt drar med händerna. Helt värdelösa för att bättra på sin kondition. Jag har stått en kvart utan att bli anfådd på en sån på friskis i Falun. Gymmaskinerna såg också helt olika ut, så inga vikter stämde med hemma, vilket gjorde det ganska meningslöst att fortsätta.

Jag föreställde mig att Friskis i olika orter skulle ha ganska stora likheter i maskinutbud och så vidare. Gävle och Falun är ju ganska lika så det är inte helt taget ur luften. Men nu vet vi alla att det inte är så. Surt, för jag börjar bli rastös som fan här hemma. Visserligen blir det mycket promenader å gående men det är inte samma sak.

Kvällen avslutades med en riktigt god middag bestående av inkokt lax. JåA, på tal om böcker så har jag nu läst ut Montecore och köpte Flicka med pärlörhänge idag.

Jag vill passa på att önska Frk Lkpg välkommen till vår lilla blogg. Lite, men naggande god. Och definitivt ett ideal för övriga bloggvärden. Bienvenue en le Blogg. J'espère que ty va te plaire ici!

/Steve


nytt blod

Nä, JåA, svimma inte nu. Inlägget kommer inte att handla om detaljerade historier om det som rinner i våra vener. Frk Lkpg har blivit bloggare!!! Tro det eller ej. Jag tror det knappt själv...
I de mer södra delarna av Sverige händer inte alls mycket just nu, mest regn och regn. Och så lider man ju såklart av post-festival-syndrom som förkylning och en önskan om att åka på fler festivaler. Tänk vad de ska ge mersmak hela tiden.

Återkomst

Har varit sloköpingsbo halva dagen. Rekko. Lallar nu runt hemma iförd mjukisbrallor. Hade jag bara haft en fläkt så vetefan om jag inte tagit bilen till hemköp och handlat cigg. Bara för att. Det passar ju så bra med mitt alias.

Har nu värsta rycket och städar samt möblerar om. Har väl gått ett steg för långt och burit ner nåra möbler som jag ska fara till tippen med i morgon, möbler som jag använder, ska tilläggas. Frågan är nu var skivor samt filmer ska husera. Har dessutom samvetslöst slängt allt vars extistensberättigande varit det minsta tvivelaktigt. Feberyra möjligen, känner mig inte kry alls. Samma post-festivalsjuka som stackars frk lkpg lider av kanske. Har proppat i mig några alvedon nu och hoppas snart vara vid mina sinnens fulla bruk.

Fasen va reko uppstyrt med gamman till helgen! Det är väl ok om frk Kanel joinar? Mindes just en deal om sprit och häng nästa lördag, och sprit och häng är väl precis vad som vankas misstänker jag. Captain Morgan, någon?

Önskemål från Steve att vi andra stannar upp våra liv under de veckor han är hemma i mälarstaden. Lite osäker på huruvida jag är villig att tillmötesgå detta. Vad säger ni andra?

/Marita.


Nä, här blossas det inte

Se min bloggfrånvaro som det välkända Post-Peace & Love-syndomet. Fortfarande så tagen av avslutningen med the Ark och Tibak. Annars var ju Melody Club ngt av det mest rekkoa jag varit med om. Timo, jag säger bara Timo. Snyggast måste sångaren i Shout Out Loud vara, upptäckte verkligen dem dessutom, skivor ska kollas upp. Stilikonerna är Mando och Sahara. Nyinköpt skiva med saharorna också, den har minsann gått varm denna första semestervecka som inneburit läsande till dess att ögonen blör.

En del trappande också, precis i Steves anda. Men va fän hjälper det? Shortprovning på Kupolen slutade ändå i misär. Shorts utan leggins på kvinna över 22 år är en ekvation som inte går ihop.

Morden i Midsomer har varit en av veckan ljupunkter, likaså Morse på kanal 9. Semestertider är brittiska mysdeckartider, både på tv och litterärt.

Ni måste läsa Jeanette Winterson! Inga deckare men här har vi ngn som ger en språkliga välbehagsrysningar.

Kusin Gbg på msn igår (hennes karl tvättade, hon satt och pillade med nya lappen), vi har en stående inbjudan till Sveriges framsida. Dessutom är hon sjukt på att hänga med om det vankas Prag ngngång i framtiden. Vilket det gör för min del iaf. Hon är tokrekko. Det är hon med storasyrra som lärt upp JåA och HdB i allsköns grovheter....Ex: klyv mig...

Gårdagen spenderades till största del med rekko maratonfika på Le Hat (ni skulle sett storleken på min blåbärskaka! Jösses Amalia) med Marita och Hammaren.

Upprepning strax med frk Aussie, Hammaren och månne Marita och Hdb (inget svar). Marita har dock skäl att frånvara eftersom det sker intressenta saker i hennes liv just nu...

Jessicaåandreas (för dagen Sloköpingslo med mjuiksbrallor men utan cigg) 

Dåligt

Tja ba!

Det är ju ganska dålig fart på bloggen. Jag hoppas att detta beror på sommarlathet och att vi kommer igång bättre till hösten? Som bekant så är jag i staden vid mälarens strand och fördriver mina dagar med båtfixande, läsande, småfixande och självklart - ett besök på Maxi per dag. Minst! Ragnar, Rosa och Gudrun hälsar. Jag är allmänt lat, men imorgon ska jag göra ett besök på det lokala friskiset och se om de har en trappmaskin att erbjuda.

Det största som har hänt är att jag har köpt en tvättmaskin som nu är installerad i Falun och står väntandes på en invigningsfest. Alla får ta med sig ett plagg var som vi tvättar rituellt samtidigt som vi festar till det rejält. Finns fler idéer? (Inflik: Jag fick just en äckelattack när Anja Persson berättade om VAR hennes skiddräkt skär in på henne... Nasty business!) Jag är oxå nyfiken hur det går för våra nyinflyttade vänner. Jag har på omvägar hört att det går framåt mest under svågerns ledning.

Dessa dagar är det riktig bra slospaningspotential här i stan eftersom ca 50 000 raggare samlas i stan för att fira in denna helg. Jag skulle säga att lågt räknat så är 49 000 av dem praktslon. Eller för att knyta an till Platon så skulle man kunna säga att många av de som är här är sloets själva idé. Det är ganska roligt att tidningen hemma satsar så totallyriskt i sin rapportering, trots att många av stadsborna tycker att det är ganska drygt. Om man tänker sig att stan fylls med 10 000 bilar som åker vääääldigt sakta på olika ställen i stan, så kan ni förstå att det kan vara drygt. Man får hela tiden tänka vilka vägar man ska försöka ta för att undvika att fasta i totalkö. Åter till mediarapporteringen: Stans främsta kämpe mot Raggarträffen är den numera rikskända lilla kokande
Berit. Hon var ju med i hundra höjdare och kom till och med till finalen. Fredrik & Filip hälsade ju på henne för exakt ett år sedan, under förra årets raggarträff. Denna Berit har i år fått en egen spalt i lokaltidningen där hon varje dag får ge sin syn på hur dagarna förlöper. Man måste ge henne att hon hittils har fått rätt i mkt som hon sagt och tyckt. Trots min eviga längtan efters att slospana så har jag nöjt mig med att spana från bilfönstret. Det är helt enkelt för sloigt för att man ska vilja beblanda sig. Ja, ni får gärna kalla mig snobb...


Jag träffade på en av australienfararna med nyfixat hår och nya snygga orepade glasögon. Kul! Hur lever livet med er andra? Rapporter är välkommna till min isolation!


/Steve (för dagen iklädd skinnväst och träskor)

PS. Jag kan inte låta bli att sätta in denna sköna bild som jag hittade när jag letade efter bilden på Berit. DS


Banne mig.

Otippat att Måns skulle välja en allsång av Tomas Ledin? Naaaae.
Var nyss lite bitter över min fatala felbedömning av vilken dag det är. Trodde det var Ernst på tv och i stället fick jag se Per Gessle framföra sin senaste hit.

Någon som ska med på Ladies Night? Måns, Martin Stenmarck, Mikael Tornving och Kjelle Bergkvist. Haha. Men varför inte göra en lite mer sofistikerad variant med Anders, Jonas, Martin och Timo? Jag skulle vara så på.

Tack för de senaste tokrekorderliga dagarna, hörni! Häng och festival och flytt och mer häng... Ruskigt rekko på alla sätt!!

Hur har det gått för HdB och Svågern att hitta bland kartongerna?

Har just ätit några mackor med kräftost. Gött så inni.

/Marita