Kärt barn har många namn

Ha ha ha. Fasen va fint. DOLPH! Om jag får en unge nån gång ska den ha många namn (finns det ngn gräns?) och heta: DOLPH ANDERS SYLVESTER COSMO JUVELEN. The first.

Snart ska vi kolla på äckel-Lasse. Innan det ska jag på le systembolag och köpa drickbara grejer till le helg. Kul med lite skill-koder för att förfesta hos JåA! Tar mig helt sonika friheten att bjuda in en icke-utbildad (om vi inte räknar gymnasiet dårå) person som däremot har jobb och rekorderlig frisyr. Brukar vara duktig med personhygienen också. Samt bra social skills. Fräscha kläder.

Ska vi bestämma Båstad nästa år då? Lär ha tid på mig att spara ihop till skumpan.

Dåligt med slon på friskis nu på sommartid. Trist!!

Näe, leta på vettiga brallor nu. Svårare än man kan tro. Var är all min lön som jag ska köpa 1600-kronorsjeans för?

/Marita.

spätta

Tack alla för ett mkt rekorderligt häng igår. Efter den första skepsisen mot rosébagen så sitter jag nu här på jobbet och suktar efter den med fuktigt blick och dreggelsträng. Marita, saknar du bebben när du bevistar P&L är det kanske betryggande att veta att du har en bebbe modell större men liknande beteeende som du kan festivala med.

Hoppas du dov gött på madrassen eller soffan frk Lkpn! Som sagt, du fick gärna använda sägen. Hoppas jag inte störde dig alltför mkt i morse heller.

Snart smäller det. P&L. Härkiga tider. Jag ska inviga festivalandet med Salem. Storheten började dcok redan igår när jag fick se ryggen på Jonas, detta underbara författargeni. Jag anmäler som frivillig musa.

Indiekidesen har ju intagit staden. Har nog aldrig känt mig så gammal som i kön till bandutlämningen igår. Inte så fräsch heller. Ser då rakt ingen charm med att klä dig så fult som möjligt och sunka på camping. Inte för att man nödvängidigtvis måste vara sunkig om man campar men det har inte dessa små indiebarn fattas. Måste poängtera att indiebarn välkomnas mkt mer än den bratinvasion som Båstad måste stå ut med. Vore dock kul som iakttagelseprojekt att åka dit ner och socialantropologa.

Mitt namnförslag till bebben är btw Elaine. Härligt sloigt men ändå riv i. Inte för att bebben är sloig utan för att det är lite självdistans. TYvärr slår inget namn det som jag och ÖL spottade i grannkommun: Dolph. Det ni, det är jäklaranamma av sloighet det. Vi såg det ju på en såndäringa reflex i form av registreringsskylt på kärran. Då kom ÖL på, bright faktiskt, att det vore kul att ha ett påhittat namn på reflexen, ett nman som skulle vara sloigt eller på andra sätt uppseendeväckande. Härligt kreativt. Varför inte Charles-Rutger Steve?

Naaa....nu har jag jobbat stadiga 3,5h så nu ska jag dra mig för beachning och lunchning med två tankesmedjare + la frk lkpng (eller hur det nu förkortas). Alla är under dessa dagar varmt välkomna till mig för lite förfestande och så. Så länge ni är utbildade, har klippt er och skaffat jobb bill säga.

Vi höres och synes goa vänner!

/Jessicaåandreas

AAARGH!

Tack tack, för alla gratulationer till min nya status som vuxen förebild. Inte för att jag vill se så långt fram i tiden som femton år, men ska vi ändå våga oss på en vild gissning: min livsstil är fortfarande densamma, och ungen (som väl förhoppningsvis har ett namn då) talar om mig som konstiga botoxmoster-marita som bor ensam i en liten lägenhet och svär åt folk hon ser. Tackar för namnförslagen, tyvärr är jag rädd att jag inte har någon talan alls vad gäller detta. Ska bli spännande att se idag om päronen har kommit på något. Börjar bli lite segt att tala om vederbörande som bebisen. Å andra sidan, skulle kännas ännu konstigare att benämna henne typ Gunilla.

För mig in på en händelse om inträffade tidigare idag. I godan ro satt jag inlåst på dass i baracken. Barrikaderad. Man låser nämligen ytterdörren från insidan, samt sätter på en hasp så att folk på utsidan förstår att det är upptaget. Plötsligt hör jag hur någon rycker i dörren, låser upp dörren, bankar på dörren, får upp haspen - och klampar in. Jag är klar med det jag gjorde och går ut för att kolla vem som stör friden. Inte helt tillfreds med situationen. Där ute finner jag en byggjobbare modell yngre, med - som jag bedömer det - ganska beskedligt utseende. Visar sig att det ska bli en surfittornas kamp där inne i le barack.
Kille: Oj.
Marita: Jaha, hej. Tur att inte jag duschade eller nåt då.
Kille suckar djupt och irriterat, vänder sig om snabbt.
Kille: Ja. Suckar igen.
Kille: Jag ber så HEMSKT mycket om ursäkt. (med mkt ironiskt tonfall)
Marita: Whatever.
Kille går ut. Marita borstar tänderna.

Annars, ser fram emot festival i trevligt sällskap i morgon och dagen efter det! Den spännande midsommardrycken är Captain Morgan + limeklyftor doppade i kanel och socker. Ni får även stifta bekantskap med en av mina släktingar som faktiskt verkar sugen på päronvodka.

/Marita.




Gratulerar!

Jag fick reda på först igår att det hade kommit en blogganknuten tillökning. Jag har av olika skäl inte hängt med så bra på loggen denna vecka. Hur som helst Marita: Stort grattis till mosterskapet! Att diskutera namn tror jag att alla på bloggen går igång på men du får se till att inget namn blir bestämt innan vi har fått uttala oss. Kanske Bohema skulle kunna vara tänkbart? Jasså, inte det? I sann bondromantisk anda röstar jag nog ändå för ett tredjegenerationsnamn, tex Ester, Rut, Svea, Milda, Astrid och så vidare.

/Steve

jag lever

Kan på måndag jag, flytta alltså. Jag gråter inte blod över att det blev en dag framflyttat, efter P&L och allt även om jag naturligtvis stör mig ultimat mkt på bohemafamiljen. Så respektlöst mot er att jag kokar, fullkomligen. Egoista indeed.

Grattis Moster Marita. Flott med vuxenpoäng. Kom ihåg att det aldrig är för tidigt för introduktion i britpopens förlovade värld.

Snart kommer frk lkpng, härliga tider.

Vi ses alla, typ SteveStekar'nSvikar'n, på P&L!!!!!!!!!!!!!!!!!

/JåA

Grattis...

...till den lilla systerdottern! Jag visste allt att vår Marita hade en moderlig känslosam ådra i sig!
Men det där med namn måste ju genast fixas. Mina förslag är: Jessica, Helen eller, varför inte, MARITA.

Sjyrre med flytthjälpen! Minsta lilla hjälp tas emot med största tacksamhet.

Vaddå midsommarupptäckt!!?? det där lät synnerligen intressant...


/Helen den Bittra

Känslosamt!

Har inget inplanert på måndag em. Än...  Alltså jobb menar jag nu. Inget annat heller iofs. Så nog kan jag bära en kartong eller två. Har en del rutin på det området.

LIte bitter över att ha missat allsången. Familjen Wahlgren tog över programmet, läste jag just.

Men vet ni vad jag gjorde isstället? Fånstirrade och klappade på en fyra timmar gammal bebis... !  Kalla mig moster Marita. En liten tjej blev det. det. Än så länge namnlös... Åh, jag är alldeles kär i denna lilla person.  Trodde inte det skulle kännas så överväldigande. Kan bara ana hur det är för nyblivna föräldrar. ..

Ledig på fredag! Innebär seriöst P&L-ande i dagarna två. Visst ska det festas lite? Då är det jag som ska köpa Captain Morgan och sen ska vi dricka värsta bästa midsommarupptäckten!

/Marita.


Magsår....

...av flytten. Har lärt mig att hata bohemfi..an i vars lägenhet vi ska flytta in. Har aldrig varit med om veligare människa.
Utsikterna att få flytta in på söndag ser allt mörkare ut. Får antagligen rikta in oss på måndag eftermiddag. Surt värre... Hoppas nån kan hjälpa till då också...?

/Helen den VÄLDIGT bittra

Rapport

Tårta i dagarna tre. Rekorderligt, förvisso, men dåligt för beachen. Nu är det hårda tag som gäller på träningsfronten.
Midsommar i övrigt, tokrekko. Ni skulle varit med. Logar och sprit och styrdans och folkdräkter och picknick och rosé och grillad lax och bussfärder och snapsvisor. Tar det inte riktigt i prioriterad ordning men nästan. Lyckades även klämma in lite kultur i form av besök hos Carl och hans fru. Skräckblandad förtjusning inför denna kulturskatt. Hade högt flygande planer inför midsommardagen, men det slutade med ett glas vin i soffan iklädd pyamas tillsammans med delar av la familia. Och tur var väl det, hade annars aldrig orkat ta mig till le job, där jag nu befinner mig.


Nu: vad har egentligen hänt i vår pittoreska del av landet över helgen?

/Marita



Rapport från knätöffseland...

Hej på er alla (och främst Marita)!

Stora delar av bloggen har som bekant firat midsommar på Siljans strand. Det var med stor sorg och saknad som vi konstaterade att delar av bloggintelligentian inte kunde delta i firandet.

Helene den bittra med sällskap var redan på plats så vi andra tog bilen och handlade på Maxi i storstan innan vi drog upp. Vi kom fram vid två och inledde starkt med att öppna en flaska rödvin och en Bag-in-box med Rosé.

Sen förberedde vi maten. Vi åt sill, lax och grillat med tzatsiki. Och två sorters bröd. Dels ett specialbröd som var lokalproducerat, Tutti, hette det typ, och dels ett specalbröd från Maxi som var gjort på majs. Mycket, mycket gott. Vi åt redan vid tre men ingen av oss har nog känt någon reell hunger förrens nu på eftermiddagen. Hur som helst så fick vi olika sorters snappsar till maten och det är nog rättvist att säga att vissa snapsade mer än andra. Dock var det ingen som var totalt surfittig :-) Snapsvisor sjöngs det också minsann. Mest succé gjorde nog "Hej tomtegubbar". Efter maten så gick vi uppåt i byn och såg två stångresningar. Mycket folk i folkdräkt. Väldigt stiliga folkdräkter, måste jag lägga till. Vi träffade ett fascinerande slo och därefter höll JåA:s chef på att köra på oss.

Väl hemma igen var vi fortfarade totalt mätta. Ett missöde tidigare under kvällen hade lett till att stora delar av huset var mörklagt, men vi hittade i varje fall snacks som vi kunde sätta i oss. I detta skede av kvällen slickade Hdb:s karl i sig en hel flaska Malibu själv. Den tog sannerligen! Sen kom övningen som skiljer männen från mössen. JåA och en av australienfararna tog sig ett kvällsdopp i Siljan. Med ca 13 grader i luften och regn kastade sig de två tappra i vattnet. Mycket imponerande!!!

Väl hemma igen flyttade vi ner festen till källaren i huset. Där funkade nämligen lyset. Medans vissa överförfriskade personer somnade av ganska snabbt gjorde vi andra ett halvhjärtat försök att titta på den första piratesfilmen utan ljud och textning. Istället blev källarvistelsen en kick-off för projekt Hona. Projektledaren såg förvisso inledningsvis projeketet som hopplös vilket förbittrade undertecknad en aning, men hon ändrade sig under kvällens gång.

Dagen inleddes med en stärkande promenad på temat stadsvanding ("Här skulle man kunna bo...") och frukost. Därefter löstes korsord, spelades Hej knäckt och hälsades artigt på föräldrar. Silkansbygsvistelsen avslutades på en legendarisk pizzeria.

Har jag missat nåt? Fyll i!

/Steve


Hej tomtegubbar!

Rekordeligt initiativ med bloggen!

Midsommarafton.

Min började bra, not. För första gången är "badrummet" upptaget. Tanten är där. Preciiiis när jag ska duscha och göra mig midsommarfin. Fy fan. Bloggar lite i stället. Insikt: när detta är över ska jag bjuda er, kära tankesmedjare + respektive+trogna läsare, på hejdundrande badrumsinvigning. Fira att mitt helvete är över och att ni slipper höra talas om det. Förresten har ni inte varit hemma hos mig och det är väl väldigt mycket på tiden.

Ingen lön på kontot än. DET är konstigt.

Hörs i morron hörni! Själv ska jag akta mig för allt vad nubbar heter.

/Marita.

Ho

Hallojs!

Ett annat ställe att föra maildiskussionerna på...

Som ni har sett (å läst) så har jag ju haft en blogg med eleverna. Nu tänker jag göra om den så att ni flickor får möjlighet att raportera vad som händer på midsommar eftersom vi firar på olika ställen. Kolla om inloggning i mailen som ni fått. Kan bloggen sedan överleva efter midsommar är det ju kul.

Eftersom jobbrelaterade smågrytor också har öron och ögon så är det bra om vi inte skriver ut våra riktiga namn. Hitta på reko alias i Bonde söker fru-tema!

Så vi forstsätter som i mailen fast med bredare läsekrets :-)

/Steve