En finne på andra kinden pga frosseri

Jag kan ha fått en av de mest fascinerande blickar ever när jag köpte smågötter på Videomix igår, dunkande in på 85 spänn. Då ska det sägas att det var meningen att även HdB och Svågern skulle hugga in på det.. Rosé och smågodis är en osedvanligt god kombination, ratar smaklökarna be3hagligt. Inte minst när det hela sköljs ner med kaffet från paradiset.

Sugen på drinkar nu, kan bli en eller annan ikväll. Mat blir det iaf.

Nu ska jag jag trotsa årets hittills gråaste lördag och bege mig till mammons helgedom numero uno för lite karaktärslös shopping.

Sitta i sänge och lyssnar på Tracks medan man laddar låtar till den knalliga mp3:n är ett nöje så gott som ngt, livskavilitet skulle jag vilja säga.

/JåA

Maximus

Fatta vidden av självbehärskning när jag undvek hysterikahulkande idag när vi såg på Gladiator...

/JåA

Röd t-tröja.

Idag har jag på mig en röd t-tröja.

Det var ett aktiv val för att stödja munkarna och våra medmänniskor i Burma.

//Svågern

in tha south

Här händer visserligen inte så mycket förutom jobb men har införskaffat tre rekorderliga skivor. Winnerbäcks, HIMs och Nightwishs nya. Rekommenderas.

Vad hände frstn med tankesmedjans bokmässebesök? En annan åker ner på lördag, helt okristligt kl 7 på morron men stannar sen kvar tills söndag för att festa på kvällen =)

/Frk Lkpg

Stor jordnöt..

Hmm. Eller så är det den här bildserien som är det sötaste som finns. Jävligt roligt iaf!

http://mfrost.typepad.com/cute_overload/2007/08/you-people-are-.html


/Marita

Det sötaste jag sett. Någonsin.

Titta! Små hästar med små sneakers på fötterna! Jag dör!

http://www.guidehorse.org/lisa.htm


/Marita

Visste väl det.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/idol2007/article873497.ab

Ser man ju.

/Marita.

Plötsligt infinner sig en känsla av...

...välbehag. Efter olika diskussioner på jobbet så inser jag hur bra jag har det.
Kan göra precis som jag vill, vill jag sitta med er på ett cafe en hel helg så gör jag det.
Vill jag spela tv-spel med HdB en hel helg så gör vi det. Vi kan resa iväg om vi vill det.
Sova en hel morgon, äta vilken mat vi vill, när vi vill och hur vi vill...

Inga dryga ungjävlar som är i vägen...bra där.

Efter jobbet behöver jag inte åka och hämta en nerspydd unge på dagis.
Nej jag åker till Kupolen och köper Guitarr hero till brorsan istället. ;)

Le Chaim.

//Svågern

Riktigt skönt med massage

...nu är det lunch, sedan engelskakurs.

//Svågern

Tänk på mig 11.15.

Då får jag massage på betald arbetstid.

//Svågern

Jag klippte mig igår...

...och färgade håret.

//Svågern

Onsdagslista.

1. Idag ser jag fem år yngre ut. Tack Max factor.
2. Amy Winehouse - Back to black.  Fan va bra.
3. Julbordskonspirationer i full gång. Kul!
4. Köpte mysig mössa igår. Nu fattas halsduk och vantar för ett bra helhetskoncept. Någon av er som minns att jag kollat på en svart-vit-grå-randig halsduk, och i sådana fall var???
5. Club phone me?
6. Önskar bilder på dels JåA i toga och dels Svågerns projekt.

/Marita.

Ich bin ein Schwein-det betalar sig genom kass karma idag

Ibland är mitt jobb mindre kul Som idag. Pest. Otillräcklig och dålig som lärare. känner jag mig som alltså. Änddring imöra tror jag.

Tappade mitt solpuder för mången krona på golvet. Grädde på moset.

Vandring i ösregn.

Frissan klippte sig i fingret. Olycksbådande. Ser dock ut som vanligt. Svimmade ju på kuppen. Nåja, nästan.

Dock, ljupunkter idag:

Finaste mp3:n av finaste Svåger'n! Tack. Pengar på torsdag. Har liiiiiiiiite stålars på kontot nu, mkt pga av överklassschampoo + hårgojs.

OCH

Blåvitt i ledning!!!!!!!! Ha, Schulmans! Gbg is da shit! (Ja, förvånade själar, jag är fotbollsintresserad såhär i slutet).

Imöra ska jag ha toga. Det ni.

Svinet i mig får en förklaring, inte här dock.

/JåA

Det blixtrade...

...ifrån en kamera i morse, kan ha varit bilen framför mig kan ev ha varit jag.

ja ja så är det iaf.

//Svågern

Här är ett roligt inslag...

http://www.youtube.com/watch?v=Jj2ucnfoQ0s

//Svågern

Fräscht.

Nog för att alla väl har sett den. Men jag tycker liksom det är bra att samla trevliga youtubegrejer  lättillgängliga på bloggen. Tvhistoria. På något sätt synd för Fredrik&Filip att youtube finns, den här skulle ju ha varit så mycket roligare i ett hundra höjdare-avsnitt om ett år om man inte haft möjlighet att kolla 100 gånger på en dag. Som man har nu. Inte för att jag har tid med det eller så.
http://www.youtube.com/watch?v=_tXzKpmRrFs


/Marita.

The essence of being me

Som fick mig att forcera vilken snöstorm som helt upp till HDa:

Ännu en skiva som är försvunnen. Eller, vet ju hos vem
den finns.

Två l; 1 & 2, låtar som spelades så mkt att skivan för alltid är förstörd (innan mp3). Finste presenten jag helt otippat fått tror jag.

Den här låten bland annat men egentligen båda skivorna, om och om igen.

Euforin jag kände första gången jag hörde den här låten kan bara likans vid frälsning, över gänsen till besatthet. jag drev många till vansinnets rand för jag ville höra den jämt men mest av allt hörde jag på den själv.

Det är bara en här låten som kan tävla med känslan. Kändes som den bara var gjord för mig, mig, mig, mig. Essensen av being me bar upptäckt.

Den här låten får representera en vinter med ständigt rinnande mascare 8så lämpligt stilmässigt) i snöregn till och från regementet.

Den här låten fick mig däremot att gå tidigare från föreläsningar så att vi skulle hinna hem till hitvarningarna på Z tv. Inget jag kanske är tokstolt över men jag står för det.

/JåA

5 förfestlåtar creme de la creme

Måste bara vara dessa:

Den här får mig att osökt tänka på Mallisvodka, Sprite light och lime.

Medan den här på allvar fick mig att inse vidden av vad drömkarl verkligen är. Funkade även i snöstrorm till och från HDa.

Den här gick på repeat, tack vare den glada från karlstad, under fylleslaget som var började som städad examensfest i kyrkan. Den ömma skurbbade cider/vin-blandning från golvet även två måndader efteråt.

En klassiker sedan urminnestider. Håller än. Nu är jag inte ironisk. Den är så grym att jag nästan får tårar i ögonen.

Var, where, wo ist den här skivan med den här låten?????????

/JåA

Då var den inköpt.

Invigning av slottets moccaMaster kommer ske tidigare.
Jag var tvungen att tidigarelägga köpet eftersom den ömma släkten ev är på ingående.

Välkommen till er alla!

//Svågern

EXTRA EXTRA EXTRA!!!

STOPPA TRYCKPRESSARNA!!!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article831517.ab

//Svågern

???

"Roland Gustin i Gesunda blev bestulen på bildelar och tappade sin plånbok inom loppet av en vecka. - Man tror inte sånt ska hända på en så här liten ort, säger han."


Ser ni också det roliga i denna ingress, citerad ur en artikel i lokaltidningen..

/Marita

Tillbaka från grillning.

Okej, jag vet. Det kommer stinka hybris om detta. Men en liten rapport om hur förmiddagens möte avlöpte vill ni väl ha? Svårt att säga hur det gick. Men om jag inte går vidare i urvalsprocessen tänker jag anta att det beror på något av följande: att jag är för utbildad (överkvalificerad), att jag var för välklädd (lite för pf idag kanske men hur ska man kunna veta det utan att som Steve förslog, ställa sig utanför lokalen och se hur de som går in är klädda? det hade för övrigt bara verkat weird eftersom det inte precis passerar tusentals personer där) eller att jag helt enkelt i största allmänhet var för snygg och smart. Vi får se vad motiveringen blir. Resultat nästa vecka. Frågan är ju också om jag egentligen vill ha det, så eftersom jag är desperat vore det onekligen jävligt lämpligt om det andra stället som jag bombarderar med ansökningar kunde agera till min fördel.

Svågern - svampmannen ska göra en inventering samt en bedömning av vad en påse kostar. Ska  sägas att han är en ganska dålig affärsman samt mest tycker det är kul när någon är intresserad av hans varor. Hörde även hur det dreglades genom luren när jag nämde ditt innehav av rådjur, samt ett "jamen då MÅSTE man ju ha kantarellsås", så lite ser han det nog som en plikt att förse dig med skogens guld nu.

Härligt med din analys av den årliga Nobelpristagardiskussionen, JåA. Kan du inte skicka en utveckling av detta till någon debattsida och en gång för alla ta död på den obligatoriska åsikten om att priset borde delas ut postumt till Astrid Lindgren.

/Marita.

Nu är jag igång iaf.

Hunnit med flera siskussioner redan. Uppfriskande. Så här är det: Nobelpriset i litteratur är inte en rättighet för alla att greppa, hur många har hört talas om tjommen som får priset i fysik eller medicin exempelvis? Varför ska litten vara anorlunda. Pristagarna brukar ju vara kända bland kännarna, precis som kemisten är känd i sina kretsar. Precis som inte gemene man förstår vad naturarna gjort för revloutionernade utan genomgripande förklaring kanske även förståelse av böckerna behöver föregås av viss utbildning. Anser jag. Att kunna läsa tycker jag är en mänsklig rättighet. Att greppa storheten i all litteratur kanske inte är det.

Som ni förstår har jag försökt bemöta sloargumentet att det aldrig är ngn författare "vanligt folk" har hört talas om. Nä, kanske inte. Kan ju bero på att vanligt folk inte vanligtvis ids läsa litteratur som är banbrytande språkmässigt, kommenterar nutiden och är kontroverisella innehållsmässigt. Inget fel i att läsa populära och lättlästa böcker. Gudarna ska veta att jag gör detm Men! kanske tycker inte jag att de ska belönas heller.

Att DESSUTOM uttala sig utan att ha läst en enda pristagare och ändå anse de får svåra måste anses som ren stupiditet. Pust! Denna diskussion inom ett skrå som ska utbilda.

Lycka till Marita! Med dina blazers, smartness och allmäna överlägsenhet kommer du att äga. Anser inte de att du gör det ligger ju felet hos dem.

Fortfarande misärig över Le Hats inskränkningar i öppentiderna. Bor vi ett kommunistland eller? Utbudet liknar ju Sovjet under de riktigt hårda åren. Nu säger jag bara att det blir häng på slottet med ny bryggare hädanefter, med bakverk of course.

Nu styr vi kosan mot Barca. Olé! Fresa daquiri por favor. Y unda grande cerveza por favor. Me llamo JåA . como te llamas? Hör ju alla hur finemangski detta kommer att gå.

Dampan, hur trevligt att se dig igen. Alla ni andra också naturligtvis men det var verkligen ett tag sedan nu. Häng i helgen I hopeski. Om nu inte den ömma kommer, besked än HdB?

Club Phone Me på onsdag? Någon?

/JåA

Älgar

Idag när jag skulle till jobbet så var det ett trafikmeddelande om 4 älgar i en rondell jag alltid passerar. Jag såg dom inte, det var synd.

//Svågern

Trivia

Jag är född på samma dag som Rikard Wolff

//Svågern

Värsta bra.


Till salu...

...2 GB USB-minne med möjlighet till lösenordsskydd.

Någon som är i behov?
Praktiskt taget graits, oöppnad förpackning.

//Svågern

Lystring alla tjejer här på bloggen.

Har ju varit lite snack och växter och blommor, om dess vara eller inte vara osv. Här är en given pryl till er.

http://pryl.feber.se/feber/art/29059/usbvxthus/

//Svågern

Fungus

Hade mössa på mig idag. Svampen som kliar men varm och gött var det , inte en dag för tidigt.

Vill ha lite kalasinfo Steve. Tryffelbullar?

Hittat en fik i Sloköpings "centrum" som åtminstone har öppet te 19.00. Alltid ngt. Lite talig fika dock, kanske får bli Waynes's ändå. Eller vad säger du HdB.

Appropå centrum. På väg till beachen igår frågade en familj åt vilket håll centrum låg. Eh, det här ÄR centrum sa jag". De tittade på mig som om de inte trodde mig, som om jag bara fackade med dem. Stod på Sveatorget.

Jobbar i över 1 1/2 h men fattar inte vad jag har gjort, ett stort svart hål.

Svåger'n, somnade efter tre låtar på Absolut Italia men det verkade ju lovande, hesa sångare hela bunten iaf. Lite fundersam, hur har du kommit över den skivan? Känns inte riktigt du att kareta till Rocks och köpa den liksom.
Hmpf, trökkylie på MP som tio över sex-låt. Nåja, sämre kunde det vara. Ngn som har koll på önskelåten?

Någon som vill fara utomlands med mig i mellandagarna+nyår (skulle inte banga jul heller)????????????

Syns senare idag på Hatten. Marita, Svågern, HdB och jag far med bil och vi kan la sikta på att köpa biljetter rund 18.15 Marita?

/JåA

Tvm, hembesök?

Tvm, gör du hembesök? Kan bjuda på lite malibu ;)

//Svågern

Meningen med livet

Klockan 21:12 fick mitt liv en helt annan mening. Jag provsmakade hembakta kanelbullar och TRYFFLAR! Jag ska aldrig äta nåt annat...  Aspeboda och kalas nu. Syns imorrn.

/Steve

Uppmaning/förfrågan....till Tvm...

...ska vi ses och prata lite htpc/hdtv? Lite nytt detta och du verkar ha provat lite.

Vad säger du?

//Svågern

Vatten och luft.

Idag funderar jag över växter. Hur kan de leva av bara vatten och luft? Inte ens kärlek.

Något annat som upptar mina tankar är planering av stundande födelsedag. Javisst, flera månader kvar men den ska som bekant firas på okänd ort. Eller firas och firas. Snarare inte. Men ändå: Denna ort är för tillfället även okänd för mig själv.  Svårt!!

Stort mysterium att ta tag i nu. Misstänker spökerier.

/Marita

Vuxenpoäng.

Jag ligger i startgroparna för att få saftiga vuxenpoäng anser jag själv.
Har kommit över ett varuprov som efter diverse rabatter blir praktiskt taget gratis jämfört med nypris.

Det är en kaffebryggare men inte vilken bryggare som helst. Det är en MoccaMaster. Det är ju kaffebryggarnas Rolls-Royce. Men det är inte allt, hör och häpna nu, den är RÖD. Kommer matcha övriga detaljer i köket på slottet perfekt.

Här är länk till bild
http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00279/2-moccamaster-fsb_279346c.jpg

//Svågern


En finne större än Heckla på kinden

Ursäkta, men kan dagen börja bättre eller? "Common people" kvart över 6. Inte för att få hybris eller så, vill bara påpeka att MP kört den låten flera ggr efter att jag var med on da radio och tjötade med Olle och Martina.

Höl på att få en sketakanon parant tanta över mig på i trappuppgången. Jag behövde typ magpumpas av enbart ångorna. Börjar dock bli rädd för att gå in/ut numera, den sloigare efter den andre syns titt som tätt där. Observera att detta var på seneftermiddagen. Ska börjas i tid, kanske hade hon bara varit i Praha?

Köpa  biljetter på torsdag?

Ids nog inte fara hemåt i helgen så bjud upp den ömma ni HdB och Svåger'n.

Imöra far BV till Bryssel för snabbjobb. Kallar jag jobb det.

Ser lite på Kristallen. Besviken över att Luuk inte hånade Tildeäcklet för la romance med Runarpäcket.

/Jessicaåandreas

Wiiiiiieeee

Vem tror ni det kan vara?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article800159.ab

//Svågern

Mer välfyllt badrumsskåp

Först och fräsmt, tack för najs häng på hatten. Börjar likna de gamla maratonhängen igen. Tack också Svåger'n för halva din underbart goda Stabergkaka. Tack också för den  unisona hatkampanjen mot dryga småbarnsföräldrar.

Hoppas nu inte Sötnos inte är mer rädd för mig än vad han behöver. Han behöver inte vara det alls egentligen. Såvida hen inte sårar Steve för du ska ni får se på furie. Det gäller dock alla kompisars partners.

Resten av helgen var finemang. Steve, så du/ni oss gå förbi. Isf vet ju du hur har ser ut. Till skillnad från alla andra. Eller, Marita vet juh.

Lgh hanses var jättefin, bra stil rakt igenom med en soffa från himlen som grädde på moset. Städat men utan pedantverningar tack gode. Hur skulle det gått med mig. Lite angst, nu när jag sett hans rekkoa beoende försåtr jag inte hur jag kunde med att visa mitt slobo.

Bara en sådan sak som att han har Redkenschampoo, erbjuder glass till frulle, kan prata nyanserat om jakt (jaktlicens och lumpentjänstgöring till trots), kan prata grooming och kläder en hel em + verkar gilla att slappa inomhus när mörkets årstid faller på gör honom ju helt ofattbart rekko.

Sova lääääänge på helgerna har han fått mig till också. Frulle vid halv ett. Inte fel. I lördags blev det inte mkt mer än den där Stabergkakan. Blev inte så.

Åh jösses så det här kommer att skita sig.

Vilka ska med på saharorna egentligen? Räknar ju kallt med Marita (vet jag juh) och HdB men fler?

En detaljerad beskrivning av ny fisyr från HdB:s sida skulle smaka. Likaså redogörelse från älsklingsön Mallis. Hört ngt om förnedring som ställer Idol i mager dager...hehehehe

/JåA

Girl listening.

Den här morgonen tjejlyssnar jag på Kents nya singel l: Ingenting.Det kan ni också göra. Rekommenderas till och med.

Berätta lite om era helger (samma helg åsyftas, nämligen denna)! Jag har presenterat, blivit presenteradad samt åkt lite hoj. Softning i massor också. Smågodis. Film..

Steve - överelämning av madrass kan ske snarast, så slipper liknande situationer uppstå igen. Du ska självklart kompenseras för sveda och värk. Vad vill du ha?

/marita

Bettar om att

åtminstone Marita och HdB fullkomligen älskar det här lika mkt som jag. Vissa delar av Bad Cash Q är tebaks, äääääääääääääääääntligen!

/JåA

Helg

Ja tack till helghäng. Mammsen kommer ikväll men hon åker imorgon bitti. Sen är jag lite sugeb på att åka ut en sväng till aspeboda oxå. Och hänga med alla. Grilla lördag kväll kanske? Eller bio (Ett öga rött) på söndag. Eller kanske bowla? Eller åka till Ikea?

/steve

Bloggens historia

Bloggades det inte innan midsommar? Var finns de inläggen?

//Svågern

Uppfräschning.

Är lite less på bloggens look. Mitt  mest konkreta förslag är kanske lite allmänt färgbyte + att byta Helen den bittra mot Stigson. Eller Idde Sullts-personen. Men vad tycker ni? 

/ernst.

Sämst ever?

Som vissa av er vet. Och andra kanske förstår. Undertecknad är lite på jakt efter ny bil. Blockets bilannonser är en otippat kul hobby. Här var en av de sämsta annonser jag har sett idag:

http://www.blocket.se/vi/13409702.htm?ca=6_s

/Marita

Czech please.

Är det mina krav som har blivit för höga eller har family.se tappat gnistan? Inte riktigt lika roligt längre va. Från att ha varit den ultimata förströelsen till... ingenting. Steve - där har du ju förresten ett perfekt plejs för att utbilda Sötnos i slospanandets ädla konst!

Jodå, har varit i Sågmyra en gång den här veckan också. Var riktigt läskigt där igår, såg faktiskt en farbror som antagligen var där för att seriemörda alla med en stor yxa. Kanske inte då, men i framtiden (han bara rekade lite). Lokalen är ju faktiskt perfekt för sådana tilltag. Åt obligatorisk snickerskaka på vägen därifrån (to go!). Mina fynd: enligt tvm hysteriskt rolig paul frank-tischa och cowgirl-linne från cm.

Helghäng?

/Marita.
Som om nån timme ska bege sig till den ömma mormoderns hur för att måla en dörr. Så jäkla händigt, eller hur.


Magen kurrar redan

Vill ni ha tag i mig, förslagsvis för att inbjuda till rekorderlig smulpaj, snälla mejla mig då! Ni missade jag totalt ditt förslag Steve. Känns bittert så ini. Ingen hyperbol i världen kan uttrycka min besvikelse.

Annars har jag stängt ner den mentala fabriken för vackan. Det är ju trots allt fredag och kräver elever att jag ska resa mig suckar jag högljutt. Orka liksom!

Vad sker för i helgen då? Vet ju att HdB har rekko klipptid på g på söndag. En fika efter det månne, på W?

/JåA

Köttbullar och kuddar

Igår köpte jag en Tempur-kudde.
Den kostade 800 pix, men det var det värt, så jäkla underbar.

Dagens lunch: macka med köttbullar och rödbestsallad.

Gott gott

//Svågern

För mina sista guldpengar

Vet vad jag ska lägga mina riksdaler på imöra iaf.

/JåA

Fiskarna i havet.

Vad är det med kaffe som värmts i micro? Det blir ju alldeles grått när man häller i mjölk. Det får även en annan smak. Inte äckligt, men annorlunda.

Måste säga att jag är besviken efter gårdagens Idol från Borlänge. Vet att jag talar även för Steve och Sötnos när jag undrar var Hdb, JåA och Svågern höll hus när Idolcirkusen satte upp tältet i deras hemstad. Vi hade hemskt gärna velat se er framföra tex något av Idde Sullts. Hade suttit fint till den pajbuffé vi dukade upp hemma hos Steve efter badandet igår.

Skulle vi inte göra gemensam sak och skramla ihop till gaget till hon som har hållit på med sjungning så länge och hyra in henne till nästa fest? Vi kan bygga upp en liten scen i Svågern och Hdbs vardagsrum som hon kan stå på. Kanske sy en snajdig backdrop. Ordna med lite ljussättning. Vilken underhållning! Jag är eld och lågor inför detta projekt.

/Marita

Lycka till Marita.

Tänkte skriva ett mail till dig men det gick ju inte, det var ju rent av förbjudet.

//Svågern

Vivo

Först kanske svågerns fråga måste besvaras: Vivo. Jag lever! Jag har dock haft lite mkt att göra på dagnarna och sen så har jag inte satt igång datorn på kvällarna, så därför har min bloggfrånvaro varit väl lång.

För det andra så övade jag till mc-kortet i hällregn när nyheterna om WTC började rulla på nyheterna. Jag gjorde praktik när det hände och tänkte mest på hur drygt set skulle bli att prata med ungarna om det dagen efter. Jobbigt pga att jag ju egentligen inte är/var så intresserad av deras åsikter. Men svågern - jag håller inte med om din datumdiskussion. Varför ska jag som svensk ändra min vokabulär till amerikanska? 11/9 skriver man i Sverige och även insidenten i New York hände på det datumet och inte 9/11. Varför ska ett helt datum bli inmutat pga av en enstaka incident?

Aha-upplevelse att läsa Maritas inlägg om Estonia och rederiet. Jag lackade oxå rejält öbver svt:s påklistrade känslighet så att det ställde in veckans höjdpunkt.

Bad idag. Can I get a hell yeah?!?!!!!

/steve

Svågern!

Tänkte ägna dagen åt att skriva en ansökan. Har glömt  papperet hemma. Finns det ngn länk till annonsen? Hittar inte på företagets sida...

/Marita

Omaka..

Jill Johnsson och Cardigans-Nina gör duett. Känns lite som att Maritn Stenmarck och Moneybrother skulle hitta på nåt?

Biljetter till Sahara släpps idag. Hoppas på att de finns nån vecka till eller tre.

Bada idag då Steve?

/Marita

Lokalblaskan...

...innehåller en story idag som ni måste kolla upp.
Eftersom vi håller på integriteten så avslöjar jag inte vilken artikel det gäller men ni fattar nog.

//Detektiv-Svågern

Att jag ens berättar detta tyder på sinnenförvirring

Jag har nu fullständigt tagit steget. Medelklassjobbskvinna med lägre lön men högre kulturellt kapital-aktivitet.

Barfota? Ja
Utan BH? NEJ
Ligga på trägolv och slappna av före? Inte jag men flera andra.
Spontana utrop? Ja
Rörelser med namn som: vinden, elden, slavdans, tance och ta ner solen? Japp. Räkna med det.
Gillade JåA detta? No kommentarer.
Vill hon hitta sig själv? Neverever.

Kulturtant. Rödvinet hade jag redan. Bok av Majgull likaså. Tycker Mikael Nyqvist är frän? Icke.

/JåA

Steve...

...lever du?

//Svågern

Jävla misär.

Jag har ju gått i funderingarna att starta eget.

Det kommer jag inte göra.

Därför att om det gäller en enskild firma måste skatt (tror det var skatt) betalas varje månad i förväg på den förväntade årsvinsten.
MEN, om jag inte har tänkt att driva nya Microsoft eller VOLVO blir det ett problem.
Om jag bara kommer dra in några tusenlappar eller några tiotusen per år så kan jag risKera att få ligga ute med en massa pengar i förskott för att senare ev få tillbaka dom.

Jag ville alltså starta eget för att ha möjlighet att sälja tjänster och betala skatt till staten.
Istället riskerar jag att bli tvingad att låna ut pengar till staten om jag inte får in tillräckligt
vilket kan försämra min privata ekonomi drastiskt.

Nej du farbror staten, det kan du fet-glömma.

Då skiter jag i det, så tar jag och säljer sex istället och tjänar pengar på det viset, för det är ju inte olagligt.

//Svågern - som ska rösta så jävla rött att det blir förbjudet med privatägande så dessa problem inte ens behöver uppstå.

Maritas 9/11, estoniakatastrof och palmemord.

Detta gjorde undertecknad:

Boendes i en nordligare stad hade jag just kommit hem från skolan och slökollade lite på CNN. Sittandes på min säng. Eventuellt åt jag något (troligt). Fattade först ingenting. Dagen efter var typografiläraren eld och lågor över de "krigsrubriker" som detta orsakat. och visade glatt upp allehanda tidningar som exempel.

Estoniakatastrofen, har ett starkt och levande minne av hur arg och besviken jag var över att svt stäldde in sändningen av veckans rederiet-avsnitt dagen efter (torsdag) katastrofen.

Palmemordet, kanske det starkaste minnet av dem alla. Självklart mycket upprörd v över att Gomorron Sverige inte var på tv som det skulle. Trauma. Plus en övertygelse om att det var Ingvar Carlsson som stod bakom mordet för att tillskansa sig makt.

Ni då?

/M

9/11

Till att börja med så ska jag säga att jag vägrar skriva 11/9, som vissa tidningar skriver.
I Sverige så skriver vi visserligen 11/9 som daturmformat men nu syftar vi inte på
11/9 som datum utan på en händelse som hände den 11:e september.
Så antingen 9/11 som syftar på (nine-eleven) eller 11:e (elfte) september.

Nog om detta.

Nyhetstorka på tidningarna så nu är det "Le Grande-Poll" :)

Vad gjorde du när planen kraschade i WTC?

Själv så gick jag hem lite tidigare den dagen, kunde själv lägga upp hur jag jobbade.
Kommer hem och slår på TV'n för att kolla text-tv, förmodligen skulle jag kolla valutorna.
Torn nummer ett har precis blivit träffat, känner stor nyfikenhet.
Från och med nu så blir mitt liv totalt förändrat den kommande tiden.
Det blir en ren jävla orgie i nyheter, jag läser allt ser på allt surfar överallt.
Mitt finger glöder på F5 tangenten.
Under följande dagar veckor och månader så är jag helt uppslukad av detta.
Mycket osunt.

Det hela avslutas väl egentligen med USA's intåg i Afganistan, minns fortfarande hur Åsne säger på norska (felstavet :)) De fleste flyktingar kommer ifra Kabuuuul og Kandahaaar.

Två veckor efter detta ska jag ut och flyga och jag har aldrig sett så mycket och så tungt beväpnad personal på Arlanda.

Mordet på Olof Palme, Tjernobyl och Estonia är händelser som är i samma klass som WTC.
Helvete vilket nyhetsflöde det blir.

Även om händelserna i sig inte är roliga är det mumma.

Så vad gjorde ni?

//Taliban-Svågern

Idolbild

image62


//Svågern

Ensam mamma söker.

Jag håller helt med dig om att Lenita är da queen.

Vi såg avsnitten igår.

Mycket rekordeligt program som gav upphov till skamkänslor.
Vissa scener var helt enkelt så jobbiga att jag fick lov att titta bort.

Hon med verandan verkar ju bara vara ute efter någon som kan avlasta henne i hemmet.

Hur gick det med routern?

//Svågern

GODA NYHETER!

Det går att se Morsorna på  treans websida. Alla sända avsnitt.  REKOMMENDERAS!

Min favorit: LENITA. Inte bara namnet utan att hon gör helt klart roligast aktiviteter med sina snubbar: dansbanefylla, ålandsbåt och i nästa program: husvagnssemester.  Favoritsnubbe: STIGSON.  Att bryta benet under en krogrunda i Polen är ju underbart presterat. En riktig Lenita-kille!

Enrique på radio nu.

/Marita.

Vi stavar rätt!

I lösenordet alltså. Det var väl för väl. 

Jobb nu. Inte kanske den mest rekorderliga söndagssysselsättningen. Vad som däremot skulle  vara TOKREKKO som söndagsgrej är gemensamt tittande på Ensam mamma söker. Så det rekommenderar jag er övriga att roa er med om tillfälle finns. Hade jag bara varit ledig så hade ni varit väldigt välkomna till min lilla tv för att avnjuta en timmes tv-slon samt en asgod äppelkaka som mitt alterego PF-Marita snabbt kan slänga ihop. Äppeltosca. Med vaniljvisp. En annan kväll!? Är ju repris i morgon iofs om någon skulle vara på... 

Bonde söker fru drar igång i oktober. 

Nyss avnjutit smarrigt wienerbröd från Focus. Grejjt som söndagslurre. 

/Marita.  

I, Robot (skitfilm btw)

Sovit i någon mindre lämplig ställning och följden är nu att jag överhuvudtaget inte kan röra mitt huvud åt höger. Intressant dag det här. Me Robocop.

Vaknat tidigt och har redan hunnit läsa ut en bok och öppnat pärmarna på en annan. Sitter och göttar mig lite i äckel över Tilde också.

Borde lägga in uppsatsen i DALEA också. Orka. Borde städa. Orka. Borde tvätta. Orka. Skyller på mitt temorära funktionshinder.

Göttar mig också över den rekorderliga gårdagen som avslutades på det optimala sättet; middag + drink på S1 med det högst rekorderligt sällskapet HdB och Svåger'n. Sönt där.

Skeeter. Lägg det cocktailnmanet på minnet för den smakade kaka den. Nåja, Guinessen satt som den skulle den också och tamejtusan om inte jag såg en antydan av att Svåger'n kommer bli hooked på denna ölsort också. Magont eller inte.

Kan meddela att shoppingrundan igår i den lite mer rekorderliga grannkommun resulterade noll för mig (inte maningen heller eftersom jag gick bananer på Kuplolen förra söndagen) men att HdB mkt föredömligt inhandlade Odd Molly-kofta (värd varenda krona bäjb!) och vitröda Blazers. Hylla henne!

Rätt gött med sådant här väder, kan man med gött samvete söndagsslappa hela dagen. Dock är temeraturen i min lgh under fryspunkten. Att bosätta sig i kylskåpet skulle betyda solsemester. Tur att mormor har försett en annan med raggisar.

Fick sms från den glada lilla kolibrin från Karlstad. Fest där en gammal synd var bjuden. Hälsade till mig och sa att jag var härlig. Fattas ju bara annat.

En av de finaste sakerna med helgen är ändå Egon på Ekot.

Frk Lkpng: andra datumet bättre. Det första alt. är lite tveksamt eftersom jag tror att Saharisarna beöker Harry's då. Annars är jag tokpå häng i den östergötiska pärlan.

/Jessicaåandreas

Synd...

...att ni  hann dra innan min granne drog igång Midnight Oil-Beds are burning och Idol-Olas Natalie på hög volym.

Och tack igen Svågern för de tappra försöken att fixa routern!

/Marita.

sov gott

tgtbordet är dött så vi skriver m skärmtgtbordet nu lägger vi oss

//svg hdb

2 av 30

Fröken Linköping har gjort mig uppmärksam på följande, som sagt, helt klart namn som man känner igen. HdB och Steve också iaf...

Tider det.

/JåA

LoL!

F'låt om jag inte tankesmedjat på ett tag men det händer ju inget här på bygget. Jobba, träna, sova. Trvis ganska bra med dock. Dejtade BV i onsdag, på fik bara men det var najers. Inget dejtande i helgen, han är bort med jobbet i dagarna och skulle bort igen över helgen. Lite trist, men att jag har de käsnlorna ser jag bara som ngt positivt, betyder ju att jag tycker rättans bra om honom och vill ses.

Han har några drag som gör honom even better, som att han samma försomar som jag, stör sig på Mockfjärdsgrabbar med groomade bilar och idiotkörning, pendlar med buss, klädintresserad, lyssnar på MB...

Moderaterna har tagit sig på sistone, damn vad bra med nerskärningar i försvaret. Lägg ner skiten helt tycker jag. Äcklot Odell har sin ljusa han också (fast han är la KD:are) eftersom han vill att alla ska kunna söka landshövdingsjobben. Demokrati det.

Top Modelbesatt annars. Började se en lovande serie på 5:an igår men somnade mitt i. Skins hette den. Kulers, kände mig förvisso äckligt grogghaggig när jag spanade på britpojken.

Ngn som är på maratonhäng på Hatten imöra?

/JåA

Här är förklaringen Marita.

http://www.idg.se/2.1085/1.119567

//Svågern

Självförtroendealbinon..

..är på tv.

Shit vilken otroligt irriterande uppenbarelse.

/Marita.

Hemfärd

Nu åker jag hem. Hör av er om det blir nåt hatten ikväll.

Steve

Grass widdow.

Jan Guillou må vara en distanslös pretto-homofob. Tänker läsa hans böcker iaf om det nu är så att andan skulle falla på. Så det så. Vilket sällan inträffar. Däremot försöker jag så långt det går undvika att titta på Lisa Marklunds böcker av rädsla för att det på något sätt skulle bidraga till hennes oförtjänta framgångar. Läste en lite rolig intervju med JG i  en grafisk  branschtidning på jobbet nyligen och den kan möjligen vara en orsak till min välvilliga inställning till mr J. Visst är det bakåtsträvande att fortfarande skriva sina böcker på skrivmaskin, men det är samtidigt oerhört fascinerande att det finns sådana personer.  Vad finns det mer för nymodigheter som JG inte tagit till sig. Vattentoalett? Bil? Microvågsugn? Visst vill man veta. Men om vi nu ska tala om distanslöshet - var det någon som såg Idol igår? Och var det någon som lyssnade på P3 Populär för en stund sedan när Jens Lekman var på besök och prettade sig? Har extremt svårt för hans sätt att romantisera ALLT, från att bli överfallen av psykfall i sitt bostadsområde till att klippa sig i salong belägen i någons lägenhet.

Msn fungerar fortfarande inte. Är det möjligen så att Com hem diskriminerar mig och mitt behov av att meddela mig med omvärlden via tangenttryckningar? Inte ens msn.se eller hotmail är åtkomliga. I ren frustration påbörjade jag en ommöblering av mitt rum men det kändes hopplöst så nu står allt mitt på golvet.

Är en så kallad gräsänka just nu. Tvm återkommer lördag. Känns som hundra år dit. Minst.

/Marita

Vill någon...

..åka gokart på lördag?

//Svågern

Menååh!!

Va i helvete. Det är få saker som jag finner så frusterande som när msn inte fungerar. Hur är det hos er (med msn)?
Vill verkligen inte göra något annat än msn-softa med en kaffekopp i  närheten. Skulle kanske kunna göra något  effektivt i stil med bära ut sopor men jag  vill inte.

Jobb om tre timmar och tjugo minuter. Oinspirerad till det.

Ganska oinspirerad vad gäller blogginlägg också. Som ni märker. Återkommer.

/Marita.


 

Läsa en bok...

...jag funderar på att läsa Jan Guillou's nya bok...
Verkar spännande, fast när allt kommer omkring kommer jag säkert ändå inte läsa den.
Vi får se

//Svågern

Turkiska män har flest sexpartners...

Sextoppen

    Antal sexpartner för män under ett liv

  • 1 Turkiet 14,5
  • 2 Australien 13,3
  • 3 Nya Zeeland 13,2
  • 4 Island 13,0
  • 5 Sydafrika 12,5
  • 6 Finland 12,4
  • 7 Norge 12,1
  • 8 Italien 11,8
  • 9 Sverige 11,8
  • 10 Irland 11,1

Vad måste göras för att det ska räknas som en sexpartner? Räcker lite petting eller måste man dunka på ordentligt?

Frågan håller jag öppen.

//Svågern

Ps, har någon av er legat med en turkisk man eller kvinna?


Ord.

ATTRAKTION: När man associerar kåthet med en speciell person.  

KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET: Det som händer när två extremt kåta, men inte så nogräknade, människor möts.   DATING: En process där man gör av med enorma summor pengar, tid och energi för att lära känna någon, som man inte gillar just nu och kommer att gilla ännu mindre i framtiden.  

FÖDELSEKONTROLL: Att undvika graviditet genom att svälja speciella piller, sätta in spiraler, använda kondom och dejta frånstötande män.  

BILLIG: Ett ord som används för att beskriva en kvinna med samma sexuella moral som en man.  

ÖGONKONTAKT: En metod som används av singelkvinnor för att kommunicera med en man hon är intresserad av. Trots att de har fått rådet att göra det så har många kvinnor svårt att titta män i ögonen, inte nödvändigtvis p.g.a. blyghet utan vanligtvis för att en kvinnas ögon inte sitter i brösthöjd.  

VÄN: En person av det motsatta könet i din bekantskapskrets som har någon brist som gör det helt olockande att ligga med honom/henne.  

LIKGILTIGHET: En kvinnas känsla för en man, uppfattas av mannen som 'spelar svårfångad'.  

INTRESSANT: En mans ord för att beskriva en kvinna som låter honom sköta snacket.  

IRRITERANDE OVANA: Vad de små förtjusande egenskaperna, som från början attraherade två människor, blir efter ett par månader tillsammans.  

RELATIVITET: Hur attraktiv en person är står helt i proportion till hur oattraktiv din date är.  

NYMFOMAN: Vad en man kallar en kvinna som vill ha sex oftare än honom.  

NYKTER: Ett tillstånd då det är nästan omöjligt att bli förälskad.

//Svågern

Äppelkaka



//Svågern

Vad tyst...

...det är.

Vad gör ni?

Dagens lunch: Rostbiff och potatissallad.

//Le Svougör

Starta eget.

Men det är hur svårt som helst att komma på vad skiten ska heta.
Tips som används belönas.

Valp-info: Igår öppnade valparna ögonen.

//Svågern

Nostalgia.

Ganska perfekt väder idag. För att stanna hemma, dricka kaffe, kolla på brittiska serier som utspelar sig på landsbygden, somna om... Men här sitter jag på jobbet. Hundra gånger omysigare, minst, även om jag gör mitt för att mysa till det. Kulturtantslång skjorta från indiska, instoppade jeans, blazers... Lyssnar på mitt senaste tradera-fynd, BRAINPOOL-SODA, och drömmer mig tillbaka till 1994. Eller näe förresten, mitt starkaste minne förknippat med den här skivan är egentligen när jag cyklade omkull (svängde på en isfläck med min svarta bockstyre-svalan)på väg till skolan. Med Brainpool i lurarna. Gick såklart hål å på de tidstypiska ljusbruna manchesterbrallorna. Min mormor tyckte sedan att det var en bra idé att ta ena bakfickan och laga det trasiga knäet med. Tyckte INTE jag. Fan vad sur jag blev. ..

Såg reprisen av Ensam mamma söker... igår. Här har vi en klar konkurrent till Bonde Söker fru! Jäklar vad bra. Kan knappt vänta till söndag då nästa avsnitt sänds. Någon som sett? En stark favorit är den lille indiske (?) killen som inte var så nykter. Åååh vad jag vill veta om han får vara med i den andra gallringen när den värmländska donnan ska välja.

Kollar Harrys Faluns hemsida. Noterar att någon åtgärdat stavningen av Moneybrother I går stod det nämligen "Moneybrothers" och i Annonsbladet står det ju "Monnybrothers". Lite pinsamt va!


/Marita.

Mot varmare breddgrader!!

Japp! Idag bär det av... Mallis here we come!! Längtar till solen och Tezzlan så att det värker i bröstet. Borde vara förbjudet för bästa vänner att vara ifrån varandra så här länge!! Förbered er på att jag kommer ha tappat rösten när jag kommer hem, så mycket som vi har att prata om...

Fredagens Europe-konsert var mycket rekordelig och mycket frusen!! Hade laddat med fingervantar, yllefiltar och varm choklad (inte så rockigt, jag vet...) men frös ändå häcken av mig mot slutet...

Lördagen bjöd på trevlig överraskning i form av spontanbesök av vän med tillhörande saluki-hund!! Satt uppe halva natten för att sammanfatta det senaste ett och ett halvt året och avslutade helgen med snickerskaka på le Hat på söndageftermiddagen. Rekko så det förslår!!

På grund av alltför optimistisk tidsplanering är jag lite extra dampig dagen till ära. Har skickat ner hr Aussie på stan för att uträtta allt som jag inte hinner med, inklusive att inhandla en svindyr salongshårprodukt till Tezzlan.. Hittills har han bara ringt två gånger!! Ska bli intressant att se vad han kommer hem med... ;-)

Nu ska jag packa och paniktvätta lite...

Vi ses om cirka en vecka!! Ha det grymbra allihop!! Ser fram emot valpskådning och sex and the city-maraton när vi kommer hem!!

Poss!
/Dampan


Detta uttalande var faktiskt...

...hysteriskt kul :)

SWARTLING SUR ÖVER DÅLIG SÅNG - VÅLDTOG IDOL-TESS
"Sjunger man så jävla dåligt så förtjänar man att bil gangbangad"

//Svågern

Deprimerande...

Några sanningens ord, sagda av kollega nyss:

Nu är det september. Då kan man börja köpa julklappar snart.

D E P R I M E R A N D E...

/Marita.

Dialog

Citat från söndagens besök på det rekkoa cafét:
HdB: Får man vaniljsås till äppelkakan?
Gubben: Jajamän! Du kan välja mellan äppelkaka med vaniljsås, eller vaniljsås med äppelkaka.
HdB: Då tar jag vaniljsås med äppelkaka!!
Gubben: Det ska bli! Hehehe...

(Nu kan svågern lägga in bildbeviset)

/Helen den Bittra

Måndag. Igen.

Härligt med både JåA-skalan från JåA och en helgen i punkter från Svågern. Själv har jag inte tänkt bidra med något lika matnyttigt. Eller jo förresten. Så här med facit i hand kan jag förstå dumheten i att tala i telefon till sent (och nu nu menar jag SENT, iaf om man betänker vilken tid jag bör infinna mig på jobbet). Försovningen är ett faktum. 06.57 slog jag upp mina blå och insåg till min fasa att klockan var en timme mer än beräknat. Nåväl, nu är jag på plats. Så, därför uppmanar jag er att inte begå samma misstag., dvs telefon ist för sömn. Detta misstag är förvisso grundat i höga poäng på ovan nämnda skala, så egentligen klagar jag inte.

Vadå paviljongen??? Ett annat fik än det som finns i själva lagret? Är ett stort fan av det annars, sköna koncentratonslägersvibbar där. Och det menar jag på ett positivt sätt, om nu det är möjligt. Helt utan värderingar annat än rent estetiska. Nä, uttalandet blir inte bättre av det va?. På onsdag har jag förresten en resa till Sågmyra på schemat. Pappsen ska handla jeans och det är väl inte otänkbart att jag kommer hem med ett par dito. Eller sneakers. Eller Frank Dandy-underkläder.

Speaking of which. Selected Style har bara vita kawasaki-dojjor. Lite orekko.

Besökte lager 70 i lördags. Muggigt., det är allt jag har att säga om det.

/Marita.



Barn

Nyss kom en kollega in och stojade, hon hade blivit mormor igen.
Hon var jätteglad och alla andra gullade med, själv känner jag för att göra morgontoalett.

haha

//Svågern

Helgen med mera i punktform.

1. Europe var väldigt rekordeligt, kallt men vi överlevde. Mycket trevlig konsert.

2. Kebabpizza på fredagen, så gott.

3. Snasvalparna växer och växer, dom blir finare och finare.

4. Jag körde go-kart i Lördags. Jag är inte dålig på att köra go-kart. Jag är riktigt JÄVLA URUSEL. Men det var kul, gärna något vi kan göra som aktivitet någon gång, HdB kan förse oss med vätska.

5. Lager 157 var ungefär så som jag förväntat mig, hittade dock en vinterjacka.

69. Stubb kring könsorganet (vilket vackert ord, KÖNSORGAN) Kan ge upphov till sårig haka. (Riktat till JåA.)

7. Bagarstugan kan eventuellt slänga sig i väggen. Paviljongen i Sågmyra nafsar lite trotsigt på tronen till fikaplejs nummer ett. Minus i kanten för avståndet dock. HdB kan nog fylla på med välsmakande och målande detaljer. Bildbevis finnes.

8. Idag får vi ny vikarie, ska bli intressant. Funderar på om jag ska vara så där entusiastisk trevlig eller halvt ointresserad. Vi får se. Blir det död-mans-hand så ger jag fan i allt och vänder mig om.

10. Mange Schmindt - fan jag är inte stolt när jag säger att jag gillar honom men jag står iaf för det.

11. Är det Morgan som Petter syftar på när han sjunger om en flaska Kapten?

12. Var nog stopp här.

//Svågern


På begäran

Listan.

1. Attraktion
2. Förtjusning
3. Förälskelse
4. Kärlek
5. Älska

Så, jähäpp. Jag erkänner i min bittraste förnedring att: "Jag är så jävulens gald över singelivet för det finns inget bättre i denna värld"-Jessicaåandreas är förälskad.

Inga konstigheter. Jag står fortfarande fast vid mitt singelmanifest.

Kommer som sagt gå käpprätt men jag tröstar mig med Diesellinnefynd på Jeans Factory. Glömde att bokföra den i förra inlägget.

SOL är minst lika bra som Timo. Svågern och HdB, har ni köpt upp hela 157 eller?

/Jessicaåandreas

Upprop

Jaha, vad jag förstår det som så har ärade tankesmedjare mkt att förtälja nu. Det har ju varit ett sant sammelsurium av Europekonserter, kräftskivor och introduktioner i familjer. Minst sagt nervkittlande.

Själv då? Well, gock inte upp förrän typ 16.30 igår så uppgårn vid 12.230 kändes arla. Inte gjort mkt alltså. Ätit sushi två ggr på dagar, mer såndant i mitt liv. Godis till frulle, mer sådant i mitt liv tack.

En solid 3,1:a så detta kommer ju gå käpprätt.

JUST DET JA. Glömde nycklarna på jobbet, fick sitta svettig i camel toe i trappen när BV dök upp i fredags. Att pröjsa 300 spänn för upplåsning är dock inte blodigt. Hm, var är min extra nyckel om inte HdB har den??? Förmodligne i nyckelknippan. Erkänner utan omsvep; jag är virrpannan numero uno.

Hoppas Sågmyratrippen ger rejäler utdelning. Har varit en repa på Kupolen jag. Inhandlat både Timo och SOL. Lyssnar på Timo nu, gör ingen besviken.

Speciellt riktat te Svåger'n (som jag förmodar är allra mest nyfiken): BV kommer INTE bli dumpad av samma orsaker som VV. Sannerligen inte. Ingen egoista alls. Tvärt om. Köpte även Puma Zipjacka och Peakhood. Barnavdelning på Staduim, tack Marita för tipset. Mkt billigare. Två för en typ.

Jessicaåandreas (för dagen med sårig haka och lite öm)