Ikväll?

Vad gäller?

Vädret verkar ju inte så lovande eller?

/JåA

Sanna Snortare?

Kändis i kokainhärva... har undrat hela förmiddagen vem det kan vara, och nyss fick jag (antagligen) svaret.

/M.

Skryt

Jag är på kurs idag och imorgon. Det är hur mysigt som helst här och maten är inte av denna världen. Ledaren för kocklandslaget har restaurangen som till lunch bjöd på det största salladsbordet jag sett plus 4 rätter, hembakt bröd och sussilull. Jag tycker vi ska kolla upp att bo här en helg. Skriver med sen. Hoppas ni har det bra också. /Steve

Breaking news

.Det går rykten om att en stor artist som är internationellt känd ska uppträda på Le Fest.

Jag antar att jag får anledning att återkomma i frågan.

//Svågga

Usch.

Tack för igår, mkt trevligt med grillning och s1!

Jag har förstått att delar av le blogg har haft en mycket händelserik dag. På mitt håll har även jag varit med om en del. Frisörbesök är ju alltid spännande. Rentav otäckt faktiskt om man har med en ny frisör att göra. Just den biten avlöpte dock väl (är nu nästan porrblond). Samtalsämnet mellan damen i stolen bredvid mig och dennas frisör lämnade mycket övrigt att önska. Jag hade föredragit om de helt enkelt hade varit tysta, ämnet de avhandlade så att alla fick ta del av det var nämligen tarmproblem - med allt var det innebär. Stomipåsar, oplanerade toalettbesök mm. Mysigt. 

Måndag i morgon. Berätta gärna om turistandet i Gästrikland.

/Marita. 

Lön=lördagsshopping

Jag och Svågga (HdB är lite av en skeptika men go och glad ändå) hade tänkt släga på ngt gött på grillen ikväl lockså. Efter det vankas det alkoholhaltigt på S1.

Alla välkomna att hänga på!

JåA (redan tarv på den flarra Jacobs Creek-rosé som står och drar sig i ett kylskåp på Slottet)

Svar!

Verkar inte gå att posta kommentarer. Här kommer ett svar på HdB's fråga:

HdB: Nej jag vet!! Försökte boka hos ngn av dem igår, den till vänster gick inte att hitta nummer till. Den brukar fö vara tom ganska ofta när jag kommer hem efter jobbet och det känns ju inte så normalt. Men har faktiskt sett folk där inne någon gång ibland! Feministan däremot verkar ha mkt att göra, kunde inte få tid för klipp+lite blekning där förrän efter den 20 maj! KAN ju bero på att det inte går att ringa å boka som hon den andra inte har kunder? Undrar om hon har tänkt på det? Sopigt. Det blev Nikita för mig till slut... 

/Marita

Svar!

Verkar inte gå att posta kommentarer. Här kommer ett svar på HdB's fråga:

HdB: Nej jag vet!! Försökte boka hos ngn av dem igår, den till vänster gick inte att hitta nummer till. Den brukar fö vara tom ganska ofta när jag kommer hem efter jobbet och det känns ju inte så normalt. Men har faktiskt sett folk där inne någon gång ibland! Feministan däremot verkar ha mkt att göra, kunde inte få tid för klipp+lite blekning där förrän efter den 20 maj! KAN ju bero på att det inte går att ringa å boka som hon den andra inte har kunder? Undrar om hon har tänkt på det? Sopigt. Det blev Nikita för mig till slut... 

/Marita

Mat- och konfabonanza

Hej hopp!

Gårdagens frånvaro från bloggen förklaras av att jag var på konferens/kurs. Det mest rekko med kursen var maten. Det började ohyggligt bra. Mina kollegor och jag kom en timme innan det skulle börja. Jag hade typ däckat (= somnat hårt) på tåget så jag var grymt tarv på kaffe. (Tänk på pappa rudolf i Sunes sommar). När vi kom till konferenslokalen så hävisade de till ett "litet fikabord". Lycka! Fikabordet bestod av en fulländad frullebuffé. Ni har ingen aning om den lycka som spred sig i mig. Nåja. Efter 1½ timme så var det dags för lunch. Lunchen var i buffeform och jag åt någon slags lax med tillhörande ciabattabuffe. Men, kära bloggare, efter lunchen vankades det efterrrättsbuffe. Jag åt en slags kladdkaka med chokladmousse på, en annan kaka med nån slags maräng...kör, och slutligen fruktsallad.

Åter dags för nån slags kurs. Efter det fika igen. Denna gången med creme brylle, bullar, fruktsallad, muffins, vaniljhjärtan etc etc etc. Jag åt bara lite creme bryllé eftersom jag fortfarande var stinn efter lunchen. Kort sagt: En kanonkurs!!! Ja just det ja - vad handlade kursen om? Mja, jag minns inte så noga...

/steve

21 juni!

På midsommardagen, har SATC-filmen premiär!

Äntligen Fredag!

/Marita

Mission complete.

Har klipptid! På söndag!

/Marita

Hur var det?

Misstänker att jag var den enda i hela världen som missade Frusna män igår... Hur var bloggens första intryck? Är det så bra som vi hoppades? Observera att Mr Aussie har spelat in gårdagens avsnitt åt mig, så avslöja inget avgörande!

Lillebror har fått två House-boxar i present, vilket bevisar min tes om att man kan fastna i vilken serie som helst om man har tillräckligt många avsnitt tillgängliga...

På tal om boxar borde vi redan nu planera nån form av maratonhäng inför premiären av Sex and the City-filmen! Jag tänker bekväma soffor, cosmopolitan, smågodis och kanske Maritas västerbottenspaj för att förhindra total överdosering av socker och sprit... Eller bara för att den är så god :-)

T9-funktionen på min mobil har verkligen hög underhållningsfaktor! När man vill skriva paj föreslår den sak, påk eller säl. Smulpåk anyone?

/Dampan


En dålig idé.

Har nu tänkt boka en klipptid i evigheter. Det har inte blivit av. Så i morse kom jag på den briljanta (tyckte jag då) idén att sätta lite press på mig själv. Vet ju av erfarenhet sedan t.ex studietiden att jag jobbar som allra bäst under stark press och ett tight tidsschema. Så hur skulle jag gå till väga? Plötsligt, i bilen på väg till jobbet, mindes jag hur jag brukade hota mig själv att gå till friskis back in the days: om jag inte dök upp till träningen skulle jag bötfällas att betala 100 kr till Steve. Föreslog denna idé till Svåggan, som givetvis nappade. Tyvärr med en utveckling: Om jag under dagen misslyckas med tidsbokning hos frisör (innan 10 maj dessutom) måste samåkning i subban ske hela nästa vecka, på tidpunkter jag inte själv får råda över (=tidigt). Ve och fasa.

Har just inlett operation klipptid. Kan säga att resultatet hittills inte är speciellt lyckat. Standardfrisören hade förstås ingen tid, nu blir det till att ge sig ut på okänt vatten. 

/Marita.

PS. Funderar på något sånt här:

image108  

Häng!

Alla välkomna till den rekko staden för häng ikväll. Blir det grill och rosé? Frusna män söker börjar idag. Frågan är om det blir lika roligt som Bonde eftersom alla de frusna männen tycks vara rätt rekko. Jag ser en risk att det inte blir nån ny Fredrik :-(

Detta är en rapport från det 5h långa provet. Det är bara 8 stycken kvar som skriver nu så jag hoppas att jag kan få dra snart. Det är ganska skönt att sitta här bredvid fönstret och surfa och läsa bok. Mindre kul att rätta sen, men det kan det vara värt. Många sköna övertidstimmar att njuta av i sommar!

/STEVE

Det här är fan...

...ren och skär onani!!!

Stånk och stön

//Svågern

Hur fungerade...

...grilltändaren?

Misärig start på dagen: kassen som jag bar matlåda+frukost (müsli+ett paket sojamjölk) i gick sönder. Sojamjölkspaketets kassa "lock" gick förstås upp och ut i trappen rann några deciliter klibbig sojamjölk.  Som jag kände mig tvingad att torka upp (dvs springa upp i lägenheten, hämta en handduk, torka, springa upp igen och lämna handduken). Aaargh.

/Marita.

God morgon...

...ikväll är det Frusna män söker kärlek :)

Vi ses.

//Svågga

Det går bra nu

Ah, livet är gött. Solen sken på väg till le job och Morgonpasset ackompanjerade min bittersweet-walk med utmärkt soundtrack: Giftlig med Mange, Kleerup med Tityo och sedan en gammal Westlife. Gött mos.

Steve: jag är så in i bängen nyfiken på principbeslut, jobbansökningsmottagare m.m. Mejla gärna om du inte vill förtälna allt per le blog.

Grill idag med alltså HdB und Svågga? (?alla andra of körs)

/JåA


Tack för igår...

...rekko inledning på grillsäsongen, here we go.

//Svågern

Idag!

Hej!


Hur är det med alla idag? Jag tycker själv att jag har haft en rekko helg med mycket roligheter och en hel del nya lärdomar. Bra häng på bagarstugan också, det tackar jag delar av bloggen för.


Strålande sol idag igen. Tyvärr så är det iaf här i stan inte alls lika varmt som det var igår. Hoppas att det fixar sig till kvällen. Planer finns förresten för grill om ngn är intresserad.


Jag behöver bloggens hjälp. Efter ett principbeslut som fattades här på förmiddagen (även om det har hängt i luften länge) så har jag bestämt mig för att söka nytt jobb till hösten. Förslag eller anbud mottages tackamt!


/Steve


JåA...

...glöm inte brevet.

Vem har [email protected]?

//Svågga

Hur det INTE kommer se ut i sommar...

Inför kommande grillsäsong...


Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför

är det viktigt att påminna er alla om hur det går till eftersom det är den enda matlagningen som en

riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv).

När en man erbjuder sej att grilla händer följande:

Rutin:

1 . Kvinnan handlar all mat

2 . Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3 . Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och

eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4 . MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.


Mera rutiner:

5 . Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.

6 . Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar

om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!


Viktigt igen:

7 . MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.


Ännu mera rutiner:

8 . Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut

dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9 . Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.


Och viktigast av allt:

10 . Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .

11 . Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion

så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd ..


Tyckte att det va rätt roligt... Även om just jag inte passar in i kvinnorollen.
/HdB


Tråkiga besked om Kopparhatten

Detta är ett tragiskt inlägg, men det måste ändå skrivas. Vi var på Kopparhatten igår. Normalt sätt en trevlig upplevelse, men nu märks det att någon ny har tagit över stället. Jag vet inte riktigt vem det är men ett bra jobb gör han eller hon inte.

Det första jag märkte var att mina kanelbullar har gått upp i pris. Man kan ju tycka att en liten prisökning inte är hela världen men bullarna hade på ett bräde gått upp från 8 kronor till 20 kronor. En prishöjning med ca 150%. Om de blivit 150% godare vet jag inte eftersom jag inte köpte någon, men det så verkligen inte så ut.

För det andra så ingår inte längre påtår. Det betyder att det är ganska uteslutet med långa fikahäng där, eftersom påtår brukar vara en naturlig del av ett långt häng.

För det tredje så var personalen igår så konstig att vi gick därifrån innan vi fikat klart igår. Vi satt ute eftersom det var sol. En servitör kom fram till vårt bord och tittade på oss med lite vild blick innan han utbrast (ropandes så att hela stan hörde, men bara tittandes på oss): "Ladies and gentlemen! NU KOMMER SOMMAREN!" Sen blängde han på oss ett tag till tills det att Mattias sa: "Ja?". Då gick han, men bara för att en stund senare komma tillbaka. Då frågade han oss om vi ville ha te. Ingen av oss drack ju te så vi svarade så klart nej. Då tittade han på de två flickorna i sällskapet och drog ett ganska vågat skämt som gick ut på att flickorna kanske trodde att hans teerbjudande var en sexuell invit, men då trodde de fel. Kanske...

Efter det lämnade vi Kopparhatten innan jag hade druckit upp eftersom vi inte ville träffa på servitören igen. Mönstret var nämligen att så fort han dukade av ett bord i närheten av oss så skulle han prata (eller vad man ska kalla det) med oss.

Slutsats: Grymt orekko fikaupplevelse på nya kopparhatten!

/Steve

BF.

Jaha. Tror ni jag fick kolla på lägenheten?

NEEEEJ.

För lägenhetsinnehavaren var minsann inte hemma (som vi hade avtalat). F!

Noterade dock att sovrumstapeterna är LILA. Kanske inte riktigt det jag hade tänkt mig. Noterade även ett riktigt ärkeslo i huset bredvid. Tjock tant i täckjacka som satt på sin "altan" som var inklädd i typ duntäcken. Det är en härlig ghetto goes lantidyll-känsla över området. 

Fint väder. Kul. Utefika på bagis hade kanske varit en aning najsare än att jobba.

/Marita.

Steve är väl den som är mest...

...käter på avdrag och sånt. Så här får du, fast det är ju till er andra också.

Böcker. Viss facklitteratur kan vara avdragsgill. Gäller framförallt lärare, läkare och andra tjänstemannayrken. Kravet är att du kan styrka köpen med kvitton, helst specificerade kvitton.

Ha en bra deklarationsdag.

Mvh Master-Svågga som idag tog sovmorgon...

Presentpanik!

Hjälp! Har just insett att min pappa fyller år på fredag och att min lillebror som fyllde år i mars ska firas på söndag. Pappa har jag fått en önskelista av åtminstone, medan lillebror ska överraskas så där kan jag inte ens fråga. Någon som har några tips?

Pappa önskar sig bland annat en dataväska som finns i Clas Ohlson-katalogen. Har inte bestämt mig än om jag ska köpa den eller något annat. Tänkte blinka med ögonfransarna och hoppas på att Svågga eller Marita kan kolla om den finns inne i Insjön? Den heter Laptopväska Falcon Kombi och har beställningsnummer 31-3988.

Är det bestämt att det blir onsdagshäng hemma hos TVM?

/Dampan

Vår!?

Har just suttit ute i solen och ätit en apelsin. Hur varmt som helst! 

Vad gör ni? 

/Marita. 

Så var det tidag då

Status: 1 STOR Kafkakopp

Morronmisär: missat Jonas H K på Morgonpasset tydligen

Morgonmisär nr 2: ögonen knappt öppna och nu ska jag fotas tydligen.

Morgonmysterium: varför går jag inte upp när klockan ringer och jag är pigg? Går bara inte.

Dagens Fråga: vem går ni igån på lite smått men inte riktigt står för?

/JåA

Hetast just nu...

...Sveriges Radio som gadget i Vista, väldigt praktiskt.
Nu har nog XP åkt ut för gott.

//Svågga.

PS Denna gadget är ett måste för JåA DS

Ny officiell...

...häng-location: Hemma hos TVM, mycket trevligt.

//94-åringen

Meh!

Detta var i sanning en helg som gick i misärens tecken. Största misären gäller skor.. Jag har hittat ett par grymma FP-sneakers, men just den modellen som jag ha finns inte i min storlek. Inte i någon affär i hittills fyra kollade städer, inte på etablerade näthandelssidor, inte på asstora amerikanska eller brittiska näthandelssidor. De finns inte ens på FP:s egen hemsida!!! Frusterande är bara förnamnet. Jag har nu hittat ett annat par som jag kan tänka mig men de är egentligen inte alls lika snygga som det par som jag egentligen vill ha, men i detta läge är jag glad om jag får tar på några skor alls. Vet ni om Lager har FP?

Andra misären gäller semesterresan till Öland där uthyraren igår hade vänligheten att meddela att den vecka som vi ville komma fanns ledig men att "han egentligen inriktar sig på barnfamiljer" Fråga1: Varför sa han inte det för en månad sedan när jag pratade med honom om bla pris. Fråga 2: Vilken är kopplingen mellan tystnat, lugn och.... barnfamiljer? Det finns väl få saker som för mer oväsen än barn? Jag kan förstå att de inte vill ha dit ett gäng suparkåta 20- åringar. (Obs. Suparkåta, inte superkåta) Hur som helst så har jag, jåa och sötnos skrivit ett mail till dem där vi skriver lite om oss själva. Jag kan härmed meddela att hälften av medlemmarna på denna blogg är mellansveriges allra präktigaste präktfittor. 

Tredje misären gällde tåget som var över en timme försenat igår. Vi var bara en halvtimme försenade till sloköping men där dök aldrig ersättningsbussen upp så efter en halvtimme trängde vi oss på en vanlig buss. Suck! Förhoppningsvis får jag pengarna tillbaka iaf. På tåget fick jag förresten skäll av en sur gubbe som när han gick av (!) påpekade att jag satt i en mobilfri vagn. Klantigt att jag pratade i mobil då kanske ni tycker, men grejen  var att jag inte ens hade pratat i mobil. Vad han störde sig på var: 1. att jag hade datorn på och knappade (detta hemska ljud) på den. 2. Att jag och den jag satt brevid pratade i 5 min om englagrejen, eftersom det var beaking news som hon fick på sin mobil när vi satt på tåget. Jag fick veta att hans ledord genom livet var respekt.

Ps. samtidigt som jag skriver detta så äter jag min frukostmacka. Nu har jag lyckats smula ner tangentbordet så mkt att piltangenterna inte längre vill fungera. Antar att jag likt svågga får ta en tur till JULA och inhandla en liten damsugare. 

/Steve 


Solen skiner (nästan) iaf och det är ju alltid ngt

Drömmer otroligt sällan mardrömmer men inatt hände det. Det var rapporteringen som jag söljde slaviskt igår som gjorde att maran red mig, det där med 42-åringen har verkligen freakat mig. Så geniunt genomhemskt alltihop.

Dessutom, detta hade jag helt otroligt missat helt, läste jag att Anders Göthberg, gitarrist i BD, tagit livet av sig förra helgen. Han var tillsammans med Paola (vars mamma är lärare på HDa) och hade en son tillsammans med honom.
Antar att ni inte såg på Hitmakers igår? Käre barn, då har ni missat grejer, det säger jag er. Här har vi freak show så att det ryker om det.

Det som muntrar upp denna redan oerhört sega dag är tanken på lördags- och söndagshänget som var rekko indeed, man tackar man tackar.

Annars då?

/JåA

Det ska vi fira!

Livet, kärleken, Linda Rosings nya karriär som flygvärdinna, våren, att vi fick 12 rätt i expressens Bert-test, solen och värmen, uppfinnandet av hjulet, kaninen Ronnie, inköpta p&l-biljetter. Det finns hur mycket som helst. Men egentligen är det bara en lam ursäkt för att få käka Schwarzwaldtårta och dricka vin. Någon som är på? I kväll? 

/Marita och TVM

Falu Kuriren idag.

Dagens bästa: nu kan man flyga till Thailand från Dala Airport! Mycket rekko utveckling!

Dagens skummaste namnval: Ulrika och Dennis i Borlänge fick den 18 februari en dotter som ska heta Eluna. Storebror heter Lancelot.

Dagens märkligaste uttalande: Riven ost i påsar har fått en ny konkurrent. I liknande påsar säljs en produkt som till stor del består av billig fettråvara (!). "Förvirrande, men bättre för hälsan", anser Livsmedelsverket (!)
Inte vet jag, men fettråvara låter varken särskilt gott eller nyttigt...

Dagens överraskning: Rösta fram årets vårvovve. Jag röstar på den franska bulldoggen Roffe!

/Dampan



Permantent placering under tappen?

Jag vill utröna alla faktorer som föranledde HdB:s huvudvärk på bussen hem igår!

Blir änna orolig över att du inte nämnde ngt om magont? Betydr det är att det inte bidde ngn frossarbonanza?

Nä, fram för en riktigt mustig reserapport nu systra mi.

Bowlingbonanzarapport efterlyses också Marita?

Vad händer i helgen för alla och envar då?

/JåA

Pinsamt.

Vem är det som har koordinerat sändningen av So you think you can dance? Känns som att vi på bloggen kunde ha gjort ett bättre jobb faktiskt!

Upplägget till att börja med. Varför ska fyra dansare röstas ut varje gång? Är poängen att programmet ska ta slut fort som fan eller? (vilket i och för sig är en bra idé med tanke på kvällens fiasko) Man kan ju dessutom undra om det är uppgjort i förväg på nåt sätt eftersom den svenska programledaren kläcker ur sig att dom sex dansarna redan har dansat fast dom inte har det?

Någon på femman verkade dessutom tro att svenskarna periodvis förstod danska och inte behövde nån textning...

Avslutningsvis några tips till Kicki Berg.
1. Kolla INNAN du går upp i direktsändning var kamerorna sitter.
2. Läs igenom manuset fler än två gånger.
3. Försök att ha åtminstone LITE inlevelse.

Min gissning är det här kommer dissas rejält i kvällstidningarna imorrn. Några förslag på rubriker?

/Dampan

Ni måste kommunicera med mig vänner!

Åt en okonventionell blandning av kyckling och vit fisk idag till lunch? Ni då vänner?

Är det ngn som vet hur den nya serien "Dirty sexy money" är? Börjar på kanal 5 idag.

Är det ngn mer än jag som tycker att Pelle P:s beef med Brolle (stolle?) Jr är månadens icke-nyhet?

Snön smälter, jag är inte lika EMO längre.

Om ni fick dansa till en endast en låt en hel natt, vilken skulle det då bli?

JåA (med en kropp som är ka-ta-strof)

God morgon...

...det var någon som sjöng om att Guds son skulle komma ner ifrån himmlen...

Kan bli en intressant dag idag.
Vad ska ni andra göra förutom att spana mot den gråa Rysslands himmlen.

//Svågern


Nytt möblemang...

God förmiddag!

Jag funderar på att köpa en ny säng. Vad tror ni om den här?

http://www.bestofblocket.se/bilder/blocket_431.jpg

/Marita


Värsta bonanzan?

I går myntades begreppet SNÖBONANZA och användes för att beskriva vädermisären som rådde. Snöbonanza är alltså inget positivt laddat begrepp. Snöbonanza är riktigt dåligt.

I dag presenterar jag stolt en annan dålig bonanza: SKITBONANZAN. Detta begrepp kom på tal då undertecknad och födelsedagsbarnet diskuterade vad TVMs gitarr utsattes för på festen i lördags. Åtminstone i mina öron klingar skitbonanza väldigt illa.

Men vilken form av bonanza tycker ni är den värsta?

/Marita.

Idag är ingen vanlig dag...

image107

...för idag är Svåggas födelsedag!!!!

Congratulations and celebrations!

/Marita

Ren och sker misär...

...jag glömde mobilen.

//Swoogie

Något som kanske intresserar?

Nya varumärken på PUB.


Varuhuset PUB är Stockholms nya modedestination och har under de senaste åren byggt upp en lista av varumärken som är exklusiva för PUB. Vårens kollektioner har nu kommit och PUB presenterar en hel del nya bekantskaper.


Le Shop
Natahlie Verlinden har Sverigepremiär hos Le Shop. Nathalie Verlinden ligger i tiden och gör ekologiska skor. Andra nyheter på Le Shop är Törnqvist som är en ung svensk designer med färsk examen från Beckmans. Nya är också Alexander McQueen, Cicatriz och Lundgren&Widinge. Le Shop finns på PUB.03.


Fåfäng
Nytt för våren är svenska Les Couleurs Nationales, som bland annat har burits av Madonna vid flera tillfällen. Les Couleurs Nationales är mycket färg och vågade skärningar. Adriano Goldschmedt är också helt nya på Fåfäng och märket utmärks av handsydda jeans med suverän passform. Fåfäng finns på PUB.03.


Aplace
Aplace har till våren äran att presentera en hel drös med nya designers. Bland dessa nya varumärken finns bland andra den danske designern Peter Jensen. Jensens kollektioner inspireras av och refererar till kända/ökända kvinnor vars egenskaper tilltalar designern. Ett annat nytt varumärke som bara finns på Aplace är holländska märket KIND som gör exklusiva stickade plagg med touch av humor. Allt görs i kaschmir och kommer garanterat sätta ett leende på mångas läppar. Aplace finns på PUB.03.


Awesome Rags!
Awesome Rags! har laddat med nya fräscha varumärken som Eley Kishimoto, Velour, Ted Baker och Won Hundred. Won Hundred är ett relativt nytt danskt märke som har sin bas i klassiskt skrädderi med mycket jeans och denim. Eley Kishimoto består av designduon Wakako Kishimoto och Mark Eley och de har tidigare gjort kollektioner för bland annat Marc Jacobs och Alexander McQueen. Awesome Rags! finns på PUB.00.


A Style Fashion Agency
A Style Fashion Agency är en helt ny aktör som öppnar på PUB.03 i april. Tanken är att ytan ska fungera som ett fysiskt showroom med butiksinriktning och där varje aktör skyltas utifrån själen i respektive varumärke. Prisnivån kommer att variera men det viktiga är att alla varumärken tillhandahåller en intressantmix. Bra mode måste nödvändigtvis inte vara dyrt. Huvudattraktionen är Karen Walker som kommer att ha både klädeslinjen och eyewear representerat. Andra varumärken som kommer att finnas är t ex Colab Eyewear och Erica Weiner. A Style Fashion Agency kommer att finnas på PUB.03 från slutat av april.


The Casbah
I augusti kommer multibrand konceptet The Casbah att öppna på PUB.02. The Casbah är, som hela PUB.02, dressat och de konceptuella färgerna är svart/vit. Känslan kommer att vara ett rockigare helhetskoncept i det övre mellanprissegmentet för en medveten målgrupp. Butiksytan kommer att vara ca 800 kvm och varumärken som kommer att finnas på The Casbah är bland annat Day, Blank, Sand XO/Black Label, Boss Orange, Hunky Dory, Pour, Hope. The Casbah kommer att finnas på PUB.02 från slutet av augusti.

//Svågern


Kulturell sommar i Svåggatrakter?

Jag är mkt på ngt av det här ska jag säga. Anyone?

/JåA

Tackar och bockar för oerhört rekorderlig bonanza

Hoppas nu verkligen inte att städningen blev alltför dryg efteråt.

Svågga, hoppas också att du kom upp för trapporna välbehållen, att squachen gick kanonerns utan skador eller blodhostande. Dampan, dig tänker jag inte ens kommentera, avundsjuk i kubik som jag är på hotellfrulle.

Jag tror att ni fick reda på allt väsentligt om konfan igår så jag tänker inte redovisa ngt om den lilla trippen. Ngt mer har jag inte att säga, mitt liv är inte mkt mera innehållsrikt. Men hallå! Jag har ny jacka och Eykocreme, who needs more? (OBS! ej Frk Ironika).

/JåA

Rensning...

Go' vänner!

Som ni vet är jag numer i flyttartagen. Då brukar jag rensa bort en massa saker. Börjar lite lätt med min bokhylla, och undrar om det är någon som inte har läst följande pocketböcker och därför kan vara intresserad av att få dem. No charge.

Jeffrey Eugenides - Middlesex
Dave Eggers - Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet
Cecilia von Krusenstjerna - En spricka i kristallen
Plum Sykes - Bergdorfblondiner
Joyce Carol Oates - Blonde
Eva F Dahlgren - Farfar var rasbiolog
Nick McDonnel - Nummer 12 (inte pocket men mkt liten och behändig och snygg)

Ses i kväll!

/Marita

Kryssningsbonanza

Trots kanske inte alltför översvallande reaktioner från bloggens medlemmar, Jåa, undantagen, så fortsätter mina enträgna undersökningar gällande en liten kryssning runt sista april eller helgen därefter. Nu har jag hittat ytterligare ett alternativ: På Ånedinlinjen kan man få lyxsvit, buffe på kvällen samt lunch för 525-625:- pp. Frukost får man lägga till för 35:-. Deras billigaste alternativ är 205:- pp men då är det liten hytt med våningssängar som gäller.

Det brinner i Falun igen. Kanske någon skulle ta ett snack med negerbollsmannen och kvinnan som var med i dokumentären i söndags?

/steve

Å en flaska kapten...

Har hört att det sniffades på Kaptenen igår! Hur kändes det? Får den följa med på lördag? Kan inte påstå att jag känner något direkt sug efter vare sig lime eller kapten men  man vet ju aldrig om andan skulle råka falla på.

Kan bli kontraktsskrivnng på lgh med grillmöjligheter (i närheten av älv - jag hoppas alltså på att få se en repris av den beryktade JåA-Steve-Hdb-kräftskivan i sommar!)... håll tummarna nu! 

/Marita 

Samåkning när det är som bäst

Jag är helt otroligt tacksam för åkturen med Subban imorse. Räddade min dag.

Idag bär det av till konferens imöra. Innan dess femtioelva möten och någon lektion däremellan. Hör ni mig jubla jippie?!

Tack för rekko häng igår, stänkaren smakade minsann kaka, hehe.

Nu syns vi på lördag vänner! Tid? Förväntas utgång efter festen (är inte opå det men måste veta rent klädmässigt).

/JåA

Tvångsskedning.

Jag har uppfunnit ett nytt ord. Det uppstod när Mr Aussie tyckte att jag var dampigare än vanligt och drog ner mig sängen för att få mig att ligga still.... Funkade sådär, måste jag säga.

Blev lurad igår av Frk T. Hon sa att hon göra audition till Idol som en kul grej och att frk Y också skulle ställa sig framför juryn och sjunga. Det senare var ett aprilskämt, fast kl var 00.03 så det var lite fusk....

Missar tyvärr onsdagshänget idag eftersom jag jobbar kväll. Bittert! Kommer sakna era kommentarer när jag tittar på So you think... Finns det några planer för helgen?

Är mycket intresserad av att ta en titt på Fred Perry-tröjan J&A! 

Ska nu lägga mig på spikmattan och titta på Rapport till himlen. 

/ Dampan

Ps. Steve, hur går det med utfallen?
 


Help wanted.

I dag har Gudmund och Ingemund namnsdag. Två gedigna namn som jag tyvärr tror inte toppar listorna över vad folk döper sina bebisar till.

Vad gäller bostadsfrågan så börjar jag misströsta en aning. Är det månne dags att sänka kraven på en central bostad och istället gå direkt på andrasorteringen, dvs utkanterna? I ren desperation tänker jag nog sätta ut en egen sökes-annons. Ska jag köra traditionellt med "skötsam person med jobb söker lägenhet... referenser finns.. osv.. " eller ska jag go helt bananas och dikta ihop något som de kommer komma ihåg mig för? Kom gärna med förslag. Bör man sända med bild på sig själv?

/Marita.

Svågga knaprar piller?

Jag är orolig för Svågga, hur står det till efter förlusten mot Moara? Eller är det HdB som jag ska vara orolig för ist, tösen som måste hantera och möta en, möjligtvis och inte helt otroligt, Svågga som befinner sig under isen?

HdB, tack för rekko häng, m&m och hemleverans av maken (Eyko cream och Big fatty mascara). Tokhög på m&m nu...

Dampan, vill du ha min Fred Perry-tröja? Jag tänker aldrig mer ha den av skäl jag inte kan förklara för det finns inte några. Storlek 40. Gratis. Var rätt dyr så jag tänker inte slänga den.

/JåA

Körs i jösses

Nu fungerar det igen. Vajert.

HdB, har maken kommit än? Hur mkt ska jag sätta in på ditt konto. Jag kan göra det från le job idag.
Skulle du dyka upp hos mig ikväll? Välkommen, välkommen säger jag. Vi avvaktar med närmare planer om fika/mat. Jag hör av mig.

Hur ni blivit lurade/lurats än idag? Jag har nog inte (vad jag vet alltså) blivit utsatt än, dock sket min mobil i att ringa i morse. Visar sig att flera raringar har råkat ut för samma sak så ligger det i luften idag?

/JåA