Bra eller anus?

Japp, då är det bara att säga vad ni tycker om IKEA i dalarna.

Bra eller anus?

//Svågern

Raadioskugga (kanske)

Ohoj govänner!

Nu drar jag iväg på läger till imorgon eftermiddag. Först en given sväng till Maxi för att bland annat handla 35kg köttfärs och 78 kryddpåsar. :-)

/Steve

Jag är en slyna...jag vet att ni hatar mig...

...för att jag faktiskt visslar med när de spelar Kid Rock "All summer long".

Jag ska hem och våldtäkts-duscha.

//Slo-svågga

Flytt.

En kort rapport från paret bland kartongerna... Nu har vi bestämt att flytten går av stapeln på lördag kl 11! Får nyckeln imorrn :)

Måste snart ge mig ut i regnet igen... Misärväder! Vad gör ni allihop?

/Dampan


Tyko




Är det Tyko som står här med KBJ? Inte speciellt likt Steve alls. Svågga: så där ser han inte ut! Om inte Steve har blonderat sig, skaffat mustash, ätit en oherrans massa ost och införskaffat rock med en rejäl pälskrage under de gångna två-tre veckorna?

Det var förresten grymt svårt att hitta en bild på den gode Tyko.

Back to work!

/Marita.

Okey, idag är första...

...dagen efter semestern.

Jag förväntade att den skulle börja i total misär då jag skulle bessikta bilen 0700, men det gick bra, helt otroligt jag fick genom den.
Jag stötte dock på en allmänt sloig kärring med noll sociala skills what so ever, hoppas hon får soppatorsk och herpes.
Besiktningskillen var dock en riktig skämtare, han sa att alla andra hade bredband på sin betalterminal men de hade den slöa varianten - gummiband. Mohaha skitdålig humor men ändå rekko kille eftersom han gav mig lite värdefulla biltips och godkännde min ådi.

Det har varit en ganska lugn dag, fast ändå mycket att göra.

Skulle vara kul att träffa alla er snart.

Steve, hur ser du ut nu för tiden?

//Svågerskrället

Vad...

...gör ni just nu?

Jag lyssnar på reklamradio (just nu spelas Curly Sue, nyss var det Kid Rock-låten). Grejar med lite jobbsaker också, som sig bör när man är på jobbet! Egentligen fantiserar jag mest om ett gott bröd som jag vill baka i kväll. Mmm.

I helgen påbörjade jag projekt ommålning i köket. Lätt som en plätt, tänkte jag mig att det skulle vara att måla vitt ovanpå de fula röda tapeterna. Det var det inte. Tapeterna släppte från väggen. Nu är projektet större och mycket tråkigare. Måste få bort alla tapetrester och sen göra om målningen. Suck...

/Marita

Kvavt!

Idag tycker jag att det är kvavt, och om jag tycker att det är kvavt så ÄR det verkligen extremt kvavt. Antingen det eller så har jag drabbats av spontana flytningar idag, så klibbig som jag är. Var på fest med det gamla jobbet igår och jag kan till min glädje konstatera att även de börjar bli som vilket annat jobb som helst. Festerna är inte alls lika roliga nu som för ett par år sedan när vi var färre (och yngre) :-)

/steve

Något att se fram emot.

Hur många på bloggen skulle vara intresserade av att hänga på en weekend till Malmö i november? Fröken T har just flyttat dit för att repa in high school musical som har premiär i slutet av september. Jag planerar att åka och titta på henne och göra Malmö helgen 14-16 november. Alla som vill är välkomna att hänga på! Steve och jag kollade tågbiljetter idag och konstaterade att priserna är betydligt mer humana nu än för en vecka sen. Ca 300-700 kr enkel resa, lite beroende på vilka tider man kan åka. Det finns även nattåg billigt.

Fröken T bor tyvärr trångt så vi kan inte sova hos henne, men om man bokar hotell ganska snart så kanske det inte behöver bli så dyrt. Biljetterna för musikalen ligger runt 300 kr och ev kan fröken T fixa viss rabatt :)

Tror att det kan vara läge att boka inom de närmsta två veckorna så att inte alla bra tågbiljetter tar slut!

/Dampan


HAR NI FÅTT DEN?

Ikeakatalogen alltså. Läste på typ AB att den ska vara ute nu. Nå?
Jag vill sjukligt gärna att det ska ligga en ikeakatalog i min brevlåda när jag kommer hem!

Svågga: uppdraget är slutfört.

/Marita

Uppdatering

Ohoj alla!

Hur är det med alla? Tack för kräftisen i lördags! Jag var småförkyld i söndags och var apatisk nästan hela dagen. Blev det nåt Avesta? Hur var det i så fall?

Jobbet fortsätter sin vanliga lunk även denna vecka. Ytterligare en nyanställd kom idag och även han verkar rekko. Synd bara att vi inte har fler kvinnliga anställda. Nåväl. En nyhet idag är att jag sagt upp mig från förra jobbet. Tjänstledighet funkade inte så jag sa upp mig. Kändes inte alls så konstigt som jag trodde att det skulle göra när vi satt på KariAnna (när öppnar förresten de för säsongen?)

Häng imorgon?

/Steve

Någon som vet...



...var min Napoleon Dynamite-dvd är?

Saknar den.

/Marita

Bittert.

Någon jävel har stulit min cykel! Visst, jag var dum nog att lämna den på stan en lördagkväll, men den är ju gammal och ful och har ett jättebra lås! Har svårt att tro att nån stjäl den för att sälja den vidare, men förstår ännu mindre varför man skulle sno just den om man bara är trött i benen eftersom man behöver en såg för att få upp ett sånt lås!? Störigt iallafall!!!

Idag fick vi reda på att vi får tillträde till lägenheten den 29:e augusti, vilket innebär att vi nog flyttar möblerna fre kväll och städar på lördagen. All hjälp mottages tacksamt!

Har just tittat på synkroniserat simhopp och damernas tyngdlyftning. Helt otroligt att man kan rycka över 100 kg när man bara väger 55 själv! Det borde ju inte ens gå! Speciellt om man är kines och ungefär 150 cm lång!

/Dampan

Vanlig jävla måndag igen...

Tillbaka på jobbet alltså. Skönt att det regnar iaf, det var ju inte roligt i morse när solen sken och himlen var blå och jag satt i bilen på väg hit. Tur också att jag har en matlåda så jag slipper bege mig ut i regnet på jakt efter något ätbart. 

Har inte speciellt mycket att göra så det lutar åt att jag tar lite extra ledigt i slutet av veckan. Det ska ju tydligen bli någon slags sommarvärme igen. 

/Bitter-marita 

SEMESTER!!!

Nu drar jag

//Svågga

Gött mos.


Jag älskar blocket.

Vi har fått tillökning! Den är brun. Den är snygg. Den är rymlig och alldeles... alldeles underbar! 
Den ultimata soffan helt enkelt! Att det dessutom ingick en fotölj och en divan i priset gör ju inte saken sämre... :)

Det är lite trångt hemma hos mr aussie just nu... Hans enda rum befolkas av en tvåsitssoffa, en tresitssoffa, tre fotöljer, en divan, tre sängbord, en säng och två bokhyllor (!) Tur att vi ska flytta om tre veckor!

Är ledig i fyra dagar nu så jag är grymt på kräftskiva i helgen! Kör vi knytis eller tar var och en med det dom vill ha? Får soffan komma?

/Klem Dampan



En jävla skitdag...

...hittils. Jag kommer ut och inser att någon vidrig jävla avskyvärd människa har parkerat sin cykel som sedan rasat över min bil. Resultat, en 20 cm lång jävla repa. Jag hoppas att jag aldrig kommer se vem som äger cykeln för då kommer jag bli ond som helvete.

Det har gått en timme och jag är fortfarande lika fylld av känslor som närmast kan liknas vid det Patrick Bateman känner i American Psycho...

Helvete...

//S

Nytt jobb

Jag har ännu inte fått tillgång till dator på det nya jobbet så det vete tusan när jag kan börja blogga från jobbet. Betrakta mig som i radioskugga från och med nu. På mobilen finns jag dock självfallet.

Nya jobbet verkar mkt rekko. Trevliga eller iaf ganska trevliga människor. Ett slo och ett våpigt slo har dock förstärkt min huvudvärk under dagen. Fylligare rapport kommer irl på kräftisen på lördag. Dagens positiva överraskning var frullen som serveras varje 10-fika. Dagens andra positiva överraskning var att jag får tre fler semesterveckor än jag trodde :-)

Jag klippte mig idag förresten och jag är mkt nöjd med min nya frisör och delvis nya frisyr. Är det nån som provat REF 505 btw?

Jag är apata efter första dagen så jag ska sätta mig i min fotölj och sova lite nu.

/steve

Åååååhhhh....vill ha!!!!



Steve, snälla hjälp oss!!!

Svågga

Semesterångest å det grövsta!

I går var jag förbi jobbet. Bara utanför, men det var tillräckligt för att trigga igång semesterångesten på riktigt. Tre veckor är för lite. Jag vill inte jobba på måndag!

Semesterns sista skälvande dagar tänkte kanske jag och Tvm åka någonstans, till huvudstaden och bo en natt på hotelll eller ev en sväng till Åland med hojen om det är fint väder. Lite spontant alltså! Så då funkar det inte så bra med en planerad (kräft)skiva i HH i helgen... (har sett att det ska bli regn resten av veckan dessutom).

Nu ska jag bege mig till skogs och plocka gula kantareller!

/Marita


Hur blir det egentligen?

Tänkte lite på stundande kräftskiva.
Det är ju idag kräftorna ska inhandlas och läggas på tining om det ska ske på det bästa viset.

Vill ju inte göra som min kusin som i desperation tinade en kräftklump i mikron. :)

Fyra personer är inbokade på rosevinsbonanza som JåA utryckte sig, det är Svågga, HdB, JåA och Dampan.

Idag vägde jag mig, vågen stod på 78,9 kilo, det innebär att jag gått ner 10 kilo på två månader.

Annars då? Steve när börjar du jobba? Idag?
JåA, hur går det för dig? Rakblad ännu?

//Kräft-Svågga


Malu har söndagsstängt under sommaren - misär

Tack för rekko bioupplevelse HdB, Svågga, Marita och Tvm!

Filmen som åsågs är Batman - the Dark Night. Den var bra även om jag personligen anser att budskapet kunde ha framgått även efter 2h och inte 2,5h. Min rumpa är la lite mör efter gårdagens bilåkande. Filmen får fyra JåA:n.

Kan poängtera att Sörens Ölandslima modell grov smakar kaka. Banne mig.

Kräftskiva på lördag? Var, hur, när?

Vore ju trevligt om vi kunde vara ute, om nu vädret är fint. Visst kan vi vara hos mig men jag har två stolar och noll diskmaskin och Svågga, min ballkong rymmer inte mer än tre/fyra sittande matgäster.

Imöra är det jobb. Kan bli händelserikt.

/JåA


Inget allvar på Allvaret

What to say? Jo, att vissa delar av denna blogg är helt fenomenala på att pricka in da week för Ölandsvistelse. Alla dagar har fyllda av idel strålande sol och temperaturer på en bra bit över 20 celsius. I går stod spön i backen men vad gjorde det då det var perfekt bilåkarväder?

Stugen visade sig vara Borgholms äldsta och ägarna gamla lärare till en i sällskapet.

Det har spelats spel, lästs och, inte minst, ätits. Förmodligen har jag inmundigat mitt livs godaste hemlagade måltid (grillad färsk lax från Nisses med massor av guaca) och ingen dag utan smulis eller glass (helst båda två faktiskt). Glassmaker som stod ut (laktosfria för lilla magonta här) var champange, jordgubb (nermixade FÄRSKA gubbar) och björnbär.

Så här i det fismulna vädret genom fönstret ser min "bränna" inte mycket ut för världen men bikinränder finns och inte en enda flaga så mitt 80-talssolskydd gjorde sitt. Kan ju nämnas att vissa i da gäng brände sig mer än andra, att kylbalsam var veckans köp för vissa samt att Steves andra namn numera är Flagan.

Upptäckte hur kul minigolf är. Trots utskrattning av två holländska bröder med hästkäftar. Trots slo i foppisar som påtalade för alla och envar inom en 500 meters radie (typ) att "URSÄKTA! Du står på banan" (äventyrsbana var det och detta innebär ju att bollarna flyger och far över banorna i en härlig bollbonanza vilket innebär att alla banans spelare går upp i brygga av påtvingad gemytlig semesterbonding när man ska hämta sin boll).

Kalmar var en rekorderlig stad med ett slott vars vy passade alldeles perfekt som bakgrund för kycklingsalladlurre/picknick.

Vi fick inte äran att se kungafamiljen (känns hårt att jag, republikana, har stött kungen genom att betala inträde och ätit den minst prisvärda mackan ever - om än i pittoresk miljö) på Solliden men väl tysk incestporrbonanza med obligatoriska cyckelbyxor i trollskogen.

Projekt: jag ska på något sätt fixa oss en punschverenda i Borgholm till nästa år.

Vi måste ses snart, allihopa!

JåA (som saknar bonbonjären)

Bildreportage!

Antalya, ett litet urval av semesteralbumet... 























/Marita & TVM


Återkomsten.

Marita is back in town! Hur har ni haft det, Knegare och semesterfirande på Öland?

Supermycket tack Hdb och Svågga för hjälpen med Mr Katt! Han såg mycket välmående ut. Om ni har tid ikväll kanske vi kan sammanstråla en sväng?

Har precis kommit hem och fått igång mitt bredband. Under min frånvaro har visst routern valt att tacka för sig. Märkligt, jag hade faktiskt dragit ur alla sladdar i förebyggande syfte. Kanske var det just det som fick den att dra sin sista suck.
Kan hjärtligt rekommendera alla att resa från Borlänge! Det var ingen direkt charterkänsla (så som jag föreställer mig att det ska vara, med Sällskapsresan som förebild förstås) förutom kanske den intima stämningen på den lilla flygplatsen innan avgång mot Turkiet (foppafamiljer som drack Mariestads efter Mariestads). Vi valde dessutom att inte socialisera med våra medresenärer ens på hotellet (som för övrigt var helt okej!). Det allra bästa med att resa från sin hemstad är förstås enkelheten med att ta sig dit (tack igen Svågga!) och närheten hem efter hemkomst till Sverige (medelst buss).

Ska nu ägna mig åt att försöka överföra bilder från telefonen (och tillika semesterkameran) till datorn, sedan kanske det blir ett litet bildreportage! Förutom det dricker jag kaffe. RIKTIGT kaffe. Turkarnas fäblesse för dåligt pulverkaffe och sötat kaffe som består av hälften sump kom jag inte riktigt överens med.

/Marita.

Dagens ord:

"Dallerfetma"

Källa: Aftonbladet

/HdB

Lite å sånt...

...tack för vykortet.

Vad kul det måste ha varit att se JåA åka runt runt i väderkvarnen. :) Thihi thihi.



I början av juni inledde jag Beach Dubai 2008. Detta har resulterat i att jag har gått ner över nio kilo och nu väger strax under 80. Har ätit glass två dagar i rad och det har resulterat i att jag tappat ytterligare hekton, märkligt va :)






Ska bli roligt att träffa alla igen.



//Svågga